PNL îi face plângere penală lui Meleșcanu pentru cozile din diaspora. „Rușinos, penibil, revoltător! Din nou îi umilesc pe frații, surorile, părinții, copiii și prietenii noștri”

1
460

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că mâine va depune o plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, din cauza cozilor uriașe la care sunt nevoiți să stea românii din diaspora pentru a vota.

„REVOLTĂTOR! Din nou îi umilesc pe frații, surorile, părinții, copiii noștri, prietenii noștri din diaspora. Nu îi vom ierta! Mâine depunem plângere penală împotriva ministrului Afacerilor Externe”, a anunța Orban pe Facebook, într-un mesaj însoțit de fotografii relevante de la secțiile de votare din diaspora.

Ulterior, președintele PNL a convocat o scurtă conferință de presă, în care a detaliat acțiunea pe care o anunțase.

Precizările lui Teodor Meleșcanu

  • „Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi împotriva celor care au fost implicaţi în organizarea votului în diaspora. Este revoltător, strigător la cer, cum sunt umiliţi românii, fraţii noştri din diaspora.”
  • „Este revoltător că, după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul şi MAE au premeditat să împiedice din nou exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora.”
  • „Toată lumea ştia că există o intenţie de prezenţă la vot masivă în toate ţările în care sunt români plecaţi la muncă în străinătate, în care sunt comunităţi de români. MAE a refuzat practic orice solicitare de creştere a numărului de secţii de votare. Chiar şi în condiţiile în care s-a mărit puţin numărul de secţii, nu a existat niciun fel de preocupare pentru a fluidiza derularea procedurii de vot.”
  • „Numărul de cabine de vot a fost menţinut în mod deliberat foarte mic, astfel încât să se reducă la maximum numărul cetăţenilor români din diaspora care pot să îşi exercite votul.”
  • „Cozile din aproape toate oraşele importante europene în care există secţii de votare arată cum Guvernul îşi bate joc de cetăţenii săi, arată cum este împiedicată exercitarea dreptului de vot, un drept fundamental al românilor la alegerile europarlamentare şi la referendumul convocat de preşedintele României.”
  • „Am instruit toţi delegaţii noştri din secţiile de votare să intervină pe lângă preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare să facă tot ce este posibil pentru fluidizarea derulării procedurii de vot, astfel încât să se permită oricărui român care vrea să voteze să îşi exercite aceste drept fundamental.”
  • „Ruşinos, penibil, revoltător! Frica de români a celor care guvernează este de neacceptat, iar împiedicarea exercitării dreptului de vot constituie una dintre cele mai grave infracţiuni.”

CITIȚI ȘI:

* La europarlamentare „am făcut cvorumul” de 30% încă de la ora 15.40! La referendum mai avem nevoie de 5 procente

Am trecut de 5 milioane înaintea orei 15.00, la europarlamentare! Referendumul se apropie de cvorum

Cifre superbe la jumătatea zilei: 23,91% la europarlamentare, 19,61% la referendum. E revoluția votului!

Am trecut de 4 milioane de voturi la 13.30!

Șoc și groază la PSD! După 6 ore, prezență la vot de aproape 20%. Și mai sunt 8 ore

La ora 12.44 am trecut de 15% la referendum, adică jumătate din cvorum!

Votăm și pentru arestarea lui Dragnea

La 12.24 am trecut de 3 milioane! Și referendumul merge brici

E tsunami! Peste 15% la europarlamentare la ora 12.00! Și peste 12% la referendum!

La ora 11.12 am trecut de două milioane! Diferența față de parlamentarele din 2016 e tot mai mare

Diaspora e devastatoare: peste 52.000 de voturi la ora 11.00!

Primul milion de votanți s-a înregistrat la ora 9.42. La ora 10.00 – 6,56%. Trendul e foarte bun!

3,36% la ora 9.00! Prezență la vot mult mai bună decât la alegerile parlamentare din 2016

Prezență bună la vot: 1,33% la ora 8.00, mult peste cea similară de la alegerile parlamentare din 2016

Doi președinți, Iohannis și Băsescu, votează și dau semnalui care va zdrobi Ciuma Roșie!

VIDEO. Mobilizare mare și în diaspora. Coadă impresionantă la Roma, pe o ploaie sâcâitoare

„1-0 împotriva hoţiei. Hai că se poate!”. Românul care a votat primul în lume anti-PSD, în 2014, a fost primul şi azi, în Noua Zeelandă

Totul despre alegeri și referendum. Puteți vota în orice secție de votare, din România sau din străinătate

Unde pot vota românii din diaspora. Lista și adresele celor 441 de secții de votare

Republica interlopă Manda-Olguța. Teroare în Primăria Craiova: „Cine votează la referendum va fi dat afară!”

Eroina din Republica Manda-Olguța: doctorița care n-a lăsat morții să voteze. „O să-ți smotocesc mutra aia, bandito!”, a amenințat-o primarul PSD

Mesaj emoționant din diaspora: „Suntem aici, fiecare pe unde putem și pe unde ne-a trimis soarta. Luați doi-trei prieteni, sunați-vă părinții și neamurile și mergeți la vot! Nu există altă cale”

Mesaj cuceritor al unei eleve eminente. „Primul vot e ca primul sărut. Să fim atenți la cine-l dăm, ca să nu ne pară rău după aceea!”

VIDEO. Candidatul repetent: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!”. Un nou clip viral prin care Mircea Bravo îndeamnă lumea la vot

Scrisoarea Andreei Răducan către români. „Haideți cu toții la vot! Să alegem înțelept, să nu mai tolerăm hoția și minciuna!”

„Vă rog din suflet să mergeți la vot!” – „ultima dorință” a lui Victor Rebengiuc, la 86 de ani, în fața a zeci de mii de oameni, în Piața Victoriei

1 COMENTARIU

  1. Asa este, revoltator si mizerabil demersul psd-alde-udmr, din nou incearca sa faca ce-au facut si-n 2014, blocarea votului romanilor din diaspora! Niste nemernici, au blocat in parlament legea votului electronic mizerabilii psd-alde-udmr, sa dispara toti hotii si javrele din conducerea acestei tari!
    PS. Va rog sa modificati subtitlul ”Precizările lui Teodor Meleșcanu”, si sa scrieti ”Precizarile lui Ludovic Orban”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here