luni, martie 4, 2024
AcasăMainLa 82 de ani, Arșinel face scandal să-i fie prelungit mandatul de...

La 82 de ani, Arșinel face scandal să-i fie prelungit mandatul de director la teatru! Nicușor Dan, atacat de Gâdea și Firea cu minciuni și invective

-

Decizia lui Nicușor Dan de a nu-i mai prelungi mandatul de director al Teatrului de Revistă lui Alexandru Arșinel – ajuns la 82 de ani și 8 luni – a generat un nou scandal umflat grotesc de propaganda Antenei 3 și în care Gabriela Firea s-a aruncat cu nesaț. Actorul s-a declarat “jignit”, iar Firea a mințit, pe Facebook, că Arșinel ar fi fost dat afară de tot din teatru. În realitate, el e în continuare actor, dar nu mai are funcție de conducere.

Alexandru Arșinel s-a victimizat luni seara, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, în fața unui Mihai Gâdea ceva mai ticălos și mai mincinos ca de obicei. Actorul și-a spus oful: „Ne-a șocat, efectiv, faptul că, fără să analizeze, fără să cerceteze, a zis nu 6 luni, ci 2 luni. Eu rămânând ca și colaborator, nu ca angajat. Am rămas surprins. E adevărat că veneam după o perioadă în care s-au întâmplat atâtea lucruri în teatru, nu s-a mai jucat. A venit o serie întreagă de modificări, dar noi trăiam tot cu gândul la ceea ce avem de făcut pentru teatru. Încercând să urmăm drumul început, am văzut că nu mai ajungem la un rezultat. De fapt, suntem prigoniți! Câteva luni de zile, am tăcut din gură că nu știam ce să zic. Nu ni s-a mai întâmplat așa ceva. Când ai actori de bază cu un anumit umor, calitate, îi lași să muncească atât cât pot. Mă afectează! Mă afectează că o face nu numai cu mine probabil, că nu sunt eu moțul pământului. O face cu mulți artiști pe care îi inhibă, îi presează, adică îi face să nu îndrăznească să facă mai mult“.

Actorul are, în acest moment, venituri cumulate, din diverse surse, de peste 6.000 de euro pe lună, astfel că nici justificarea că avea nevoie de bani nu prea stă în picioare.

Gâdea, cu lacrimi de crocodil: de unde-i vine „puterea lui Nicușor Dan să umilească marii artiști ai patriei?”

Gâdea, cu lacrimi de crocodil, a supralicitat, întrebându-l pe Arșinel de unde-i vine „puterea lui Nicușor Dan să umilească marii artiști ai patriei” – afirmație lipsită de orice fundament.

- Advertisement -

În această manipulare de joasă speță a plonjat rapid, cu nesaț, și Gabriela Firea: „Singura dorință a unui actor este să joace până în ultima clipă a vieții. Aplauzele, publicul și scena îi dau unui artist puterea să continue. Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani.

Ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înțelege. Maestrul Arșinel nu mai era director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase de patru ani și nici nu mai avea vreo funcție de conducere. Își dorea să continue pe postul de consilier artistic și să-i învețe pe actorii mai tineri din experiența adunată zeci de ani pe scenă.

Tot ce reprezintă astăzi Teatrul de Revistă Constantin Tănase i se datorează maestrului Arșinel. Nicușor Dan nu a făcut nicio economie la buget după ce l-a îndepărtat pe acest mare actor din funcția de consilier artistic. Mai bine s-ar fi uitat la zecile de consilieri personali și directori numiți politic pe care acum îi caută și procurorii.

- Advertisement -

În 2017, am propus Consiliului General al Capitalei ca actorul Alexandru Arșinel să primească titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București. Am considerat că era un minim gest pe care-l puteam face pentru toate meritele sale artistice și manageriale. Poate nu a fost întâmplător că singurii care au respins proiectul au fost consilierii USR. Iată ce face acum Nicușor Dan, „tatăl” lor. Proiectul a trecut atunci datorită voturilor consilierilor PSD, ALDE, PMP și parțial ai PNL.

Din păcate, cinci ani mai târziu, am ajuns să-l vedem pe omul Alexandru Arșinel tulburat, cu lacrimi în ochi, din cauza unei umilințe care te lasă fără cuvinte.
O singură bucurie îi mai rămâne maestrului Arșinel: să ne vadă pe toți aplaudându-l la următoarele spectacole în care joacă la Teatrul Tănase“.

Firea, care acum plânge în hohote pe umerii lui Arșinel, o dăduse abuziv afară, când era primăriță, pe Dorina Lazăr de la Teatrul Odeon. Actrița a dat Primăria în judecată și a câștigat

Firea a „uitat” să sufle măcar o vorbă despre un abuz de data aceasta cât se poate de real comis de ea însăși împotriva unei alte actrițe, Dorina Lazăr, pe care a demis-o abuziv de la conducerea Teatrului Odeon pe când era primăriță. Dorina Lazăr a dat Primăria în instanță, a câștigat și a fost repusă în funcție cu plata tuturor salariilor din perioada în care a suferit de pe urma Gabrielei Firea.

Spre deosebire de acel caz, Alexandru Arșinel nu are cum să câștige în instanță din simplul motiv că nu a fost dat afară. El a rămas în continuare actor, dar primarul nu i-a mai prelungit mandatul de director artistic, care-i expirase.

Lucrurile au fost lămurite de Nicușor Dan în cursul zilei de marți: „Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul Constantin Tănase. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era și directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informațiilor primite din teatru asupra activității sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Legătura directă dintre AUR și legionari. Gafa enormă care-l va distruge pe Călin Georgescu, premierul preferat de Rusia în România

* „Justiția lui Iohannis” refuză să judece contestația judecătorului Danileț de excludere din magistratură! De aproape două luni, acesta e lipsit de venituri și privat de dreptul la apărare

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

* Încă un PNL-ist amenință cu bătaia o USR-istă. „Să facem și la Brașov ca la Mogoșoaia!”, îl îndeamnă un dezvoltator imobiliar

* Minciuna unui ministru PSD, spulberată de premier. Budăi: „E de acord cu renegocierea”. Ciucă: „Este exclusă orice renegociere a PNRR până în 2023”

* Milionarul fugar Ioan Neculaie a fost prins în Grecia! El se ascundea, deghizat, cu părul și barba vopsite, întinerit prin operații faciale

* Pensiile speciale au crescut 73% în ultimii 6 ani. 8% în plus doar anul trecut! Nasui: “Acesta este statul specialilor”

* Cadoul UE pentru România: 47 de miliarde de euro în 15 ani. Am primit 71 de miliarde și am contribuit cu 24

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (77) / Pâinea neagră din cazarmă

* SUA: “Rusia creează și propagă dezinformare. Este una dintre cele mai vechi arme folosite de Kremlin”

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -