Primul copil din România internat la terapie intensivă, cu Covid. Are doar 8 ani

0
1268

Un băiat de 8 ani, infectat cu coronavirus, a fost internat în stare gravă la secția de terapie intensivă a Spitalului Gomoiu, din București. Este primul astfel de caz cu care se confruntă România.

Medicii care-l tratează pe băiețel spun că ambii plămâni sunt foarte afectați de virus, dar starea lui este, deocamdată, stabilă.

Starea micuțului s-a agravat destul de repede. Primele simptome au apărut în weekendul trecut, când băiatul a făcut febră și a acuzat dureri de cap. A fost internat mai întâi la spitalul din Buzău, dar starea i s-a înrăutățit și a fost trimis la București.

„Din fericire, copiii fac foarte rar astfel de complicații“

Inițial, medicii buzoieni au bănuit că e vorba de o meningo-encefalită, pentru că, deși ambii săi părinți sunt infectați cu virusul, testul băiatului ieșise negativ. La Spitalul Gomoiu a fost repetat testul, care de data asta a ieșit pozitiv.

Infecția i-a provocat Sindromul Kawasaki – un sindrom inflamator multisistem.

„Din fericire, copiii fac foarte rar astfel de complicații. Se întâmplă la fel și la gripă, la rujeolă. Sunt situații pe care nu putem să le prevedem, dar din fericire sunt extrem de rare. Este un lucru serios, categoric, dar pe de altă parte, dacă vă gândiți câte mii de persoane au fost la Terapie Intensivă de când a apărut această pandemie în România, gândiți-vă că asta înseamnă extrem, extrem de puțin. Vedeți că în permanență avem 500 de persoane la ATI și un singur caz de îmbolnăvire gravă la copil“, a comentat doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, despre situația băiatului de 8 ani ajuns la terapie intensivă din cauza Covid.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here