Premierul Cîțu mărește halucinant subvențiile pentru partide. În ultimele 3 luni din 2021, acestea vor înghiți 133 de milioane de lei, mai mult decât în primele 9 luni la un loc!

7
857
Lui Florin Cîțu îi fuge partidul de sub picioare

Imediat după excluderea USR de la guvernare, premierul Florin Cîțu a decis să mărească din nou subvențiile din bani publici acordate partidelor din România, semnalează Europa Liberă. Măsura adoptată de cabinetul minoritar PNL – UDMR este total contrară promisiunilor făcute în campania electorală de anul trecut, când se insistase pe ideea diminuării banilor publici pompați în partide.

Decizia a fost asumată de PNL și UDMR, fără ca Guvernul să ofere vreo explicație sau măcar să-și anunțe înainte decizia de a mări subvențiile. Totul s-a petrecut, practic, pe furiș. După noua hotărâre, partidele vor primi în ultimele trei luni din 2021 (octombrie-noiembrie-decembrie) mai mult decât au primit în primele 9 luni ale anului la un loc!

În intervalul ianuarie-septembrie 2021, suma totală cu care statul român i-a subvenționat pe politicieni a fost de 117 milioane lei. În intervalul octombrie-decembrie 2021, suma va urca la 133 de milioane de lei!

Numai în octombrie banii dați de la bugetul de stat către partide se ridică la totalul de 38,7 milioane lei:

– PSD – 14.924.909 lei,

– PNL – 12.652.565 lei,

– USR – 6.820.730 lei,

– AUR – 3.020.684 lei,

– PMP – 780.883 lei,

– Pro România – 564.203 lei.

Total: 38.763.971 lei.

USR și AUR au anunțat că vor să modifice Ordonanța de Urgență în Parlament, astfel încât sumele bugetare pentru subvenționarea partidelor să fie diminuate. PSD și PNL au refuzat să discute pe această temă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Răzbunarea lui Cîțu frizează demența: localitățile cu primari USR n-au primit bani din miliardul împărțit de premier! Sunt finanțate 86,7% din primăriile din România, însă doar 12,2% dintre cele conduse de USR!

* Tudor Chirilă despre Cîțu și Iohannis: „Superman și Terminator au aruncat țara în criză” / „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”

* EDITORIAL. O minciună marca Andronic, instigată de „Echipa Câștigătoare”

* TEXT ȘI VIDEO. Discursul integral al lui Florin Cîțu la moțiunea de cenzură. Analiză: 35 de afirmații bizare în 24 de minute

Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* Un agitator CapVid, anti-vaccinist din „tribul lui Șoșoacă”, a ajuns în spital. Speriat de Covid, a devenit promotor al vaccinării, dar s-a răzgândit repede

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here