Orban către Cîțu: „Băi, nesimțitule!”. În ședința solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea României la UE, Cîțu le-a dat cuvântul Dianei Șoșoacă și la 3 AUR-iști, nu și lui Orban

5
5843
Orban i-a reproșat lui Cîțu, pe un ton ireverențios, că a abuzat de funcția sa pentru a-l împiedica să ia cuvântul în Parlament

Florin Cîțu, președintele PNL și al Senatului, a provocat un incident penibil miercuri, în ședința solemnă a Parlamentului organizată pentru a marca împlinirea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, refuzând să-i dea cuvântul lui Ludovic Orban. În această ședință au putut vorbi – după cum s-au exprimat cei prezenți – „cine a vrut și cine n-a vrut”, inclusiv extremiștii AUR, anti-europeni gălăgioși. Mai puțin fostul președinte al PNL.

Ludovic Orban, acum șeful „Grupului deputaților de dreapta”, s-a enervat atât de tare, încât la finalul ședinței solemne comune a celor două Camere (Senatul și Camera Deputaților) i s-a adresat ireverențios lui Florin Cîțu, care prezidase lucrările: „Băi, nesimțitule, de ce nu mi-ai dat și mie cuvântul?”.

Florin Cîțu s-a scuzat spunându-i că n-a observat ca Orban să fi cerut să vorbească!
Întregul incident a avut loc de față cu invitatul special Jean-Yves Le Drian (ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței), cu ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer, și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD).

Spre miezul nopții, Violeta Alexandru – fost ministru al Muncii în Guvernul Orban, acum membră a „Grupului deputaților de dreapta” – a confirmat întregul incident.

Despre beția puterii la Cîțu. Cel puțin 45 de minute a văzut, în această seară, Președintele de ședință plen comun Parlament, F. Cîțu, solicitarea deputatului Ludovic Orban de a lua cuvântul în plen. Cum s-au văzut și celalalte solicitări, pentru intervenție în ședința parlamentului: 15 ani de la aderarea României la UE. Un moment în care reflectezi la toleranță, valori europene, respect. În plen, a vorbit cine a vrut. 3 AUR plus senatoarea Șoșoacă și s-a închis ședința, ignorându-se, pe principiul politicii bazate pe frustare, o singură solicitare de intervenție. Să nu credem că România e pe mâini bune cu acest gen de șmecherași. Nu vă lăsați impresionați de o șapcă și o pereche de blugi! Mai bine – seriozitate, autenticitate – în locul falsității – și, binențeles, bun-simț. Să nu vă feriți niciodată de colaborarea cu oameni care sunt mai buni decât voi! Cei care fac invers – rămân mici. Îmi este foarte clar“.

Nu e prima oară când Cîțu este acuzat că reacționează resentimentar. Foștii parteneri de guvernare de la USR i-au reproșat acest lucru încă din primăvara anului trecut, demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății fiind considerată o vendetă a premierului de atunci, Florin Cîțu, împotriva cuiva care îl concura la imagine. Ulterior, episodul s-a repetat în criza politică din toamnă, când premierul demis al PNL a continuat să acuze la nesfârșit USR că a plecat de la guvernare, deși el fusese cel care-l dăduse afară fără motiv pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

În vară, la moțiunea de cenzură pe care PSD o depusese împotriva lui Cîțu, acesta a venit în Parlament și l-a atacat în discursul său pe Ludovic Orban, șeful de atunci al PNL, care prezida ședința. În acel moment, Cîțu și Orban erau în competiție internă pentru funcția de președinte al PNL.

La negocierile cu PSD, pentru formarea actualului Guvern, a avut loc încă un episod bizar. Supărat că nu e acceptat ca premier sau măcar ca ministru de Finanțe, Florin Cîțu n-a mai vorbit în timpul ședinței, iar ulterior n-a mai venit deloc la discuții.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Legătura directă dintre AUR și legionari. Gafa enormă care-l va distruge pe Călin Georgescu, premierul preferat de Rusia în România

* Din gândirea antisemită și totalitară a „Căpitanului” Corneliu Zelea Codreanu – idolul președintelui de onoare al AUR

* Aristotel Căncescu – 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru corupție. Sentință definitivă, fostul baron liberal e deja în arest

* „Justiția lui Iohannis” refuză să judece contestația judecătorului Danileț de excludere din magistratură! De aproape două luni, acesta e lipsit de venituri și privat de dreptul la apărare

* La 83 de ani, Arșinel face scandal că nu-i e prelungit mandatul de director la teatru! Nicușor Dan, atacat de Gâdea și Firea cu minciuni și invective

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

* Pensiile speciale au crescut 73% în ultimii 6 ani. 8% în plus doar anul trecut! Nasui: “Acesta este statul specialilor”

* Cadoul UE pentru România: 47 de miliarde de euro în 15 ani. Am primit 71 de miliarde și am contribuit cu 24

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (77) / Pâinea neagră din cazarmă

* Cântăreața Anda Adam și-a parcat BMW-ul de 150.000 € pe locul rezervat persoanelor cu handicap, ca să meargă mai puțin până la ușa Mall-ului

5 COMENTARII

  1. Români! Dacă nici acum când mingea este, mai mult ca niciodată, în terenul nostru nu reușim să discernem ce fac ăștia în fruntea țării și ce partide trebuie alese în 2024 e clar că suntem niște nătângi și merităm bătăile de joc ale acestor hahalere ce-și bat joc, neîntrerupt, de 32 de ani. Ajunge fraților!

  2. Baiatul are tupeu pentru ca trebuie,altfel e un biet baiat de mingi,un iepure fricos! A primit ordin de la cei ce i-au finantat studiile si asta ii cer in schimb:sa distruga un partid istoric pentru linistea lor,a securistilor ce au pus mana pe putere dupa matrasirea sefului lor,Ceausescu…restul ? Sa privim in continuare piesa de teatru in derulare si sa fim atenti ce vom vota peste 2 ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here