Predoiu o „execută” pe Adina Florea. Ce facem însă cu „SS-Gestapo”? Dar cu Lia Savonea?

1
2286
Adina Florea şi Lia Savonea, un tandem periculos pentru justiţie

Cătălin Predoiu a anunţat că va vota împotriva numirii Adinei Florea în funcţia de şef al Secţiei Speciale pentru Infracţiunile din Justiţie (SSIJ), dacă subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a unui plen CSM. Ministrul Justiţiei a subliniat că nu este mulţumit de activitatea secţiei poreclite „SS-Gestapo”. Soarta structurii de Parchet va fi discutată anul viitor.

„Nu vreau să fiu insolent şi să vorbesc pentru rezultatul unui vot din CSM, vă spun doar atât: categoric, votul meu va fi împotrivă (numirii Adinei Florea la şefia SIIJ, n.r.), dacă se va pune pe ordinea de zi”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiţiei a anunţat că de anul viitor, va fi discutată soarta Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Cătălin Predoiu începe să dea de pământ cu oamenii PSD din Justiţie

„Nu sunt deloc mulţumit de activitatea acestei instituţii, de aceea o vom aborda în anul care vine, cu prioritate. Cu CSM am avut doar o discuţie informală. Au venit răspunsuri din ţară, unele aşa, unele aşa. Nu fac o contabilitate, iau pulsul sistemului judiciar. E un demers de comunicare normal, flexibil. Nu vreau să cer o statistică de la SIIJ, pentru că nu vreau să creez presiuni”, a mai spus Predoiu, citat de Mediafax.

CSM a eşuat, în repetate rânduri, numirea Adinei Florea la şefia SIIJ, în urma unui boicot al unor membri sau în urma anulării votului.

Lia Savonea, şefa CSM, a încercat disperată să o pună în funcţia de şefă a SSIJ pe Adina Florea. Ambele fac parte din grupul de magistraţi periculoşi pentru independenţa justiţiei şi foarte agreaţi de oameni ca Liviu Dragnea.

Orban îi dă dreptate lui Predoi cu OUG pe justiţie, dar promite urgentarea unui proiect de lege cu recursul compensatoriu

Tot azi, premierul Ludovic Orban a venit cu clarificări suplimentare după ce ministrul Justiţiei a declarat că o ordonanţă de Guvern pentru repararea daunelor la legislaţia în justiţie, făcute de PSD-ALDE, e aproape imposibil de aplicat.

„La măsuri urgente se află proiectul de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu. Am văzut că sunt anumite interpretări. Ăsta e programul nostru de guvernare, asta vom face. Vom găsi cea mai bună soluție pentru abrogarea măsurilor din recursul compensatoriu care au pus în pericol viața și siguranța cetățenilor”, a afirmat Ludovic Orban.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat joi într-o conferință de presă că guvernul nu va abroga prin OUG legea recursului compensatoriu votată de PSD, ALDE și UDMR.

„O abrogare peste noapte a recursului compensatoriu, fără a pregăti toate aceste planuri, inclusiv discuţiile cu CEDO şi măsuri de extindere a capacităţii penitenciare, ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent. În acelaşi timp, Guvernul şi-a asumat o obligaţie în cadrul negocierilor politice cu alte partide atunci când s-a obţinut votul de învestitură de a nu apela la Ordonanţe de Urgenţă în domeniul Justiţiei”, a mai spus Predoiu, potrivit Agerpres.

ALDE a condiționat susținerea guvernului Orban de renunțarea la OUG pe justiție.

Predoiu a susținut că sunt trei motive pentru care legea recursului compensatoriu nu poate fi abrogată: vor urma condamnări de la CEDO, nu pot fi construite rapid penitenciare, iar legea penală mai favorabilă li se va aplica în continuare infractorilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Birchall, ai pus-o! Scandal sexual cu ambasadorul SUA la UE, care ricoşează până la Casa Albă. Gordon Sondland, într-o „relaţie apropiată” cu fosta ministră PSD de la Justiţie

* Wow! Asta să fie combinaţia Anei Birchall la Casa Albă? „Relaţia tot mai apropiată” cu ambasadorul SUA la Bruxelles face valuri peste Ocean

* Rareş Bogdan şterge pe jos cu Orlando: „mârlan”, „peruchier”, „imbecil”, „bou”, „fudul”, „arogant” şi „nimeni în drum”

 

1 COMENTARIU

  1. asta trebuie eliminat este un escroc, nu am uitat cand era in partidul lui bashescu , kakatul de predoi s-a dus la iasi in vizita protestatarii l-a luat la fugarit ,,, dar romanii uita repede asta este tot atat de penal si escroc cum sunt pesedistii si cumau fost cei din pdl in frunte cu chioru Mai aud niste dobitoci sau dobitoce care sustine ca pnl este partid nou…. asa de prosti sunt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here