miercuri, februarie 28, 2024
AcasăEducațieOrban și Tătaru: Elevii care au febră nu vor rata admiterea la...

Orban și Tătaru: Elevii care au febră nu vor rata admiterea la facultate! Sesiune specială de Bacalaureat, la două săptămâni după prima

-

Premierul Ludovic Orban a confirmat luni seară, la Digi 24, ceea ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, tocmai anunțase la Europa FM. Și anume, că pentru absolvenții de liceu care vor rata Bacalaureatul în luna iunie din motive medicale (au temperatura mai mare de 37,3 grade sau nu se pot prezenta din cauza altor afecțiuni) va fi organizată o sesiune specială de Bacalaureat, începând din 6 iulie.

Decizia este de mare importanță, pentru că astfel elevii care ratează Bac-ul din iunie nu vor rata admiterea la facultate, organizată de majoritatea universităților în a doua jumătate a lunii iulie.

O sesiune specială a examenului de Bacalaureat 2020 va fi fi organizată începând din 6 iulie, la două săptămâni după prima sesiune, ale cărei examene vor avea loc în perioada 22-25 iunie. În sesiunea specială, din 6-9 iulie, se vor putea înscrie liceenii care vor rata prima sesiune, cea din 22-25 iunie, din motive medicale:

 • nu vor fi primiți în sălile de examen din cauză că au febră (temperatura mai mare de 37,3 grade);
 • se află în carantină sau în izolare la domiciliu;
 • nu se pot prezenta din alte motive de sănătate.

Decizia a fost anunțată în premieră de ministrul Sănățății, Nelu Tătaru, la Europa FM. Acesta a spus că s-a renunțat la ideea ca elevii cu probleme medicale să poată susține „Bac-ul de toamnă”, odată cu cei care au picat examenul în sesiunea de vară.

- Advertisement -

„Exact la acest lucru ne gândeam și discutam acum ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat. Am avut o discuție cu d-na ministru (al Educației – n. red.) și mi-am dat acordul”, a spus Tătaru la Europa FM.

„Copiilor care au temperatură nu li se poate răpi șansa de a da Bacalaureatul și apoi admiterea la facultate”, a confirmat și premierul Ludovic Orban, puțin mai târziu, la Digi 24.

Premierul a precizat că i se pare normal ca şi elevii de clasa a 12-a să poată avea o sesiune specială, ca în cazul elevilor de clasa a 8-a, care dau Evaluarea Naţională.

- Advertisement -

„În ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională, se face o sesiune specială la două săptămâni şi mi se pare corect ca şi elevii din clasa a 12-a să aibă această posibilitate”, a adăugat Orban.

Înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului 2020 încep miercuri, 3 iunie.

Calendarul Bacalaureatului 2020

 • 3-10 iunie: înscrierea candidaților
 • 11-17 iunie: echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
 • 22 iunie: limba și literatura română (proba E a) – proba scrisă
 • 23 iunie: limba și literatura maternă (proba E b) – proba scrisă
 • 24 iunie: proba obligatorie a profilului (proba E c) – proba scrisă
 • 25 iunie: proba la alegere a profilului și a specializării (proba E d) – proba scrisă
 • 30 iunie: afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12.00
 • 30 iunie: depunerea contestațiilor – în intervalul orar 16.00 – 20.00
 • 1 iulie: depunerea contestațiilor – în intervalul orar 8.00 – 12.00
 • 1-4 iulie: rezolvarea contestațiilor
 • 5 iulie: afișarea rezultatelor finale ale Bacalaureatului 2020.

Ministerul Educației va anunța un calendar similar pentru sesiunea specială din 6-9 iulie, cea rezervată liceenilor cu probleme medicale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -