„Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

2
4925
Teodosie, mirii și nuntașii

Măciuca, 26-27 august 2022. A fost ca o deconspirare în grup. O (re)confirmare că „săgețile” Moscovei, care rostogolesc asiduu predicatele rusești pentru a rupe România de Occident, s-au activat ca la o comandă, renunțând la orice paravan.

Cununia religioasă a lui George Simion (35 de ani) cu Ilinca Munteanu (24 de ani) – familia tradițională, ea mai tânără cu 11 ani decât el – a fost oficiată sâmbătă, în satul Oveselu din comuna Măciuca, județul Vâlcea, în cadrul unei ceremonii sfinţite de 40 de preoţi, în frunte cu ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, și ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului.

Prezența ÎPS Varsanufie are o logică (nu și o justificare!), toată paranghelia se desfășura în zona sa de autoritate bisericească. Dar aducerea lui Teodosie de la Constanța are semnificații de altă natură. De ani de zile, arhiepiscopul Tomisului se manifestă explicit ca vector al propagandei ruse și al intereselor Moscovei în România. Anarhismul său a explodat în pandemia de Covid-19, iar putinismul său a devenit evident după invadarea Ucrainei de trupele rusești.

Predicatele anti-occidentale ale ÎPS Teodosie au coincis permanent cu cele ale politicianului George Simion. Acum s-au și întâlnit, la Măciuca, unde pentru cununia religioasă a fost amenajată ad-hoc o bisericuță de lemn improvizată, trecându-se peste cutumele bisericești. La coș cu tradiția, carevasăzică.

Dar pentru „tămâierea” convergenței de idei rusofile dintre ÎPS Teodosie și George Simion era nevoie și de o trompetă pe măsură. A livrat-o RTV, televiziunea care a făcut din nunta de la Măciuca o orgie mediatică, o odă continuă întinsă pe zeci de ore, cum nici Ceaușescu nu visa. Iar cel delegat să reprezinte RTV în relația cu tandemul rusofil George Simion – ÎPS Teodosie a fost Victor Ciutacu, fiul unui inginer școlit în URSS și al unei cetățene sovietice de sorginte rusă.

La nicrofonul RTV, Ciutacu a ridicat în slăvi nunta „istorică” a lui Simion, dar nu l-a neglijat nici pe Teodosie, despre care a spus: „L-am văzut de aproape pe Înalt Prea Sfințitul și m-a uimit. Omul ăsta e o rezervă nesecată de energie. Parcă despărțea apele, parcă era Moise”.

Tocană de vânat, în ceaunul de două tone

Participarea la nunta lui George Simion s-a făcut pe bază de brăţări, inscripţionate cu motive tradiţionale pe care scria „Ilinca şi George Simion” şi cu mesajul „Uniţi din iubire”.

Meniul preg[tit pentru nuntași (după cele mai oneste estimări, vreo 2-3.000, cam un sfert din cei anunțați propagandistic de Simion & RTV) a inclus, printre altele:

  • tocană de vânat (căprior, mistreţ), într-un ceaun de două tone;
  • 30.000 de mititei;
  • 40.000 de sarmale;
  • 40 de berbecuţi.

Printre nuntașii de la Măciuca s-au aflat și câteva personaje din zona tot mai insalubră a mass-media: Dan Diaconescu, Robert Turcescu, Victor Ciutacu, Mirel Palada, Adriana Bahmuțeanu etc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin

* Cum au ajuns Nicu Covaci și Phoenix să cânte la nunta extremistului George Simion: „Am auzit că sunt 10.000 de oameni”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

* Teribila poveste a zorilor zilei de 24 februarie. Zelenski e trezit de ministrul de Interne: „A început invazia!”. Șeful Cancelariei lui Putin îl sună pe omologul său de la Kiev: „Predați-vă!”. Iermak îl înjură pe rus și-i închide telefonul

„Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

„Daria Dughina e victima propriilor idei și a propriului tată”, care „de 30 de ani predică ură, violență, extremism” / „Pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei”

* Daria Dughina n-a ars în explozie! Zăcea întinsă pe șosea cu trupul intact, în vreme ce mașina ei era în flăcări la zeci de metri distanță

* Trei fotbaliști ex-iugoslavi pun România în vitrina cupelor europene: CFR Cluj și FCSB în grupe, U Craiova eliminată la penalty-uri după ce conducea în prelungiri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here