Negocieri dure, la Strasbourg. „Kovesi este favorită pentru şefia Parchetului European”

1
4529
De ce Kovesi va fi noul procuror european, indiferent de ce spune propaganda PSD?
Laura Codruța Kovesi în Parlamentul european
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat pe pagina sa de Facebook faptul că Laura Codruţa Kovesi intră azi din nou în malaxorul negocierilor pentru şefia Parchetului European.
„Astăzi se reiau negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul UE pentru desemnarea primului procuror-șef european.
După cum am spus de mai multe săptămâni, Grupul PPE în Parlamentul European susține candidatul român pentru poziția de procuror-șef european
Noi, europarlamentarii PNL, am reușit să obținem sprijinul Grupului PPE pentru candidatul nostru. 
În plus, voturile noastre în comisiile de specialitate ale Parlamentului European au înclinat balanța decisiv și au făcut ca Laura-Codruța Kövesi să fie candidatul Parlamentului pentru funcția de procuror-șef european.
Vom continua să luptăm pentru candidatul român până când și Consiliul UE o va susține și va fi numită în funcție.”

 

Discuțiile de azi au loc prin videoconferinţă, și nu printr-o întâlnire directă între Consiliul UE şi echipa PE, deoarece Parlamentul European este în sesiune la Strasbourg, iar echipa Consiliului nu se poate deplasa la Strasbourg, potrivit eurodeputatului PNL Siegfried Mureșan.

„Bară la bară” cu francezul 

Prima rundă de negocieri dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene pentru desemnarea primului procuror-șef al UE a avut loc în 20 martie și s-a încheiat fără niciun rezultat.
Surse europene apropiate negocierilor au declarat că, din datele de până acum, „Kovesi este favorită pentru ocuparea primului loc .

În cursa pentru șefia Parlamentului European au rămas două nume: Laura Codruța Kovesi, clasată  pe primul loc după votul din 26 februarie în comisiile LIBE (justiție, libertăți civile și afaceri interne) și CONT (control bugetar) din Parlamentul European și Francois Bohnert, clasat pe primul loc după votul ambasadorilor statelor membre UE din COREPER.

”Calitățile candidaților nu au fost discutate încă. Ambele delegații au admis că la acest moment nici una dintre părți nu este în poziția de a accepta un compromis. Ambele delegații au convenit că viitorul pas va fi discutarea viziunilor despre cum Parchetul European ar trebuie să fie organizat și condus”, se arată în informarea transmisă către președintele Parlamentului European de către delegația care a negociat cu Consiliul.

Sabotată de propriul guvern

Consiliul UE a propus Parlamentului European ca pe 20 martie să fie întâlnirea pentru o primă rundă de negocieri cu echipa PE , în vederea unei decizii privind şefia Parchetului European, pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi.

Ar putea avea loc mai multe runde de negocieri între echipa PE şi Consiliul UE, înainte să fie luată o hotărâre finală în legătură persoana care va fi viitorul procuror-şef european.

Laura Codruţa Kovesi a primit două voturi favorabile în Parlamentul European, în schimb a pierdut competiţia pe puncte din Consiliul UE, acolo unde Guvernul Dăncilă a făcut lobby împotriva candidatului român.

CITIŢI ŞI:

Negocieri dure, la Strasbourg. „Kovesi este favorită pentru şefia Parchetului European”

Băsescu: „Proasta Dăncilă a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”

Şocul provocat de Dăncilă face ravagii. Şi-a anulat şi ministrul francez de Externe întâlnirea cu Meleșcanu?

Bravo, Dăncilă: Marocul îi închide ușa-n nas lui Tăriceanu! E a doua țară arabă care taxează sever anunțul tembel al premierului român

Iohannis o demolează pe Dăncilă: „Total ignorantă în politica externă. Decizia finală, în privința mutării Ambasadei, aparține Președintelui României”

Dăncilă ia o decizie gravă, împotriva lui Iohannis și a Europei: mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim!

Doamne-ajută! Popa Terheş, exclus din Biserică după ce şi-a vândut sufletul „diavolului” PSD

Florin Călinescu desfiinţează lista PSD la europarlamentare: „Livulică, găselniţa ta cu escrocu’ Terheş e maximă!”

A dat mâna cu Trump şi-a rămas fără viză SUA? „Dragnea este într-o situaţie disperată”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here