sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăNewsCât câștigă pe an un șef la Poliția Locală Iași, pensionat la...

Cât câștigă pe an un șef la Poliția Locală Iași, pensionat la 46 de ani: 128.460 de lei pensie și 137.253 de lei salariu și sporuri de la Primărie

-

Sistemul creat pentru „speciali“ în România produce disfuncții scandaloase în societate. Publicația Reporter de Iași prezintă cazul lui Liviu Zanfirescu, fost șef la Poliția Rutieră Iași pensionat la 46 de ani pentru a se reangaja imediat, pe aceeași funcție, dar la Poliția Locală Iași! Bărbatul cumulează acum colosala pensie specială cu venituri și mai mari din bugetul local.

Conform declarației de avere din 2022, Liviu Zanfirescu încasează în acest an:

 • 114.623 de lei – salariu de șef la Poliția Locală Iași;
 • 1.680 de lei – norma de hrană;
 • 10.950 de lei – indemnizație ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică);
 • 128.460 de lei – pensie.

În total, polițistul are un venit de 265.713 lei în 2022, adică 22.142 lei pe lună (peste 4.500 de euro).

Liviu Zanfirescu s-a pensionat în 2015, după o glorioasă activitate de aproximativ 20 de ani în Poliție. A ieșit la pensie în floarea vârstei, la 46 de ani, motiv pentru care și-a aranjat ploile să se reangajeze imediat, cu exact aceleași atribuții, la Poliția Locală.

- Advertisement -

În situația lui sunt și mulți alți șefi de la Polițiile Locale din localitățile României. Sistemul care permite ieșirea la pensie la o vârstă „fragedă”, exact atunci când oamenii au atins vârful competenței lor profesionale și al capacității de muncă, a fost conceput special și a rezistat tuturor încercărilor de reformă. Și în clipa de față se duce o luptă feroce pentru a-l păstra. „Specialii”, structurile din servicii, Poliția, Armata și politicienii sistemului încearcă să „fenteze” prevederile din PNRR, care condiționează printre altele acordarea fondurilor de la Uniunea Europeană de reforma sistemului de pensii.

Ministrul de Interne, Lucian Bode (PNL), și ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD), s-au pronunțat deja pe temă, pretinzând că pensiile din aceste domenii nu sunt speciale și, deci, n-au de ce să intre sub incidența reformei.

Conform acordului cu Comisia Europeană, sistemul trebuie reformat astfel încât să nu mai fie posibile aberații precum cea de la Poliția Rutieră Iași, cu oameni ieșiți la pensie în floarea vârstei, cu venituri uriașe, fără nicio corelație între cât au contribuit la fondul de pensii și suma încasată după aceea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin

* Cum au ajuns Nicu Covaci și Phoenix să cânte la nunta extremistului George Simion: „Am auzit că sunt 10.000 de oameni”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

* Teribila poveste a zorilor zilei de 24 februarie. Zelenski e trezit de ministrul de Interne: „A început invazia!”. Șeful Cancelariei lui Putin îl sună pe omologul său de la Kiev: „Predați-vă!”. Iermak îl înjură pe rus și-i închide telefonul

„Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

„Daria Dughina e victima propriilor idei și a propriului tată”, care „de 30 de ani predică ură, violență, extremism” / „Pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei”

* Cu cine joacă FCSB și CFR Cluj în grupele Conference League: West Ham United, Anderlecht, Slavia Praga, plus danezi, turci și kosovari

- Advertisement -

10 COMENTARII

 1. Sistemul de pensii va crapa peste o perioada de timp. Sa vedem atunci ce vor face. Este inadmisibil pensie + salariu la doar 46 de ani. Magistrati, militieni, privilegiatii sistemului. Ne vom imprumutata pentru putorile asta. O flegma pe care clasa politica o da oamenilor care nu beneficiaza de privilegii si primesc in functie de contributivitate. Statul creaza o fauna parazita de care nu are pur si simplu nevoie. Odata iesit asta din sisteme este doar un consumator de bani publici, nu ofera nimic in schimb niciun serviciu. Ca sa-i faci pensia lui de 10.000 lei din TVA trebuie ca o firma sa vanda undeva la 80.000 lei pe luna. In Romania multe firme private lucreaza de fapt pentru acesti paraziti, d-asta nu avem scoli, spitale, infrastructura, investitii.

 2. Va întrebați cine sunt cei care latră pe forumuri in apărarea stăpânilor USL-iști sau cine sunt „forțele de ordine” care te bat măr la manifestații conta „regimului” ?

 3. ACEST SISTEM ESTE UN „DRESAJ” APLICAT DE PARTID ORGANELOR.
  ASCULTI DE PARTID SI MERGI PE LINIA DESENATA DE EL, PARTIDUL TE RASPLATESTE. DACA NU PIERZI RENTA SI ALTE PRIVILEGII

  LEGI ONEROASE PENTRU VENALI.

 4. Grupa de munca si iesirea mai repede la pensie e pentru cei pe care seviciul ii uzeaza mult si li se scurteaza viata. De exemplu daca ai lucrat pina la 45 de ani in mina in subteran se justifica sa iesi la pensie la 45 de ani. Poate nu mai traiesti la fel de mult ca ceilalti.
  Insa sa iei la pensie la 45 de ani DE LA BIROU e curata nesimtire.

 5. Astfel de privilegiati nu au nicio vina. Responsabilitatea este a clasei politice care din pacate este un fesenism de 32 de ani, latura lui Iliescu. Oamenii ar trebui sa voteze cu partide care inlatura aceste inechitati si rezolva problema. Daca acest militian a contribuit la sistemul de pensii in 20 de ani cu o suma luna de 2500 lei la un salariu brut de vreo 6000 lei, a strans aproximativ 600.000 lei. Daca Statul ii da pensie de 10.000 lei/luna, valoarea contributivitatii ajunge pentru fix 60 de luni, adica 5 ani. Dupa aceasta perioada statul gaseste alte surse de bani. Acesta este un parazit al societatii, iar daca traieste pana la 90 de ani, 2500 Euro x 12 luni x 45 de ani = 1.350.000 Euro. Iar ca el sunt alte zeci de mii de putori. Statul Roman este cel mai mare ticalos cu banul public, un hot dovedit. Acel milion si jumatate de euro este platit de restul, pentru ca Statul se va imprumuta sa plateasca pensia. Iar daca ala moare, ia nevasta-sa jumatate si daca are 50 de ani o mai duce bine mersi inca pe atat. Tara minunata a fost Romania, distrusa de o fauna de nenorociti. In aceasta tara nu te poti realiza din niciun punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -