OPINIE. De unde-ai avut, Simioane, bani pentru o nuntă cu 3.000 de persoane, dacă te-ai plâns că locuiești într-o garsonieră de 20 de metri pătrați?

2
3078

S-o spunem din start: nunta lui Simion a fost politizată. Asta s-a dorit de la început. Așa a fost concepută ea. Altfel, liderul AUR n-ar mai fi avut mâna atât de largă încât să invite pe toată lumea la Măciuca, pentru a mânca pe săturate.

Dovada? Păi, s-au comandat 30.000 de mititei și 40.000 de sarmale. Simion se aștepta la circa 10.000 de petrecăreți, așa cum trâmbița propagandistic de ceva vreme. Adică, în farfuria de unică folosință a unei persoane ar fi ajuns 3 mititei și 4 sarmale. Suficient pentru un meniu servit în natură, pe pajiștile din zona resortului de lux, unde, așa cum a scris Ziaristii.com, o cameră pe noapte costă undeva la 140 de euro (700 de lei).

Mare dezamăgire – și ea s-a citit pe chipul mirelui extremist: au spus „Da” numai vreo 3.000 de „patrioți”. Mulți dintre ei, cel mai probabil, membri de partid ai formațiunii politice asociate până nu demult cu istericalele avocatei Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Asta însemna ca fiecare nuntaș să aibă în farfurie 10 mititei și 13 sarmale. Mai mult decât dublu. Evident, dacă Simion s-ar fi raportat la cei 3.000 de fani ai săi. Este cât se poate de clar că un meniu normal nu poate arăta așa.

Atât mirele, cât și mireasa, pretinși a fi oameni simpli, ar da faliment. Iar scopul unei nunți are o logică știută de toată lumea: să reușești să cheltui mai puțin și să câștigi mai mult pentru a te muta într-o casă nouă, în care să-ți muți noua familie.

Un român de rând ar face calculele la sânge. Nu și-ar permite să arunce cu banii în stânga și-n dreapta și să facă circ mediatic în toată țara. Se vede de la o poștă că termenul chibzuință n-a existat în mintea lui Simion, deși chiar el ne anunța anul trecut că stă într-o garsonieră de 20 de metri pătrați și trăiește cu 1.200 de lei pe lună – 10% din salariul său de parlamentar, restul de 90% fiind „donați”.

Se mai pune și întrebarea: de unde s-a pricopsit Simion cu atâta bănet, încât să organizeze o asemenea nuntă fastuoasă, la care să participe și o grămadă de „vedete” din diverse domenii de activitate? Că doar era, până deunăzi, politician de „chicinetă”…

I-am văzut grimasa. Părea fiert de-a binelea, proaspăt scos de la cazanul partidului dirijat din Serbia rusofilă de fugarul Sebastian Ghiță. Nu i-a ieșit socoteala cu cei 10.000, cu momeala electorală pentru alegerile prezidențiale din 2024.

El se jură că nu va candida. Permiteți-mi totuși să nu-l cred, să nu mă ghidez după un politruc teapa lui, ci, mai degrabă, să împărtășesc opinia politologului și conferențiarului universitar Cristian Pârvulescu.

Lui Simion îi mai lipsea o soție, întrucât este deja președinte de partid, ca să tânjească la fotoliul de la Cotroceni. Și o popularizare pe măsură a evenimentului găzduit cu generozitate de de postul de televiziune România TV – scula aceluiași infractor Sebastian Ghiță, cu rădăcini bine înfipte în Guvernul PSD-PNL și în serviciile secrete.

În multe cazuri, acest canal își merită cu prisosință denumirea de Idioțenia TV. Titrase recent pe banda galbenă din partea de jos a ecranului că un compatriot a murit înțepat de o albină. Iar din reportaj aflam că bietul om a decedat după ce a deranjat un grup de viespi.

Cam pe-acolo se învârte și credibilitatea nunții de la Măciuca. Însuși Simion și-a dat arama pe față a doua zi după chef. A spus că RTV este un canal echidistant, iar celelalte posturi și publicații sunt aservite politic, pentru că nu i-au cântat în strună.

Ce mai, era necăjit. Planul nu i-a ieșit, așa cum a sperat. A mai zis că partidul său este tânăr, că nu are ce ascunde și așa mai departe. A demonstrat pentru a „n”-a oară că s-a „căsătorit” mai întâi cu politica de partid și apoi cu aleasa inimii sale, cea tradițional mai tânără cu 11 ani decât el (24 / 35). Dacă imediat după nuntă i-a ars mai mult de politică decât de mireasă, se înțelege la ce „lună de miere” visează.

Din grandomania nunții AUR-iste n-a lipsit eternul colindător ÎPS Teodosie „Șpagoveanu”. El poate fi numit „părintele spiritual” al celor din PSD și AUR. Se duce pe oriunde e chemat. Indiferent de vremuri.

