Singapore, lovit de al doilea val de coronavirus: 2.500 de noi cazuri în două zile

0
5004

Este un număr extrem de mare, dacă ne gândim că numărul de cazuri confirmate a ajuns la 9.125 de la începutul pandemiei: 27% dintre cazuri s-au concentrat, așadar, în ultimele două zile. Focarele de infecție s-au dezvoltat în căminele pentru muncitorii străini, după cum a declarat Ministerul Sănătății din Singapore.

După cum relatează Fanpage.it, țara asiatică se întoarce dramatic printre „protagonistele” care înregistrează creșteri spectaculoase ale numărului de infectați de Covid-19.

Recunoscut la nivel internațional ca unul dintre statele cele mai eficiente în stoparea răspândirii virusului, Singapore trebuie să facă față unei situații excepționale, înregistrând peste 2.500 noi cazuri în ultimele 48 de ore. Un număr foarte mare, având în vedere că numărul total de persoane pozitive ajunge la 9.125, dintre care 1.426 doar în ziua precedentă, 20 aprilie. Alte 1.111 au fost confirmate astăzi, 21 aprilie, ceea ce face ca 27% dintre cazurile înregistrate de la începutul pandemiei (2.537 din 9.125) să se concentreze în ultimele două zile.

Conform autorităților, focarele de infecție au erupt acolo unde sunt cazați muncitorii străini proveniți din alte țări asiatice, care lucrează mai ales în construcții. Focarele depistate până acum sunt în număr de 18 și au fost izolate.

Ministerul Sănătății din Singapore a declarat că lucrează la contabilizarea datelor despre această creștere bruscă și că va da noi informații până în seara zilei de 21 aprilie. „Acestea nu sunt noi cazuri, deoarece muncitorii se găseau în camerele lor și mulți nu au declarat de la început că sunt bolnavi. Când echipele medicale merg la ei să-i testeze, mulți rezultă pozitivi la coronavirus. Marea majoritate a lor prezintă simptome ușoare și vin monitorați în structurile de izolare din comunitate. Niciunul dintre ei nu este internat în secțiile de terapie intensivă”, au declarat surse din Ministerul Sănătății.

În acest moment, Singapore a devenit țara cea mai puternic lovită de coronavirus din sud-estul Asiei, depășind Indonezia și Filipine. Numărul morților rămâne de 11.

Singapore nu este singurul stat care se confruntă cu un al doilea val de infectați de coronavirus. Și Coreea de Sud, alt stat care a gestionat foarte bine faza inițială a aceastei pandemii, a avut o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate. O veste îngrijorătoare: 163 de persoane, deja infectate de Covid-19, au luat din nou același virus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here