Dăncilă a luat-o razna complet: Iohannis e de vină că n-a venit Regele Iordaniei în România!!! „Trebuia să-l sune”

5
5057

Cu fiecare vorbă scoasă pe gură, Vasilica Dăncilă arată că e iremediabil compromisă, incapabilă să înţeleagă lucruri minimale, pe care le poate învăţa şi-un elev de clava a VII-a.

Grav e că vorbeşte ca un om cu mari probleme mentale. Bunăoară, ea susţine că preşedintele României e de vină că n-a mai venit Regele Iordaniei în România!!! Asta deşi preşedintele e cel care a anunţat public, luni, că Regele Iordaniei i-a transmis că nu mai vine din cauză că s-a simţit „jignit” de afirmaţiile lui Dăncilă privind mutarea ambasadei României din Israel!

„Preşedintele trebuia să-l sune pe Regele Iordaniei”

În ciuda tuturor evidenţelor legate de cataclismul diplomatic pe care l-a creat prin declaraţia sa iresponsabilă din SUA, Dăncilă a declarat în seara aceasta, la România TV, că nu e vina ei că Regele Iordaniei şi-a anulat vizita în România!

„Legat de mutarea ambasadei (n.r. – de la Tel Aviv la Ierusalim), îmi menţin punctul de vedere. Cred că în CSAT preşedintele trebuie să ridice această problemă. Văd că acuză premierul de ignoranţă, dar nu ia o decizie. Nici acum nu a numit un ambasador în Israel. Nu e interesat de o bună relaţionare pe axa Washington-Tel Aviv”, a spus Vasilica Dăncilă, la România TV. Ea a mai declarat că Iohannis „trebuia să-l sune” pe Regele Iordaniei „și să îi spună că nu este de acord cu acest lucru”.

Care „lucru”, numai mintea ei rătăcită poate şti. Probabil vrea să spună că Iohannis trebuia să-i spună Regelui Iordaniei că el, personal, nu e de acord cu prostia scoasă pe gură de Dăncilă. Vă daţi seama în ce hal de iresponsabilitate a ajuns această femeie care ocupă ditamai funcţia de prim-ministru?!

Iată declaraţiile ei:

  • Nu este vina mea că nu s-a mai făcut vizita Regelui Iordaniei. Regele trebuia să aibă întâlnire cu președintele.
  • Președintele trebuia să-l sune (pe Regele Iordaniei) și să îi spună că nu este de acord cu acest lucru, pentru că regele este omologul său nu al prim-ministrului.
  • Percepția că vom avea relații proaste cu statele arabe este o percepție pe care vor să o inducă unii

Regele Iordaniei, „jignit” de Dăncilă

„În seara asta trebuia să merg repede de aici să fiu gazda unui dineu pentru un musafir important şi drag. Regele Iordaniei trebuia să vină, dar datorită diletantismului doamnei prim-ministru, care ne-a stricat relaţia cu această zonă, nu mai este cazul. Regele Iordaniei s-a simţit personal jignit de abordarea doamnei prim-ministru la acel congres din America şi a contramandat vizita. Este o reală problemă pentru România. Cred că vă daţi seama. România a construit o relaţie de încredere cu lumea arabă şi aceasta este una dintre puţinele constante, a fost cel puţin până ieri, din politica externă a României, unde ca stat am avut o atitudine fermă, corectă faţă de parteneri, acum doamna a reuşit să o pună pe butuci şi pe asta. Asta nu este o glumă, este foarte, foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic”, a spus şeful statului la dezbaterea „Viitorul oraşelor româneşti în contextul european al conceptului de dezvoltare locală”, organizată de Asociaţia Oraşelor din România.

Declaraţia care a aruncat în aer relaţiile României

Aflată într-o vizită în SUA, Viorica Dăncilă a făcut un anunț grav: „după finalizarea analizei” și „în deplin consens”, România îşi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Viorica Dăncilă:

  • „După cum ştim, preşedintele Donald Trump a deschis Ambasada SUA la Ierusalim. Acest pas admirabil şi curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu şi poporul român. Mutarea ambasadei americane este emblematică şi demonstrează legătura puternică a valorilor dintre poporul american şi cel israelian. De asemenea, acest gest a lansat la nivel internaţional un proces de reflecţie”.
  • „Guvernul României a iniţiat de atunci un proces de evaluare a oportunităţii mutării ambasadei României la Ierusalim. De aceea, sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, şi Guvernul pe care îl conduc vom muta Ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”.

Când a spus „după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea” şi „în deplin consens”, Viorica Dăncilă a mințit grav. Nu există informații că președintele Klaus Iohannis, un actor constituțional implicat în procesul decizional în chestiuni de politică externă, nu a fost consultat,deci nici vorbă de consens.

CITIŢI ŞI:

Băsescu: „Proasta Dăncilă a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”

Şocul provocat de Dăncilă face ravagii. Şi-a anulat şi ministrul francez de Externe întâlnirea cu Meleșcanu?

Bravo, Dăncilă: Marocul îi închide ușa-n nas lui Tăriceanu! E a doua țară arabă care taxează sever anunțul tembel al premierului român

Iohannis o demolează pe Dăncilă: „Total ignorantă în politica externă. Decizia finală, în privința mutării Ambasadei, aparține Președintelui României”

Dăncilă ia o decizie gravă, împotriva lui Iohannis și a Europei: mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim!

Doamne-ajută! Popa Terheş, exclus din Biserică după ce şi-a vândut sufletul „diavolului” PSD

Florin Călinescu desfiinţează lista PSD la europarlamentare: „Livulică, găselniţa ta cu escrocu’ Terheş e maximă!”

A dat mâna cu Trump şi-a rămas fără viză SUA? „Dragnea este într-o situaţie disperată”

 

5 COMENTARII

  1. Doamne fereste! Iti vine sa plangi cand vezi ce oameni avem pe posturi! Cred ca nu numai Ceausescu se rasuceste in mormant ci si multi alti patrioti care vad cum este condusa Romania… Atata servilism ca acum nu stiu daca a mai existat vreodata! 🙁

  2. Femeia asta și-a gresit din start vocația ! Trebuia sa rămână acolo de unde a plecat din Videle! Ce-o cauta la București , gafe după gafe unele de-a dreptul hilare , cred ca are probleme de orientare nu are măcar un vocabular minim diplomatic , poate arunca in aer relațiile diplomatice ale României cu lumea araba! Este un pericol public acest premier , lăsați-ne nimeni nu este de neînlocuit inclusiv dumneavoastră doamna!!! Faceți România de ras prin acțiunile dumneavoastră doar de dragul unui Liviu Dragnea care este un borfaș de mâna întâi ce nu are ce cauta in politica. Cum poște sta cineva la masa cu acest infractor dovedit și zău doamna cum puteți Dvs. Sta alături de aceasta lichea ordinara?

  3. halucinant! Adica Presedintele, trebuia sa-i spuna regelui Iordaniei ca este obligat sa vina in vizita in Romania…vrei nu vrei, bea aghiazma Matei! Dar cu vizita in Maroc al lui Tariceanu, anulata la solicitarea partii marocane sau anularea de catre partea franceza intre Melescanu si ministrul de externe francez, cum ramane tuto?

  4. Panarama asta de Viorica DANCILA când are de gând sa ne lase , sa nu ajungă la conducerea PSD-ului , es care l-a pupat in fund pe Zdragnea, sa se ducă învârtindu-se-se!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here