Preotul-medic care luptă cu conspirațiile: “Cei care distribuiți minciuni aiurea, să ziceți asta la spovedanie, înainte de Crăciun. Altfel rămâneți cu păcatul!“

0
1835

Preotul Bogdan Chiorean, medic de profesie și coordonatorul Centrului de îngrijiri paliative pentru bolnavi în faza terminală “Sfântul Nectarie”, din Cluj-Napoca, este una dintre vocile raționale care răzbat astăzi dinspre biserică. Pe lângă activitatea sa caritabilă excepțională, Bogdan Chiorean își face timp pentru a aborda pe Facebook, într-un limbaj scos din cofrajul bisericesc și dintr-o perspectivă atipică, subiecte delicate.

Luni, preotul a dat de pământ cu una dintre “dezvăluirile” conspiraționiste fabricate în laboratoarele propagandei și care, după apariția vaccinului anti-Covid, a luat cu asalt rețelele de socializare și grupurile de Whats App.

O înșiruire de prostii virală pe Facebook și Whats App: cum au ajuns Soros, Bill Gates, GSK, Pfizer, Black Rock, Axa, Allianz și OMS în aceeași oală

Distribuit masiv și ajuns la sute de mii de oameni, textul viral pe Internet este, de fapt, o înșiruire de nume și firme cunoscute, vânturate în teoriile conspirației, legate între ele prin presupuse legături.

Vizând în mod evident publicul neinformat, mai slab de înger și, eventual, lipsit de educație, pseudodezvăluirea mizează (în mod corect, pentru că a fost preluată, apreciată și distribuită de zeci de mii de ori) în primul rând pe faptul că oamenii nu vor face minimul exercițiu de a verifica, pe Google, dacă e adevărat ce li se spune.

Iată textul viralizat pe Facebook și pe Whats App:

„Laboratorul biologic chinez din Wuhan este deținut de Glaxo!

Care, din întâmplare, deține Pfizer! (cel care produce vaccinul!)

Care, din întâmplare, e gestionat de finanțele Black Rock.

Care, din întâmplare, gestionează finanțele Societății Open Foundation (FUNDAȚIA SOROS)!

Care, din întâmplare, servește a AXA franceză!

Care din întâmplare, deține compania germană Winterthur.

Care, din întâmplare, a construit laboratorul chinez din Wuhan!

Cumpărat accidental de germanul Allianz.

Care, din întâmplare, ca acționar are Vanguard.

Care este acționar al Black Rock.

Care controlează băncile centrale și administrează circa O TREIME din CAPITALUL capitalul global de investiții.

Care, din întâmplare, este un mare acționar al MICROSOFT.

Proprietatea lui BILL GATES, care din întâmplare este acționar al Pfizer (care vinde VACCINUL minune) și în prezent este primul sponsor al OMS !!!

Dacă nu este suficient de clar de ce a intrat UN LILIAC și a apucat ȘARPELE și TOATĂ PLANETA S-A INFECTAT, mai pot continua!

Dar vă rog să NU DISTRIBUIȚI MASIV postarea mea!

Pentru că sunt doar un conspirator care răspândește știri false!!!“.

3 minciuni demontate într-un singur minut: GSK nu deține Pfizer, Institutul din Wuhan aparține guvernului chinez, Soros nu controlează BlackRock

Tocmai pentru publicul neinformat, adesea capturat chiar de site-urile pretins creștine, preotul Bogdan Chiorean a reacționat luni, pe contul său de Facebook, punctând trei dintre falsurile înșirate în “dezvăluirea” de mai sus:

„Postarea asta e încă o dovadă, pentru cine are ochi de văzut, că Biserica Ortodoxă informează (deși nu asta îi e menirea) și nu dezinformează cum fac majoritatea instituțiilor de presă.

Principală problemă în România nu sunt pelerinajele. Să fiți siguri că la peștera celui ce-a adus creștinismul pe teritoriul țării noastre n-au fost azi mai mulți și mai înghesuiți oameni decât erau la Dedeman Cluj la ora 17.

Revin. În ultimele zile, în încercarea de a discredita povestea cu vaccinul anti-Sars-CoV-2, oamenii distribuie inepții formate din înlățuirea unor firme și persoane, toate într-o cheie conspiraționistă.

