Liviu Dragnea: „Înțelegerea a fost ca PSD să blocheze moțiunea USR. În schimb, Cîțu trebuia să le dea bani primarilor PSD. Dar banii n-au venit”

6
8795
Liviu Dragnea

Reacțiile mult mai dure la adresa lui Florin Cîțu venite din partea a numeroși lideri PSD în ultimele 48 de ore au legătură directă cu încălcarea acordului secret de la începutul lunii trecute, a dezvăluit joi seara Liviu Dragnea, fostul lider al social-democraților, la postul B1 TV. Cîțu a cerut PSD-ului să-l ajute să blocheze moțiunea de cenzură depusă de USR. La schimb, a promis bani primarilor social-democrați.

Numai că miercuri, când a anunțat sumele alocate autorităților, surpriză! Numeroase localități controlate de PSD au fost în aceeași situație cu cele unde a câștigat USR – n-au primit nimic.

Liviu Dragnea a confirmat, la postul B1 TV, înțelegerea ocultă între Cîțu și PSD-ul condus de Ciolacu: „Mi-au spus mai mulți primari PSD. A fost o înțelegere între conducerea PSD și Cîțu, ca să amâne moțiunea USR până să moară, în schimbul unor fonduri care să ajungă la aleșii locali PSD. Trebuiau să amâne moțiunea până după Congresul PNL. S-a întâmplat că nu au venit banii așa cum au convenit“.

Așa se explică virulența cu care atât Marcel Ciolacu, cât și lideri PSD din teritoriu au sărit la gâtul premierului Florin Cîțu în ultimele două zile. Lia Olguța Vasilescu, primărița Craiovei – care n-a primit niciun ban la împărțeală –, i-a făcut albie de porci pe liberali, numindu-i pe contul său de Facebook „gândaci“ și „șerpi“.

Fondul de Rezervă, transformat în pușculiță de partid. PSD s-a supărat că a fost sărit de la împărțeală, deși i se promisese altceva

Marcel Ciolacu, liderul PSD acuzat acum de baronii din teritoriu că s-a lăsat tras pe sfoară, a anunțat că partidul va depune plângere penală împotriva lui Cîțu, pe motiv că le-a dat mită primarilor PNL un miliard de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Marcel Ciolacu: „Peste 50 de milioane de euro din bani publici au fost dați mită pentru primarii PNL care l-au votat la Congres pe Cîțu cu mâna la nas. Restul administratiilor locale, care au cerut disperat bani pentru încălzire, spitale și școli, nu primit nici pentru hârtie igienică. Aici a ajuns cinismul lui Iohannis și Cîțu, aceasta este România feudală. Iohannis vrea să fie stăpân peste un popor de iobagi. Orașele și satele vor îngheța la propriu, nu vor mai fi bani pentru căldură, spitalele și școlile nu vor avea cu ce să plătească aceste facturi. Vom depune plângere penală împotriva lui Cîțu. Vom merge până la capăt. Românii nu trebuie să sufere pentru că Iohannis și Cîțu se răzbună pentru că am dat jos acest Guvern“.

La rectificarea bugetară de acum o lună, după excluderea USR de la guvernare, premierul Cîțu a făcut o manevră remarcată de toată lumea, dar neobișnuită și neexplicată în niciun fel: cea mai mare sumă a fost alocată Fondului de Rezervă al Guvernului. Acesta este un fond special, destinat situațiilor de urgență, de calamitate sau de cheltuieli neprevăzute.

În ultimii ani, însă, PSD a introdus cutuma ca Fondul de Rezervă să devină „pușculița“ premierului. Profitând de criteriile vagi de cheltuire a banilor din acest fond, șefii guvernelor angajează tot felul de cheltuieli și finanțări, unele dubioase, altele pe proiecte care n-au nicio urgență și în niciun caz nu sunt neprevăzute.

Florin Cîțu a preluat practica PSD și, după Congresul PNL, a alocat peste un miliard de lei (200 de milioane de euro) administrațiilor locale. Felul în care au fost împărțiți banii a fost însă total discreționar. Peste 75% din bani au mers la primarii PNL. Cei de la USR n-au primit aproape nimic (doar primăriile a 5 comune au încasat 3-400.000 de lei fiecare).

Surprinzător, săriți de la împărțeală au fost și PSD-iștii care-l ajutaseră pe Cîțu să evite debarcarea din fruntea Guvernului înaintea Congresului PNL din 25 septembrie.

De aici a pornit și răscoala social-democraților, fără de care Cîțu și PNL nu pot rămâne la guvernare, în condițiile în care Iohannis a ordonat ca USR să nu mai fie primit în coaliție.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Răzbunarea lui Cîțu frizează demența: localitățile cu primari USR n-au primit bani din miliardul împărțit de premier! Sunt finanțate 86,7% din primăriile din România, însă doar 12,2% dintre cele conduse de USR!

* Tudor Chirilă despre Cîțu și Iohannis: „Superman și Terminator au aruncat țara în criză” / „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”

* EDITORIAL. O minciună marca Andronic, instigată de „Echipa Câștigătoare”

* TEXT ȘI VIDEO. Discursul integral al lui Florin Cîțu la moțiunea de cenzură. Analiză: 35 de afirmații bizare în 24 de minute

Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* Un agitator CapVid, anti-vaccinist din „tribul lui Șoșoacă”, a ajuns în spital. Speriat de Covid, a devenit promotor al vaccinării, dar s-a răzgândit repede

6 COMENTARII

  1. Nu stiu cita baza se poate pune pe ce spune Dragnea. Insa nu se pot plinge tocmai ei care au procedat la fel mult mai multi ani. Useristii se pot plinge dar nu pesedistii. In cazul lor e un fel de justitie divina.

  2. Citu nu ma surpinde, este tepar de meserie, un om fara caracter si penal. Problema este alta, blatul care exista cu PSD. Daca ce spune Dragnea este adevarat inseamna ca este o folosinta abuziva a banului public in scop de mita pentru cumpararea de privilegii. PSD si PNL nu mai sunt o optiune de vot ci o cocleala a fostului PCR. Toti liberarii au fost dati la o parte acum conduce PDL fost PD fost rupt din FDSN. Practic pe toti ii uneste FSN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here