miercuri, mai 29, 2024
AcasăNewsDezvăluirea șocantă a unui fost ministru: “Guvernele nu s-au înțeles la șpagă...

Dezvăluirea șocantă a unui fost ministru: “Guvernele nu s-au înțeles la șpagă cu informaticienii”, de aceea școlarii nu au nici azi biblioteca virtuală! PSD a condus țara 6 ani din ultimii 8

-

Copiii României nu au nici azi la dispoziție o bibliotecă școlară virtuală, deși au trecut 9 ani de când a fost introdusă în Legea Educației, pentru că guvernanții le-au cerut prea multă șpagă firmelor de IT interesate să execute proiectul.

Aceasta este dezvăluirea cutremurătoare a lui Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, făcută în emisiunea UPGRADE 100 Live, de la Guerilla, și preluată de G4Media.ro.

O administrație paralizată de hoție: școlarii României nu au nici azi bibliotecă virtuală pentru că guvernanții n-au fost mulțumiți de șpaga primită

Ceea ce a spus Funeriu este, de fapt, un diagnostic cumplit, pus în doar câteva cuvinte, pentru tot ceea ce s-a întâmplat în România în ultimele decenii. O țară paralizată de corupție începând de la cel mai înalt nivel. De ce n-avem autostrăzi și aeroporturi, școli și spitale, străzi curate și fără gropi, de ce nu există canalizare și gaze la jumătate din locuințe, de ce avem cea mai mare emigrație din lume după Siria, de ce, de ce, de ce?
Pentru că totul se face pe șpagă. Funeriu este doar un fost ministru care a îndrăznit să spună ceea ce toți politicienii de la vârf știu. Și știu inclusiv guvernele și companiile străine: nimic nu se mișcă în România fără mită. Administrația publică e paralizată de hoție în primul rând. Culmea e că tocmai cei care orchestrează acest incredibil sistem fanariot și încasează șpăgile îndrăznesc să le spună românilor că străinii îi țin în sărăcie.

Ceea ce nu știe publicul: “rețeta șpăgii” care a lăsat învățământul nemodernizat a funcționat peste tot

În culise, departe de ochii și urechile publicului, astfel de povești sunt de notorietate. Se știe despre autostrăzi care ar fi trebuit să se construiască și nu s-au mai făcut, despre modernizări ale sistemului informatic public abandonate sau despre companii care au renunțat să mai construiască fabrici pentru că n-au reușit să achite “para-ndărătul” cerut de miniștri sau primari.

- Advertisement -

Acum, Daniel Funeriu povestește de ce Legea Educației promovată de el în 2011 este literă moartă și azi, la 9 ani distanță. “În Legea din 2011 se spunea că trebuie făcută Biblioteca școlară virtuală, adică o colecție de cursuri care să fie accesibile atât elevilor, cât și profesorilor. Deci profesorii puteau să se inspire de la cei mai buni care predau și ale căror lecții se vedeau în această bibliotecă virtuală școlară. Motivul pentru care nu s-a făcut nimic din 2011 până astăzi este pentru că guvernele care s-au succedat eu cred că nu s-au înțeles la șpagă cu informaticienii”, a declarat Daniel Funeriu.

Afirmația n-a fost nici o eroare de exprimare, nici o scăpare, pentru că, ulterior, Funeriu a întărit cele spuse: „Eu cred că ăsta a fost motivul pentru care din 2011 până astăzi nu s-a făcut nimic, pentru că pur și simplu nu s-au înțeles la șpăgi. Asta este opinia mea!“.

Lista premierilor din ultimii 8 ani. Din acest interval, PSD s-a aflat la guvernare 6 ani și 4 luni

Dar cine este răspunzător pentru faptul că elevii și profesorii din România n-au intrat nici azi în Secolul XXI, iar pandemia de coronavirus ne-a găsit fără un sistem de învățământ informatizat? Care sunt politicienii din fruntea guvernului nepăsători la viitorul României și al copiilor din această țară?

- Advertisement -

Pornind de la momentul zero invocat de Funeriu, adoptarea Legii Educației din 2011, România a avut 10 premieri, unii dintre ei interimari:

– Cătălin Predoiu (PDL, acum PNL): 6 februarie – 9 februarie 2012

– Mihai Răzvan Ungureanu (PDL): 9 februarie – 7 mai 2012

– Victor Ponta (PSD, acum Pro România): 7 mai 2012 – 5 noiembrie 2015

– Sorin Cîmpeanu (PSD, acum Pro România): 5 – 17 noiembrie 2015

– Dacian Cioloș (independent, acum PLUS): 17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017

– Sorin Grindeanu (PSD): 4 ianuarie – 29 iunie 2017

– Mihai Tudose (PSD): 29 iunie 2017 – 16 ianuarie 2018

– Mihai Fifor (PSD): 16 ianuarie – 29 ianuarie 2018

– Viorica Dăncilă (PSD): 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019

– Ludovic Orban (PNL): 4 noiembrie 2019 – prezent.

Așa cum ușor se poate observa, din acest interval de 8 ani, 3 luni și două săptămâni, PSD a condus România în 6 ani și 4 luni, guvernul tehnocrat al lui Cioloș – un an și 6 săptămâni, PDL – 3 luni, iar PNL – 7 luni.

Concluziile le poate trage fiecare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Dezvaluirea e cutremuratoare, cum sa nu te cutremure un asa grad de coruptie, chiar daca nu e o noutate, chiar daca stim.
    Stim cu totii cum stau lucrurile, dar din pacate toleram. Ne-am obisnuit sa admitem inadmisibilul, convietuim cu el, desi ne ruineaza, ne scufunda in mizerie materiala, morala.
    Funeriu este unul dintre putinii politicieni care nu s-au impacat cu aceasta realitate, nu s-a complacut in mizerie. Din acest motiv, a fost indepartat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -