S-a semnat: până în 2024 avem „Autostrada Ford”: drumul expres Pitești – Craiova. Se va putea merge în regim de autostradă de la Constanța la Craiova

3
2071
Ultimul tronson al "Autostrăzii Ford" trebuie să fie gata până în 2024

Compania de Drumuri (CNAIR) a semnat marți contractul pentru ultimul tronson de 32 de kilometri ai drumului expres Pitești – Craiova – așa-zisa “Autostradă Ford”. Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, scrie pe pagina sa de Facebook că termenul de predare este de 36 de luni – adică din august 2024 se va putea circula în regim de autostradă de la București până la Craiova.

Contractul pentru proiectarea și execuția ultimului lot al drumului expres Craiova – Pitești s-a semnat cu UMB, compania lui Umbrărescu – cel mai mare “drumar” din România.

UMB lucrează deja la alte două loturi ale drumului Pitești – Craiova, în lungime de 72 de kilometri. Lotul 4, pentru care s-a semnat acum contractul, era ultimul din întregul traseu.

Drumul expres Pitești – Craiova este supranumit “Autostrada Ford” pentru că era cerut, de foarte mulți ani, nu doar de cetățenii exasperați, ci și de constructorul american care are fabrici de mașini în capitala Olteniei. Ford produce mașini, dar este, la fel ca și Renault la Pitești, în imposibilitatea de a le exporta rapid către Occident, din cauza lipsei infrastructurii. Legarea Craiovei de Pitești este un prim pas spre soluționarea problemei. Cazul se va încheia în momentul în care va fi definitivată autostrada de pe Culoarul IV paneuropean, care leagă Constanța de granița cu Ungaria, traseul trecând prin Pitești și Sibiu (Valea Oltului).

Până atunci, finalizarea “Autostrăzii Ford” va însemna că românii vor putea ajunge de la Constanța la Craiova în doar câteva ore, scurtând enorm timpul petrecut pe drum.

Anunțul ministrului Drulă privind semnarea contractului pentru ultimul tronson al “Autostrăzii Ford”

„ASTĂZI S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU ULTIMUL TRONSON DIN DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITEȘTI

Am participat astăzi la sediul CNAIR la semnarea contractului dintre Compania de drumuri și câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția lotului 4, grupul de firme UMB.

Același antreprenor lucrează excelent pe tronsoanele 2 și 3 ale drumului expres și mă aștept ca ritmul să fie similar și pe acest segment din DX12.

Ca termene contractuale, avem 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuția celor 31,8 km ai lotului dintre Colonești și Pitești.

Câteva date despre acest sector:

va cuprinde 30 de structuri cu lungimea totală de 1.680 de metri (14 pasaje și 16 poduri);

acestora li se adaugă 28 de podețe;

va avea 2 noduri rutiere: la Podul Broșteni (pentru legătura cu DN65A și DN65), respectiv la Catanele (pentru legătura cu A1);

este prevăzută o bază de întreținere și deszăpezire la Oarja;

vor exista două spații de parcare/servicii, amplasate de-o parte și de alta a drumului.“

3 COMENTARII

  1. Nu valoreaza 2 bani stabilirea unui termen daca nu se prevad sanctiuni in caz de nerespectarea contractului. De obicei se mai tot suplimenteaza cu bani periodic si se prelungeste termenul devenind totul o buna afacere de supt bani.

  2. FELICITĂRI ministrului-Transporturilor, Cătălin Drulă (U.S.R.-P.L.U.S.), daaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

    Cine știe…, poate va fi, din această toamnă, chiar… președintele partidului său!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here