Dăncilă ia o decizie gravă, împotriva lui Iohannis și a Europei: mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim!

5
4647

Aflată într-o vizită în SUA, Viorica Dăncilă a făcut astăzi un anunț grav: „după finalizarea analizei” și „în deplin consens”, România îşi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Viorica Dăncilă:

 • „După cum ştim, preşedintele Donald Trump a deschis Ambasada SUA la Ierusalim. Acest pas admirabil şi curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu şi poporul român. Mutarea ambasadei americane este emblematică şi demonstrează legătura puternică a valorilor dintre poporul american şi cel israelian. De asemenea, acest gest a lansat la nivel internaţional un proces de reflecţie”.
 • „Guvernul României a iniţiat de atunci un proces de evaluare a oportunităţii mutării ambasadei României la Ierusalim. De aceea, sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, şi Guvernul pe care îl conduc vom muta Ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”.

Câd a spus „după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea” şi „în deplin consens”, Viorica Dăncilă a mințit grav. Nu există informații că președintele Klaus Iohannis, un actor constituțional implicat în procesul decizional în chestiuni de politică externă, nu a fost consultat, deci nici vorbă de consens.

Nici Uniunea Europeană nu a luat o decizie în această direcție, recomandându-le țărilor membre să se abțină de la decizii pripite în această speță.

Anunțul făcut de premierul Dăncilă va crea României mari probleme la nivel diplomatic, atât în relația cu Uniunea Europeană, cât și cu țările arabe. În plus, va crește tensiunea între Președinție și Guvern + Parlament.

În mod sigur, decizia nu-i aparține lui Dăncilă. Premierul-marionetă doar a anunțat-o, dar decidentul este Liviu Dragnea.

CITIȚI ȘI:

Cu cine veți vota pe 26 mai, la europarlamentare?

Brașov: PSD a inventat mitingul secret, de 12 minute, sub paza jndarmilor. Dragnea se ascunde de frică

5 COMENTARII

 1. Este o nebunie sa crezi ca Dăncila decide. Normal i s/a dictat! Cu tot respectul pentru Statul Israel, Romania nu trebuie sa faca acest pas din mai multe motive:
  sintem, înca, in UE și nu se poate sa faci asemenea miscari fara consimtamintul uniunii,
  Romania este singura tara UE cu ambasada deschisa in Siria, Damasc, pentru Dancila/Damasc este capitala Siriei
  Avem relatii excelente cu Israelul si acum, dar si cu tarile arabe. Asa, ca o paranteza tarile arabe sint principalul beneficiar al carnii mioarelor romanesti, poate afla si Daea
  Nu in ultimul rind, Presedentia nu a fost consultata!!

 2. Muta pe naiba, tuta nu stie cate prune are in traista, darmite unde e Tel Avivul ori Ierusalimul!! Pentru ea e totuna Pristina cu Podgorica, Tel Aviv cu Ierusalim, Videle … cu Dubai, ce sa mai zicem, decat ca prostia asteia pute rau de tot, a scarnavie!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.