Poza atașată e relevantă și merită măcar 3 precizări:

  1. Glaxo și Pfizer s-au unit doar pe segmentul de «consumer healthcare» (medicamente fără prescripție medicală, cosmetice, vitamine etc.). În rest, sunt într-o mare concurență! Mai mult, acționarii principali ai Pfizer pot fi verificați online, întrucât este o companie publică. Nici urmă de Glaxo.
  2. Institutul de Virusologie Wuhan este deținut de Academia de Științe din China, nu de GlaxoSmithKline, care are sediul în Brentford, Anglia.
  3. Pfizer, deși una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, nu poate să gestioneze finanțele BlackRock, întrucât acesta din urmă este cel mai mare fond de investiții din lume! (aproximativ de 75 de ori mai mulți bani decât au toate băncile din România). În BlackRock investește și Soros, dar fără să îl dețină. E ca și cum dacă am 20.000 lei puși la BT, ar zice cineva că eu dețin Banca Transilvania! Din umbră, evident.

Eu așa am învățat că «adevărul ne va face liberi». Că sunteți de acord sau nu cu vaccinul e opțiunea fiecăruia, în virtutea autonomiei pacientului. Dar cei care distribuiți minciuni aiurea, să ziceți asta la spovedanie înainte de Crăciun. Altfel rămâneți cu păcatul“.

Cum se exemplifică, printr-o pildă din Vechiul Testament, că soluția măștii de protecție e cea mai la îndemână pentru a scăpa de Covid

În urmă cu câteva zile, preotul Chiorean posta, tot pe Facebook, un îndemn către oameni să se protejeze, apelând chiar la un exemplu din Vechiul Testament: „Referitor la masca de protecție, faptul că mulți oameni o contestă/refuză nu mă miră întrucât în decursul istoriei orice remediu care nu presupunea ritualuri complicate era puțin agreat.

Dacă omului bolnav de cancer îi spui că îi vei administra o perfuzie cu citostatice, o dată la câteva zile, i se pare că nu faci mare lucru pentru el. I se pare prea simplu pentru problema serioasă pe care o are el.

Dacă însă cineva îi propune o ciupercă din Himalaya, ce trebuie culeasă în a doua duminică din prima luna de toamnă, între minutul 35 și 36 al orei 4 a.m., pe nemâncate, de către un călugăr budist care stă într-un picior, atunci complianța la tratament e mult mai crescută.

Întâlnim aceeași situație în Vechiul Testament, când Neeman leprosul vrea să fie vindecat de Elisei. Acesta din urmă îi zice doar să se spele în Iordan, fapt care nu-l mulțumește pe Neeman.

IV Regi 5, 9-13

  1. Şi a venit Neeman cu caii şi cu căruţa sa, oprindu-se la poarta casei lui Elisei.
  2. Iar Elisei a trimis la el pe sluga sa să-i zică: «Du-te şi te scaldă de şapte ori în Iordan, că ţi se va înnoi trupul tău şi vei fi curat!»
  3. Neeman însă s-a mâniat şi a plecat, zicând: «Iată, socoteam că va ieşi el şi, stând la rugăciune, va chema numele Domnului Dumnezeului său, îşi va pune mâna pe locul bolnav şi va curăţi lepra.
  4. Au doară Abana şi Farfar, râurile Damascului, nu sunt ele mai bune decât toate apele lui Israel? Nu puteam eu oare să mă scald în ele şi să mă curăţ?» Şi aşa s-a întors şi a plecat mânios.
  5. Dar slugile lui, apropiindu-se, i-au grăit şi i-au zis: «Stăpâne, dacă proorocul ţi-ar fi zis să faci ceva însemnat, oare n-ai fi făcut? Cu atât mai vârtos trebuie să faci când ţi-a zis numai: Spală-te şi vei fi curat!»

A ascultat și s-a curățat.

Așadar, măștile de protecție, rele, bune, chirurgicale sau din mileu, cu emoticoane sau animal-print sunt tot ce avem momentan anti-covid. Și de trece virusul prin ele, măcar nu mai duci mâna la nas și gură, crescând riscul de infectare.

Numa′ că trebuie să fii și cuminte ca să pricepi“.

Într-o altă postare, în urmă cu ceva timp, preotul Chiorean îi îndemna pe părinți: „Vaccinați-vă copiii! Nu mai credeți în conspirații și renunțați la doctor Google!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Relu Fenechiu își trage și „copiii” în pușcărie. Adomniței – 3 ani și 2 luni cu executare. Și Chiuariu a fost condamnat, dar cu suspendare

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here