Din gândirea antisemită și totalitară a „Căpitanului” Corneliu Zelea Codreanu – idolul președintelui de onoare al AUR

2
4941
Corneliu Zelea Codreanu

În cadrul unei emisiuni la Antena 3, anunțatul președinte de onoare al AUR, Călin Georgescu, a căutat cu viclenie să-și justifice admirația pe care o are față de căpetenia legionară Corneliu Zelea Codreanu și de dictatorul fascist Ion Antonescu. Vedeta AUR a făcut câteva afirmații alambicate, fără a reuși să-și ascundă idolatria față de acești antisemiți: „Toţi au făcut şi fapte bune, şi altele mai puţin bune, dar, în general, un lider autentic este cel care spune adevărul; dacă nu spui adevărul, nu ai cum să fii lider. (…) Istoria a fost mistificată”.

În noiembrie 2020, Călin Georgescu i-a plasat pe Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu în galeria eroilor: „Neamul românesc (…) a trăit prin Ştefan cel Mare, Mihai VIteazu, Horia, Avram Iancu, Kogălniceanu, Cuza, Corneliu Zelea Codreanu, mareşalul Ion Antonescu şi mulţi, mulţi alţi eroi”.

Cărticica Șefului de Cuib – argument suficient despre antisemitismul care infestează gândirea „Căpitanului”

În lucrarea de căpătâi a legionarilor – Căriticica Șefului de Cuib -,  cuvântul „jidan” este folosit de vreo 17 ori.

La PUNCTUL 12 – „Ce se mai poate discuta în cuiburi” din Cărticică, se propune ca temă de dezbateri pentru Cuiburile studențești și Frățiile de Cruce: „Formează jidanii un pericol fără leac?”

În ton cu literatura fascistă a epocii, „Căpitanul” îi considera pe „jidani” ca fiind „autorii” comunismului, fapt exprimat în PUNCTUL 65 – „Legionarul și comunistul”: „Triumful mișcării comuniste în România, ar însemna (…), într-un cuvânt, deposedarea noastră de ceea ce formează patrimoniul moral al omenirii și în același timp deposedarea de orice bunuri materiale, în favoarea profitorilor din umbră ai comunismului, care sunt jidanii.”

Relația legionarului cu „jidanul” este definită clar de Codreanu în cuprinsul Punctului 66 din Cărticică, unde se spune: „Problema jidănească, vizibilă numai în jumătatea de nord a României, invizibilă, dar existentă și în cealaltă jumătate, constituie pentru națiunea română cea mai mare primejdie pe care a cunoscut-o de la începutul istoriei și până astăzi”.

Pentru „rezolvarea problemei jidănești”, „Căpitanul” face trimitere la o altă scriere a sa, „Pentru Legionari”, probabil una dintre cele mai vehemente scrieri antisemite din Istoria României. Rezolvarea fiind una după modelul nazist…

Deși se proclama a fi un fel de „cruciat” gata să apere Biserica cu prețul vieții, Corneliu Zelea Codreanu povestește în Cărticică despre un ritual păgân, cel al Săcușorului cu țărână – Talismanul Legionarului, la care s-a supus pe sine, împreună cu primii legionari.

Fiecare legionar a depus un legământ, în urma căruia a primit să poarte la gât un fel de săculeț în care se aflau amestecate bucăți de țărână adunată din diferite locuri cu rezonanță istorică din România, considerate de legionari a fi sfinte: Țărâna de la Podul Înalt, Țărâna de pe mormântul lui Avram Iancu, Țărâna de la Mărășești, Mărăști și Oituz, Țărâna de la Turtucaia etc.

În textul legământului, nu erau uitați nici „jidanii”: „Recunoscând că stăpânirea jidanilor asupra noastră ne aduce pieirea sufletească și națională, te legi frate cu noi să lupți pentru apărarea, curățirea și dezrobirea pământului strămoșesc?”.

Descoperim în Cărticica „Căpitanului” sursa de inspirație pentru justificările despre cum „AUR nu este un partid antisemit”, lansate de George Simion, Claudiu Târziu și Călin Georgescu, susținuți de „ideologul” Sorin Lavric.

Ironic, Corneliu Zelea Codreanu spunea despre cuvântul „jidan”: „Eu nu întrebuințez cuvântul de «jidan» pentru ca să insult pe cineva. Eu le spun «jidani» pentru că așa cred eu că se numesc ei și de altfel – mi se pare curios – este singura nație care fuge de numele ei propriu, de numele pe care îl are”.

Acțiunile AUR și discursul liderilor acestui partid extremist prin care Democrația este demonizată par a fi inspirate tot din „opera” idolului lui Călin Georgescu. „Căpitanul” consideră Democrația un eșec. Pentru fondatorul Mișcării Legionare, „democrația, văzută din afară, ne dă impresiunea unei vaste complicități în fărădelege; concluzia: democrația este incapabilă de autoritate. Și încă ceva – am să vă servesc o chestiune care poate multora n-are să vă placă: vă rog, domnilor, să ne tolerați ca să fim severi, intransigenți în tot ceea ce interesează, fie Națiunea românească, fie cinstea. Declar aici că democrația e pusă în slujba marii finanțe naționale sau internaționale jidănești. (…)  Poporul este spoliat. Românul, înglodat în datorii, a ajuns rob modern al bancherului jidan. Țara împărțită în partide, care se sfâșie unele pe altele, se dărâmă sub ochii noștri”.

