Operaţiunea „Faceţi-o ZOB pe Kovesi!”. Fosta şefă a DNA #rezistă sub tirul PSD-ALDE şi rămâne în cărţi pentru şefia Parchetului UE

0
1760

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat miercuri, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, că are acţiuni disciplinare împotriva ei cum nu are niciun alt procuror, subliniind că există tendinţa de a fi judecată public.

Kovesi s-a prezentat miercuri la CSM, unde există pe rol două rapoarte întocmite pe numele ei de către Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea unor abateri disciplinare.

La ieşire, Laura Codruţa Kovesi a anunţat că discutarea celor două rapoarte a fost amânată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM.

„Este o activitate în derulare, se administrează probe, nu o să îmi fac apărarea în spaţiul public. Am atâtea acţiuni disciplinare şi verificări cum nu are niciun procuror. Văd că există tendinţa de a fi judecată public, mai ales de către unii. O să vedem soluţiile care se vor da. Deocamdată, ambele cauze care au fost astăzi s-au amânat”, a precizat Kovesi pentru Agerpres.

Pe de altă parte, Kovesi a spus că aşteaptă rezultatul negocierilor dintre Parlamentul European şi Consiliu privind funcţia de şef al Parchetului European.

Cred că se negociază profesionalismul celui care trebuie să deţină această funcţie. Până în acest moment, din perspectiva Comisiei tehnice, eu am fost prima dintre candidaţii care s-au calificat în această procedură. Aştept rezultatul acestor discuţii care se fac între Parlamentul European şi Consiliu. Nu ştiu ce elemente de negociere sunt avute în vedere. Din punctul meu de vedere, ca profesionist, eu mi-am făcut treaba, am ieşit prima. Aştept rezultatul acestor negocieri”, a precizat Kovesi.

Europa o tratează altfel

În paralel, în Europa continuă procesul de selecţie a procurorului-şef al Parchetului European. Pe acest teren, fosta şefă a DNA nu este hărţuită, ci apreciată.
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat pe pagina sa de Facebook faptul că Laura Codruţa Kovesi intră azi din nou în malaxorul negogierilor pentru şefia Parchetului European.
„Astăzi se reiau negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul UE pentru desemnarea primului procuror-șef european.
După cum am spus de mai multe săptămâni, Grupul PPE în Parlamentul European susține candidatul român pentru poziția de procuror-șef european
Noi, europarlamentarii PNL, am reușit să obținem sprijinul Grupului PPE pentru candidatul nostru. 
În plus, voturile noastre în comisiile de specialitate ale Parlamentului European au înclinat balanța decisiv și au făcut ca Laura-Codruța Kövesi să fie candidatul Parlamentului pentru funcția de procuror-șef european.
Vom continua să luptăm pentru candidatul român până când și Consiliul UE o va susține și va fi numită în funcție.”

CITIŢI ŞI:

Negocieri dure, la Strasbourg. „Kovesi este favorită pentru şefia Parchetului European”

Dragnea atacă Ambasada SUA la Bucureşti şi sugerează că Administraţia Trump îi „ţine spatele”

Viorica Dăncilă, umilința unei națiuni. Aflată în „vizită de lucru” în SUA, a fost ignorată total de oficialii americani.

INTERVIU EXCLUSIV. Robert Sighiartău: “Opt ani, PSD nu mai pupă guvernarea. Îi vom stârpi! Din 2020 până în 2028, PNL va guverna România”

Băsescu: „Proasta Dăncilă a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”

Dăncilă a luat-o razna complet: Iohannis e de vină că n-a venit Regele Iordaniei în România!!! „Trebuia să-l sune”

Şocul provocat de Dăncilă face ravagii. Şi-a anulat şi ministrul francez de Externe întâlnirea cu Meleșcanu?

Bravo, Dăncilă: Marocul îi închide ușa-n nas lui Tăriceanu! E a doua țară arabă care taxează sever anunțul tembel al premierului român

Iohannis o demolează pe Dăncilă: „Total ignorantă în politica externă. Decizia finală, în privința mutării Ambasadei, aparține Președintelui României”

Dăncilă ia o decizie gravă, împotriva lui Iohannis și a Europei: mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here