Chiar anul trecut, în plină iarnă și pandemie, Teodosie a bătut peste 330 de kilometri pentru a-l creștina fără mască pe al optulea copil al preotului Alexandru Panciuc, al cărui naș este fostul primar PSD al Piteștiului, Tudor Pendiuc, condamnat la 8 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 6 milioane de euro.

La Măciuca, după ce s-a „ghiftuit” cu bucatele tradiționale românești, ÎPS Teodosie a început să militeze pentru promovarea valorilor culturale, tradiționale și religioase ale României. La care cultură s-o fi referit? Poate la aia a șpăgii pe care „cultivat-o” el însuși la o universitate din Constanța, când i-a cerut unui reporter deghizat în student 5.000 de euro ca să-l înscrie în anul universitar început deja de șase luni!

Mai țineți minte ce l-a întrebat la acea vreme Șpagoveanu pe tânărul student, dornic să deprindă tainele teologiei? „Ești bogat? Cât ești de bogat?” Îl interesau doar „arginții” lui Iuda, nimic altceva. Să știe dacă învățăcelul îi poate da mita de 5.000 de euro. Până la urmă, s-a mulțumit și cu una de 500 de euro. A primit un răspuns formidabil: „Spiritual”.

„Cultura” Măciucii tot asta a semnificat pentru Mache Porcu, turnătorul Securității comuniste. Să predice în schimbul unor foloase. Nu s-a dus acolo să facă muncă patriotică pe câțiva mititei, câteva sarmale și-un păhărel de tărie. Fără valoarea banului nu mai e nici valoare culturală, nici tradițională, fiindcă în tradiția lui figura dintotdeauna „marea atenție”.

Recapitulând, de unde ai avut, Simioane, atâția bani pentru organizarea unei nunți cu 3.000 de persoane, dacă te-ai plâns că locuiești într-o garsonieră de 20 de metri pătrați, iar din leafa de deputat păstrezi doar 10%? Ori ai dat lovitura la loterie, ceea ce e puțin probabil, ori a venit pe „horn”, cu câteva luni mai devreme, Moș Ghiță din Serbia, patronul televiziunii care ți-a popularizat nunta. Sau, poate, ai găsit vreo desagă cu ruble…

P. S. Mireasa tot în garsoniera de 20 de metri pătrați o ții, Simioane? Și tot din 1.200 de lei pe lună vă veți duce traiul?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* George Simion, plesnit de autorul versurilor melodiei „Phoenix”, proclamată „imnul AUR”. Regizorul Andrei Ujică: „Interzic orice însușire și folosire abuzivă fie și a unui singur vers”

* „Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Cât câștigă pe an un șef la Poliția Locală Iași, pensionat la 46 de ani: 128.460 de lei pensie și 137.253 de lei salariu și sporuri de la Primărie

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

* Experții militari ruși, terifiați de loviturile ucrainene cu sisteme HIMARS: „Sunt incredibil de precise. Singurul lucru care ne rămâne este să lipim trei icoane pe poartă”

„Daria Dughina e victima propriilor idei și a propriului tată”, care „de 30 de ani predică ură, violență, extremism” / „Pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei”

* Cu cine joacă FCSB și CFR Cluj în grupele Conference League: West Ham United, Anderlecht, Slavia Praga, plus danezi, turci și kosovari

2 COMENTARII

  1. Nicu Covaci a declarat ca pretul pentru care vine este 10.000 euro. A fost convins sa lase la 8.000 euro pentru ca era un spectacol caritabil pentru realizarea unui spital pentru copii. Va dati seama ca sa isi legitimeze ambitiile electoare, aceasta marioneta a beneficiat de sprijin financiar enorm din multe directii, stim bine de unde si multa minciuna. A fost un chici pe gustul prostilor care voteaza cocina lui Ghita. Se stie ca AUR este creatia lui Ghita cu Bobby Paunescu, sprijin din servicii si de la Moscova. Mai votati mizeria asta ruseasca, Simion va fi candidat la presedintie sigur in 2024 ca motor pentru AUR, unde va luat 1.2 milioane voturi. Prostii s-au inmultit ca iepurii, d-asta tara arata dupa chipul si asemanarea lor.

    • Romania se afunda in mediocritate. Sa nu va mire daca in 2024 vom avea in turul doi Simion contra lui Sosoaca. Asta este frumusetea democratiei, prostul satului are si el drept de vot si culmea, il anuleaza pe cel al omului educat, informat, bine intentionat. Daca si Jador manelistul are 3 facultati, master si face doctorat va dati seama unde a ajuns scoala romana. La fabrica de diplome a lui Cimpeanu cu Andronescu. Ati umplu tara de docttore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here