„Cadou” de la bulgari: 1.000 de tone de gunoaie! Poliția de frontieră a prins la Murfatlar două barje care încercau, pentru a doua oară, să bage deșeurile în România

1
899
Cele două barje oprite la Murfatlar și returnate la bulgari. FOTO: Ziuadeconstanta.ro

Două barje cu peste 1.000 de tone de deșeuri au fost prinse pentru a doua oară în doar două luni, de către polițiștii de frontieră, că încercau să intre în România venind din Bulgaria. Autoritățile au interceptat transportul la Murfatlar, barjele având documente care pretindeau că tranzitează țara noastră cu destinația Turcia și că ar avea deșeuri neferoase (din fier).

Poliția de frontieră din Garda de Coastă și vameșii din Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu, au luat la puricat două barje care, conform documentelor, transportau peste 1.000 de tone de gunoaie din fier din Bulgaria cu destinația Turcia.

În realitate, s-a descoperit că deșeurile erau amestecate cu multe alte gunoaie fără legătură cu fierul: anvelope uzate, motoare cu lubrifianți, material plastic, carton, hârtie, diverse obiecte din mașini dezafectate. S-a convenit că transportul nu corespunde cu actele și nu îndeplinește condițiile legale, iar Garda de Mediu a decis returnarea deșeurilor în țara de origine (Bulgaria).

Povestea ar fi una banală, pentru că după venirea la guvernare a actualei coaliții, controalele s-au înnăsprit, sute de astfel de transporturi maritime sau rutiere au fost depistate, România pierzându-și statutul de destinație preferată a transporturilor de deșeuri din întreaga Europă. Mafia gunoaielor este deja foarte iritată de această schimbare de situație, iar regretele după regimul PSD curg.

Însă în cazul de la Murfatlar este vorba de o a doua încercare a respectivului convoi de a aduce deșeurile! Cele două barje au mai fost prinse odată în iunie, cu exact aceeași încărcătură, încercând de asemenea s-o bage în România. Ca și acum, comisarii Gărzii de Mediu a returnat transportul de unde venise.

În acest al doilea caz s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunile de nerespectare a măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri, precum și pentru folosirea de acte necorespunzătoare cu încărcătura reală.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Patroana firmei pirotehnice de la Colectiv a fost găsită moartă în casă. Era condamnată la 12 ani și 8 luni de închisoare și avea de plătit 480.000 de euro

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Maia Sandu reformează Moldova cu viteza fulgerului: Parlamentul a adoptat deja și legea controlului averilor pentru părinții, socrii și copiii demnitarilor

* După ce a umblat prin oraș cu icoane și cruci „să alunge duhurile necurate”, Gigi Becali a fost învins de Rapid printr-un autogol. Și era și operat la mână…

A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie: Gerd Müller. Suferea de Alzheimer și demență senilă

* „Președintele Afganistanului a fugit cu patru mașini și un elicopter pline cu bani. Nu au încăput toți, o parte din bani au rămas pe asfalt”

1 COMENTARIU

  1. Este, de câțiva ani…, ooo… MODĂ/PRACTICĂ-CURENTĂ: vin din Bulgaria (pe șosea – pe la Vama-Veche sau Negru-Vodă – sau pe Dunăre) tone-peste-tone deee… DEȘEURI (de tot felul, multe din… DEMOLĂRI/construcții!!!)!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here