Viorica Dăncilă, umilința unei națiuni. Aflată în „vizită de lucru” în SUA, a fost ignorată total de oficialii americani.

1
6399

Viorica Dăncilă a efectuat zilele trecute o „vizită de lucru” (conform siteului guvernului) în Statele Unite ale Americii, descrisă de jurnalistul Mircea Marian, de la Newsweek România, drept „cea mai dezastruoasă și penibilă vizită externă a vreunui demnitar român, din 1990 până azi.”

Viorica Dăncilă a fost evitată de oficialii americani, reuşind să se întâlnească doar cu secretarul Comerțului, Wilbur Ross (în urma unor eforturi uriaşe şi, foarte posibil, scump plătite) şi să îşi facă o poză cu vicepreşedintele Mike Pence, pe holul AIPAC.

În urma acestei vizite, Premierul României a reuşit să dinamiteze relațiile diplomatice cu țările arabe, mințind că va muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Redăm postarea integrală de pe facebook a jurnalistului Mircea Marian:

„La ora la care scriu, premierul Dăncilă se întoarce în România, de la Washington, din ceea ce este fără îndoială cea mai dezastruoasă și penibilă vizită externă a vreunui demnitar român, din 1990 până azi.

Doamna Dăncilă, în pofida unor eforturi subterane uriașe (și, mă tem, scump plătite), nu fost primită decât de secretarul Comerțului, Wilbur Ross. După această întrevedere, nici Ross, nici Departamentul Comerțului, nu au emis vreun comunicat sau măcar un mesaj pe Twitter. Ross s-a văzut tot ieri cu ministrul Economiei din Brazilia, fapt pe care l-a făcut public.
Doamna Dăncilă nu s-a văzut nici cu președintele SUA, nu a fost primită nici la Pentagon, nici la Departamentul de Stat și nu s-a întâlnit cu vreun membru al Congresului. Zero.
Fake news: Dăncilă a avut o întrevedere cu vicepreședintele Mike Pence. Fals! Au făcut o poză, au schimbat trei vorbe, în picioare pe holul AIPAC, și atât.

Singurul moment important al acestei vizite de patru zile (cât shopping o fi putut face?) a fost discursul ținut la AIPAC, unde a reușit: 1) să-i mintă pe israelieni, 2) să distrugă relațiile cu țările arabe și să anuleze vizita în România a regelui Iordaniei (după Tăriceanu în Maroc nu plâng), 3) să spargă frontul comun al UE și 4) să saboteze efortul României de a obține un loc de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU.

 

În Japonia, acum 100 de ani, după un asemenea dezastru, își făceau harakiri în masă, toți cei implicați. În secolul XXI, se demisionează în orice țară condusă de oameni decenți.
În România, nesimțita se va duce la Antena 3…”

1 COMENTARIU

  1. Cine a pus-o pe individa asta ditamai premierul unei tari ca România ? Nimeni altul decât un borfaș și infractor Liviu Dragnea!
    Oamenii ăștia care se cred un fel de Dumnezeu dar numai ca Dumnezeu nu le bagă in traista și apoi sa mai ai ceva in cap. Doamna lăsați-ne ca politica nu este de dumneata , doar un carnet de partid și mai mulți ani la Bruxelles nu este suficient.
    Dacă nu ești făcut pentru așa ceva zău mergeți in alta activitate, ne faceți de ras in toată Europa inclusiv cu țările arabe a căror relații s-au dus pe apa Sâmbetei din cauza acestor declarații iresponsabile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.