Răfuiala PSD cu România: doar miercuri s-au angajat cheltuieli care măresc deficitul țării cu 6,5% din PIB! PNL atacă la CCR legea bugetului

0
1576

Deciziile nebunești luate de parlamentarii PSD în ședința de miercuri a comisiilor reunite de buget-finanțe din Senat și Camera Deputaților fac ca deficitul statului român în 2020 să crească, dintr-un foc, cu 6,5%. În doar câteva ore, social-democrații au adus legii bugetului modificări care angajează România la cheltuieli suplimentare de circa 65 de miliarde de lei până la sfârșitul anului.

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a anunțat că dacă legea bugetului trece în forma votată de parlamentarii PSD în comisiile de buget-finanțe, liberalii o vor ataca la Curtea Constituțională.

„Tunul pe care PSD îl dă României lovește în siguranța fiecărui cetățean, pentru că azi PSD a dat foc României. Consecințele se vor vedea curând în evaluările agențiilor de rating“

Amendamentele aduse de PSD (creșterea pensiilor cu 40%, creșterea salariilor pentru profesori, bani alocați autorităților locale și firmelor start up) angajează bani pe care România nu-i are: 65 de miliarde de lei suplimentari, pe lângă cei prevăzuți inițial, spune Florin Roman.

Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a partidului, PNL acuză:

  • „Într-o singură ședință, cea reunită a comisiilor de buget-finanțe, din Camera Deputaților și Senat, un PSD ilegitim, dar încă numeros, a angajat cheltuieli în valoare de circa 65 miliarde de lei, adică aproximativ 6,5% din PIB-ul național.”
  • „Adoptarea raportului, precum și a altor proiecte cu impact bugetar uriaș (pensii, salarii profesori, alocații, ISR, Start Up, catedrala și facilitați învățământ) înseamnă pe o perioadă de 4 luni din anul 2020 și pentru 2021, un total de circa 65 miliarde de lei.”
  • „Tunul pe care PSD îl dă României lovește în siguranța fiecărui cetățean, pentru că azi PSD a dat foc României. Consecințele se vor vedea curând în evaluările agențiilor de rating.”
  • „PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanțare, care pun în pericol stabilitatea economică a României. PSD, numele tău este iresponsabilitate!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.