Pierderi apocaliptice pentru ruși în Ucraina: 20.000 de morți și 80.000 de răniți doar din decembrie până acum, anunță americanii. Rusia nu mai are suficientă muniție

1
823
Artileriști ucraineni în timpul bombardării pozițiilor rusești din Bahmut. FOTO: Reuters

Serviciile de informații occidentale prezintă informații noi foarte interesante despre situația forțelor rusești în Ucraina. Americanii dezvăluie că în ultimele 5 luni, adică din octombrie până azi, rușii au înregistrat pe front 20.000 de morți și 80.000 de răniți. Britanicii, la rândul lor, afirmă că Rusia nu mai are „suficientă muniție ca să înregistreze succese“ în Ucraina, scrie Huffingtonpost.co.uk.

Moscova așteaptă cu teamă începutul ofensivei ucrainene, în condițiile în care de-a lungul ultimelor luni a suferit pierderi foarte grele, iar resursele materiale s-au împuținat masiv.

Ministerul Apărării din Marea Britanie menționează, într-o informare, că generalul Mihail Mizințev a fost demis din postul de adjunct al Ministerului Apărării de la Moscova după doar opt luni, ceea ce ilustrează situația reală de pe front: „Demiterea lui Mizințev nu a fost confirmată imediat, dar speculațiile despre viitorul său evidențiază modul în care problemele de logistică rămân la ordinea zilei în campania Rusiei în Ucraina. Rusia nu are suficiente muniții pentru a obține succese în ofensivă. Sărăcia de muniții conduce la diviziuni interne, mai ales între ministerul rus al apărării și Grupul Wagner”.

Jumătate dintre morții din Rusia sunt luptători Wagner, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby. Acesta a menționat, citând sursele serviciilor de informații americane, și că rușii au pierdut în total, în ultimele 5 luni, 100.000 de oameni, din care 20.000 de morți.

Ministerul Apărării britanic menționează că această problemă fundamentală de logistică, absența muniției, a avut un impact serios în spatele scenei: „Rusia continuă să acorde cea mai mare prioritate mobilizării industriei sale de apărare. dar aceasta încă nu reușește să facă față cerințelor din timpul războiului. În timp ce liderii politici ai Rusiei persistă în a cere succes pe câmpul de luptă, profesioniștii ruși în logistică sunt blocați la mijloc”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deși țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale!

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

* Ostenit după 9 zile în America de Sud, Klaus Iohannis s-a dus direct la reședința de odihnă de la Neptun. În weekend se bronzează, la Cotroceni ajunge săptămâna viitoare

* VIDEO. Se îngroașă gluma pentru George Simion! Al treilea personaj important care confirmă legăturile liderului AUR cu serviciile rusești: Vlad Filat, fost premier al Moldovei

EDITORIAL CARTIANU: Anchetarea lui Tolontan. Corespondență din pușcărie. Realitatea paralelă creată de RTV

Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

Avocatul Piperea, portavoce a dezinformării în România, e șocat: „O întreagă lume mă detestă și nu știu de ce. Din 220 de studenți, azi au venit la cursul meu fix 2. Este un evident boicot”

* Paleologu: „Contemplu cu fascinație și scârbă o creatură extrem de veninoasă: hater-ul ortodox”. Baconschi: „Cum să crezi că Dumnezeu va arunca în iad grosul umanității și 90% din lumea creștină, doar pentru a-i mântui, în exclusivitate, pe creștinii de rit bizantin răsăritean?”

1 COMENTARIU

  1. Așa zisa a doua armata a lumii nu are in spate o industrie militara capabila sa tina pasul, doar niste vânzători la taraba de bunuri furate, ăștia nu știu ce înseamnă producția și transportul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here