VIDEO. Putin și Șoigu au mințit: mobilizarea parțială vizează în secret 1.000.000 de ruși, nu 300.000! De aceea au ascuns articolul 7 din decretul privind mobilizarea parțială

0
1036
Vladimir Putin - Serghei Șoigu

Vladimir Putin a mințit: președintele Rusiei a aprobat în secret un decret care prevede mobilizarea a încă 1.000.000 de oameni pentru a lupta în Ucraina, scrie publicația britanică „The Telegraph”, citând surse de la Kremlin. Publicația rusească „Novaia Gazeta”, care acum activează în exil din cauza persecuțiilor actualei puteri, a fost prima care a semnalat că nu e vorba de 300.000 de persoane încorporate, așa cum anunțase Putin și „confirmase” ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Decretul emis de Putin este ambiguu, conține un articol secret (cel cu numărul 7), iar precizările făcute ulterior de autorități sunt eliptice. Spre exemplu, s-a menționat că rușii recrutați acum nu vor lupta în afara teritoriului țării. Însă începând de vineri începe pseudo-referendumul în urma căruia Rusia va proclama anexarea regiunilor Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson. Nimeni nu spune că, după anexare, bărbații încorporați zilele acestea vor fi trimiși pe frontul din Ucraina, pentru că Moscova va invoca din acel moment că Donbass-ul (format din Lugansk și Donețk), Herson și Zaporojie sunt teritorii rusești, deci noii recruți vor lupta „în granițele Rusiei”!

Agenția guvernamentală Ria Novosti a recunoscut că sunt cozi la ieșirile din țară după ce, inițial, propaganda rusă calificase informațiile drept „false”

Conform „Novaia Gazeta”, articolul 7 din decretul de mobilizare, care acum e ținut la secret, prevede că până la 1.000.000 de oameni pot fi mobilizați. Conform sursei de la Kremlin, numărul a fost revizuit de mai multe ori, iar clasificarea articolului 7 s-a făcut la cererea expresă a Armatei.

De altfel, Putin a repetat de mai multe ori, pe durata discursului de miercuri dimineață, că măsura mobilizării parțiale a fost luată la cererea Ministerului Apărării.

Acest lucru a declanșat deja proteste reprimate brutal în marile orașe și o febră a ieșirii din țară. S-au operat arestări în peste 30 de orașe din Rusia, iar bărbații aflați la vârstă de recrutare (18-65 de ani) au primit ordinele de încorporare pe loc, la secțiile de poliție unde fuseseră duși.

Unul dintre moscoviții recrutați cu forța, un bărbat pe nume Kiril, de profesie barman, a povestit pentru The Telegraph că forțele de ordine i-au pus actele în față și l-au forțat să semneze că se înrolează. „A fost foarte intimidant”, a afirmat bărbatul, care însă nu s-a prezentat a doua zi la biroul de încorporare, la ora 10.00, așa cum stipula în hârtii, sperând că poliția nu-l va dibui, pentru că i-a luat doar vechea adresă. „Am vrut să plec din țară pentru o vreme, dar pur și simplu nu am bani. Sunt prea speriat acum ca să mai ies din casă. Simt că mă pot prinde oriunde”, a mărturisit omul.

În mod surprinzător, agenția guvernamentală de presă Ria Novosti a recunoscut, vineri dimineața, că la ieșirile din țară e aglomerație. Cozile s-au format imediat după ce s-a aflat că Putin va decreta mobilizarea parțială, dar inițial aparatul de propagandă al Rusiei a calificat informațiile drept false.

S-au format cozi de mașini și la granițele cu Mongolia și Kazahstan. Rușii așteaptă și 20 de ore pentru a scăpa de mobilizare

Rușii au puține soluții pentru a ieși din țară pe cale terestră. Spre Ucraina, Belarus, țările baltice și Finlanda e exclus. Așa că s-au format cozila punctele de trecere a frontierei spre Georgia, iar apoi – în disperare de cauză – către Mongolia și Kazahstan! Timpul de așteptare estimat pentru a trece frontiera este de aproximativ 20 de ore.

Modul în care oamenii reușesc să se salveze este destul de ambiguu. Autoritățile le-au cerut vameșilor să-i oprească pe bărbații aflați la vârsta încorporării. Pe aeroporturi, poliția de frontieră face razii printre călătorii de la terminalurile rezervate decolărilor, pentru a verifica dacă sunt sau nu eligibili la încorporare.

Ceea ce au spus autoritățile despre decretul de mobilizare semnat miercuri de președintele Putin nu i-a convins pe ruși. În foarte scurt timp, temerile oamenilor s-au confirmat: asigurările date de șefii de stat major că vor recruta doar veterani cu experiență de luptă au fost contrazise de numeroasele rapoarte din întreaga țară, potrivit cărora mobilizarea e mult mai amplă.

Regiunile cele mai sărace și îndepărtate sunt golite de bărbați. Comisarii ridică oamenii în toiul nopții și trimit ordine de încorporare chiar și pentru persoanele moarte

Spre exemplu, un student de la universitatea locală din capitala Buriației, Ulan-Ude, a declarat pentru agenția de presă Village că ofițerii de poliție au apărut la sălile de clasă de dimineață și „luau studenții direct de la cursuri”. Scenele au fost și filmate.

Vineri dimineață s-a aflat că angajați de la cel puțin 5 companii aeriene rusești au primit, de asemenea, citații. Aceștia nu au pregătire militară deloc.

Presiunea e foarte mare, în continuare, pe regiunile cele mai sărace și mai îndepărtate, iar autoritățile iau pur și simplu la grămadă oamenii. În Buriatia, comisariatul militar trimite ordine de încorporare chiar și pentru persoane moarte de mult timp. „Două femei au apărut dimineața la adresa fratelui meu și au spus că vor să-i înmâneze actele de recrutare”, a declarat Natalia Vasilieva, din Ulan-Ude, pentru „The Telegraph”. Femeia a adăugat că fratele său era decedat și că, oricum, avea scutire de armată din cauza sănătății precare.

Nimeni nu scapă, iar mobilizarea se face în cel mai pur stil stalinist. Emisarii comisariatelor ridică oamenii de acasă în toiul nopții: „Unii au primit vizite la 4, alții la 6 dimineața… Toți au mers la biroul de recrutare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Teroare în Rusia: bărbații arestați pentru proteste anti-război sunt încorporați cu forța, la circa de poliție! Mitinguri în orașe, cozi uriașe la ieșirile din țară și pe aeroporturi

Capcana lui Putin: rușii care vor să scape de încorporare sunt invitați să sune la un număr care aparține, de fapt, Comisariatului militar!

Ilustru general american: Dacă Rusia folosește arme nucleare tactice în Ucraina, SUA va scufunda flota rusă din Marea Neagră! „Vom riposta cu o lovitură devastatoare”

Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

VIDEO. Fiul „portavocii” lui Putin, comportament abuziv când a fost păcălit să se prezinte la încorporare. „Numele meu este Peskov! Dacă nu înțelegeți, voi aborda această problemă la un alt nivel!”

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

Scandalos! În plină criză, parlamentarii și-au dat salarii mai mari cu 25%! PSD a votat mărirea, dar zice că nu e de acord cu ea! Boloș (PNL): „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Vest, pot să fiu invidios”. USR – singurul partid care a votat împotrivă

PNL pune Capitala la picioarele Gabrielei Firea și ale PSD! Liderii partidului cer organizației PNL București să-i retragă sprijinul primarului Nicușor Dan și să blocheze toate proiectele pentru oraș

Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here