VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

1
2667
Valentin Ene (PNL) - Felicia Ienculescu-Popovici (USR)

Au apărut imagini noi cu scandalul de la Mogoșoaia, în care Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local USR, a fost amenințată cu mutilarea și bruscată după o ședință de Consiliu Local, ținută în clădirea școlii. Autorul barbariei: Valentin Ene, consilier local PNL, ajutat de Gheorghe Dinu, consilier local PMP.

Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din clasa în care a avut loc ședința. Ca urmare a scandalului public, consilierul PNL a fost suspendat din partid și revocat din Consiliul Local. La fel și consilierul PMP: lăsat fără funcții în partid și înlocuit din Consiliul Local Mogoșoaia. Cazul a devenit dosar penal.

Scena a avut loc la Mogoșoaia, județul Ilfov, la nord-vestul Capitalei, o zonă cu puternice interese imobiliare. Primarul comunei este Paul Precup (PNL).

Personajele implicate:

  • Felicia Ienculescu-Popovici – consilier local USR;
  • Valentin Ene – consilier local PNL;
  • Gheorghe Dinu – consilier local PMP.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum USR-ista Felicia Ienculescu-Popovici este împinsă și bruscată, iar telefonul îi este smuls din mână, în timp ce filma amenințările oribile la care era supusă de PNL-istul Valentin Ene, sprijinit de PMP-istul Gheorghe Dinu.

Dialogul infernal dintre Valentin Ene (PNL) și Felicia Ienculescu-Popovici (USR)

Valentin Ene (PNL): Păi, ați pus reporterii s-o sune pe nevastă-mea, s-o sune pe fii-mea…

Felicia Ienculescu-Popovici (USR): Dar aveți dovezi? Deci, eu nici nu știu numărul dvs. de telefon!

Valentin Ene (PNL): Doamnă dragă, dacă vreodată se va mai întâmpla, dumneavoastră o să fiți singura care rămâneți în căruț cu rotile! Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie și vă dau un miliard, credeți-mă, așa o să se întâmple!

VIDEO: Proba zdrobitoare a infracțiunii

Amenințările au determinat-o pe consiliera USR să facă plângere la Poliție.

De la ce a plecat totul? Felicia Ienculescu-Popovici (USR): „Este o stare de tensiune în întreg Consiliul Local Mogoșoaia, pentru că Primăria promovează acest proiect imobiliar – «Sectorul 0». Noi am considerat că acele hotărâri nu trebuiau votate, unii consilieri aveau teren acolo, am făcut plângeri la ANI”.

Consiliera USR povestește terifianta experiență: „Am fost bruscată, luată de umeri și mi s-a smuls telefonul din mână. Nu era prima dată când eram amenințată de acest consilier. Un alt consilier a început și el să țipe la mine în legătură cu o hotărâre. Au sărit pe mine probabil cu intenția de a-mi lua telefonul, telefonul a căzut, dar a continuat să filmeze. M-am speriat și am țipat după ajutor. De față mai era președintele comisiei, dar nu a intervenit în niciun fel. Au venit alte persoane și s-a terminat incidentul. Am fugit afară, nu mă simțeam în siguranță. Am mers apoi la Poliție”.

Felicia Ienculescu-Popovici a explicat și contribuția lui Gheorghe Dinu, consilier PMP, la scandalul din Consiliul Local Mogoșoaia: „M-a bruscat și a încercat să îmi ia telefonul”.

Gheorghe Dinu (PMP) explică mincinos-stângaci (contrazis de imaginile video): „M-a filmat și pe mine, am rugat-o frumos să nu mă mai filmeze – «Doamnă, nu mă mai filmați!». S-a apropiat de mine, i-a căzut telefonul și i l-am luat și i l-am dat și a început să țipe ajutor ajutor. Ăsta a fost tot conflictul între mine și doamna. Dar am rugat-o frumos”.

Poliția Ilfov a confirmat că, după plângerea consilierei USR, a deschis un dosar penal pentru ultraj.

Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, cere excluderea din partid a consilierului liberal: „Cred că orice membru al PNL care se comportă așa trebuie exclus din partid. Violența trebuie combătută, trebuie sancțiune foarte drastică, rapidă, nu trebuie tolerate astfel de comportamente”.

Dacian Cioloș, președintele USR: „Violența politică promovată de AUR e preluată de PNL și PMP”

27 ianuarie

„În această seară, colega mea Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră USR Mogoșoaia, a fost agresată verbal și fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP).