Aceeași obsesie a conspirației, a Ocultei Mondiale bântuie liderii AUR, fapt vizibil atât în discursurile liderilor, cât mai ales în acțiunile lor (asedierea Parlamentului României, invadarea Primăriei Timișoarei, mitingurile anti-vaccinare etc.).

Proliferarea mesajelor neolegionare, antisemite și antidemocratice – simptom al crizei politice în care se zbate statul român

Este șocant să vezi cum discursurile și acțiunile antisemite și anti-democrație ale liderilor AUR scapă nesancționate de Justiție.

Este șocant să vezi cum partidele parlamentare acceptă nu numai coabitarea cu AUR, ci și colaborarea la vot. Absolut toate partidele cu pretenții că ar fi democratice – PSD, PNL, USR, UDMR – au colaborat, direct sau indirect, cu AUR, în mecanismele parlamentare.

Este șocant să vezi cum Justiția tace și face dovada că în corpul ei nu există măcar un singur procuror care să-și asume autosesizarea la discursurile antisemite proferate de liderii AUR în Parlament, prin publicațiile controalte de AUR sau prin mass-media „mainstream”.

Istoria se repetă.

În noiembrie 1937, Iuliu Maniu intră în negocieri cu Corneliu Zelea Codreanu și semnează cu acesta un „pact de neagresiune electorală”, la care ulterior vor adera gruparea liberală a lui Gheorghe Brătianu și gruparea agrariană a lui Constantin Argetoianu. Politicienii români renunțau să mai combată discursul legionar, atât de toxic pentru democrația românească a acelor vremuri, și se resemnau crezând că un „pact de neagresiune” semnat cu legionarii i-ar pune la adăpost de extremismul acestora.

Politicienii români care (cel puțin formal) și-au asumat apartenența României la Uniunea Europeană și NATO nu au fost capabili să reacționeze și să stopeze apariția și dezvoltarea partidului naționalist AUR. Ocupați să-și negocieze sinecurile, acești politicieni nu observă cum la umbra indolenței lor crește un monstru care, dacă nu va fi oprit, va devora Democrație românească și va arunca România haosul sângeros al unui nou „ev naționalist-legionar”.

Justiția statului român este neputincioasă, zace în letargie, în vreme ce discursul neolegionar, antisemit și antidemocratic cucerește tot mai multă simpatie în rândul românilor, debusolați și care se simt trădați de Democrație.

Mulți au privit la George Simion ca la un bufon gălăgios. Unii politicieni, ca Traian Băsescu, chiar l-au promovat, încercând să-l folosească.

Atunci când AUR a intrat în Parlamentul României, s-a zis că a fost doar o întâmplare, că Simion, Șoșoacă și Târziu au profitat de pandemia Covid-19 și că altfel nu ar fi intrat în Legislativ.

Astăzi, constatăm că AUR a ajuns al doilea partid în preferințele politice ale românilor, dar chiar și acum, cei mai mulți privesc cu indiferență la expansiunea acestui partid naționalist de sorginte neolegionară (și foarte probabil, controlat din afara țării!).

Succesul AUR înseamnă, de fapt, succesul ideologiei naționaliste (anti-UE, anti-NATO, anti-Democrație) de inspirație neolegionară și, totodată, eșecul grav al clasei politice românești și al statului român membru al Uniunii Europene.

România anilor ’20 ai Secolului XXI se transformă, treptat, în România anilor ’30 ai Secolului XX, cu toate consecințele înfiorătoare care pot decurge din această degradare fără precedent în istoria politică postdecembristă.

Prețul plătit va fi cumplit!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Legătura directă dintre AUR și legionari. Gafa enormă care-l va distruge pe Călin Georgescu, premierul preferat de Rusia în România

* „Justiția lui Iohannis” refuză să judece contestația judecătorului Danileț de excludere din magistratură! De aproape două luni, acesta e lipsit de venituri și privat de dreptul la apărare

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

* Încă un PNL-ist amenință cu bătaia o USR-istă. „Să facem și la Brașov ca la Mogoșoaia!”, îl îndeamnă un dezvoltator imobiliar

* Minciuna unui ministru PSD, spulberată de premier. Budăi: „E de acord cu renegocierea”. Ciucă: „Este exclusă orice renegociere a PNRR până în 2023”

* Milionarul fugar Ioan Neculaie a fost prins în Grecia! El se ascundea, deghizat, cu părul și barba vopsite, întinerit prin operații faciale

* Pensiile speciale au crescut 73% în ultimii 6 ani. 8% în plus doar anul trecut! Nasui: “Acesta este statul specialilor”

* Cadoul UE pentru România: 47 de miliarde de euro în 15 ani. Am primit 71 de miliarde și am contribuit cu 24

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (77) / Pâinea neagră din cazarmă

* SUA: “Rusia creează și propagă dezinformare. Este una dintre cele mai vechi arme folosite de Kremlin”

2 COMENTARII

  1. Gandirea lui Calin Georgescu seamana doar partial cu gandirea lui Corneliu Zelea Codreanu, deoarece legionarii urau de moarte Rusia sovietica condusa de Stalin si simpatizau neconditionat Germania nazista condusa de Hitler, in timp ce AUR-istii simpatizeaza pe fata Rusia condusa de Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here