Îi cer ministrului de Interne, Lucian Bode, ca instituțiile pe care le conduce nu doar să inițieze o anchetă, ci să-i ofere și protecție colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-și facă dreptate cu pumnul atunci când simte că potlogăriile pe care le pune la cale sunt amenințate prin acțiuni politice făcute cu bună credință.

E inadmisibil să se întâmple asemenea acțiuni într-un stat de drept și, dacă mai există autoritate în acest stat, ea trebuie să se vadă acum.

Aștept o reacție de urgență și de la președinții PNL și PMP cu privire la comportamentul violent, impardonabil, al colegilor lor.

Violența politică promovată de AUR e preluată de PNL și PMP.”

Hubert Thuma, președintele PNL Ilfov și al Consiliului Județean Ilfov: „Nu tolerăm amenințările și comportamentele violente!”

28 ianuarie

„Partidul Național Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduc, condamnă ferm orice formă de violență, iar valorile și principiile liberale sunt esențiale pentru orice membru al echipei noastre.

Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcțiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.

PNL Ilfov se delimitează de acest tip de comportament și susținem că violența de orice fel niciodată nu va aduce beneficii celor care au crezut în noi și ne-au mandatat să-i reprezentăm.

Nu tolerăm amenințările de orice natură și comportamentele violente, pentru că astfel de comportamente nu trebuie tolerate într-un stat de drept. De aceea, considerăm necesar ca toți cei ce care se regăsesc în astfel de situații să apeleze la instituțiile statului. Acei politicieni care consideră că instituțiile sunt la cheremul conducătorului politic arată de fapt comportamentul acestora în funcții publice.
Am încredere că plângerea penală depusă de doamna consilier își va urma cursul, fiind soluționată de organele abilitate. Îndemn colegii din toate partidele să dea dovadă de responsabilitate, să nu amplifice, să nu generalizeze și să nu pună etichete nefundamentate. Le cer colegilor mei să dea dovadă de calm, înțelepciune și maturitate, și să nu uite scopul pentru care am fost aleși: să facem tot ce ne stă în puterea și în priceperea noastră pentru binele ilfovenilor.

PNL Ilfov va fi mereu un sprijin real comunității pe care o reprezintă, cu scopul de a ajuta la transformarea sa în cel mai bun loc din România în care să trăiești, să muncești și să te relaxezi.”

Cristian Diaconescu, președintele PMP: „Să fie suspendat din toate funcțiile politice!”

27 ianuarie

„Am luat act de solicitarea făcută pe rețelele de socializare de către președintele USR în privința situației de la Mogoșoaia.

Așa cum PMP a sancționat în trecut agresivitatea promovată de unele formațiuni politice, în egală măsură vom condamna public orice fel de gest violent în exercitarea mandatului politic.”

28 ianuarie

„Solicit cu fermitate Consiliului Executiv Județean al PMP Ilfov să-l suspende pe domnul Dinu Gheorghe din toate funcțiile politice pe care le deține, până la concluzionarea anchetei cu privire la incidentele de joi, 27 ianuarie, din cadrul Consiliului Local Mogoșoaia.

Partidul Mișcarea Populară nu tolerează niciun fel de comportament care nu se bazează pe respectul față de cetățeni, colaboratori sau opozanți politici.”
Gheorghe Dinu (consilier local PMP)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PNL plătește 100.000 de euro pe lună, pentru „propagandă”, firmei unui PSD-ist din rețeaua Ghiță-Vîntu, anti-european, anti-vaccinist și anti-iohannist

Fiul baronului Buzatu, numit secretar de stat de premierul Ciucă. Acum, toată familia de PSD-iști e „pe funcții” la vârful statului român

*13 noi mituri legate de vaccinarea anti-Covid

AUR face liste negre cu presa indezirabilă și își incită ultrașii să „se implice”. Un deputat AUR îi numește pe jurnaliști „cozi de topor”

Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

Rusofilul Călin Georgescu, instalat președinte onorific al AUR. Vrea să ne scoată din NATO și din UE. A fost promovat intens de Sputnik și de Dan Puric

Răspunsul năprasnic al NATO către Putin: „Rusia să-și retragă trupele din Ucraina, Georgia și Moldova”, unde nu le-a chemat nimeni!

 * „Căcăcioasa stângă radicală europeană trădează din nou. În 1939, socialiștii francezi se întrebau: de ce să murim pentru Polonia? În anul următor, Hitler se plimba triumfător prin Paris“

Cum pot fi concediați angajații STB. La ce riscuri s-au expus prin continuarea grevei după ce a fost declarată ilegală de instanță

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (75) / Drumul cel mai scurt e spre arest

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here