Şocul provocat de Dăncilă face ravagii. Şi-a anulat şi ministrul francez de Externe întâlnirea cu Meleșcanu?

2
6788

Continuă unda de şoc provocată de intervenţia absolut imbecilă a premierului Vasilica Dăncilă pe tema ambasadei României din Israel.

Au apărut deja două mari rateuri diplomatice, care costă enorm imaginea României şi relaţiile noastre în lumea arabă: Regele Iordaniei şi-a anulat vizita la Bucureşti, iar Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a fost nevoit să-şi anuleze şi el vizita în Maroc.

Şi mai nou, jurnalistul Rareş Bogdan, candidat PNL la europarlamentare, dezvăluie că ar fi apărut o a treia consecinţă negativă pentru politica externă a României:

„Încă o ușă trântită în nasul PSD-ALDE (întrebam ieri unde se va sfârși unda diplomatică de șoc): aud pe surse că Jean Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, a anulat întrevederea cu Meleșcanu. Azi era programată o bilaterală la New York, la ONU. Rușine după rușine cu acest Guvern nedemn de România!”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

Declaraţia care a aruncat în aer relaţiile României

Aflată într-o vizită în SUA, Viorica Dăncilă a făcut un anunț grav: „după finalizarea analizei” și „în deplin consens”, România îşi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Viorica Dăncilă:

  • „După cum ştim, preşedintele Donald Trump a deschis Ambasada SUA la Ierusalim. Acest pas admirabil şi curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu şi poporul român. Mutarea ambasadei americane este emblematică şi demonstrează legătura puternică a valorilor dintre poporul american şi cel israelian. De asemenea, acest gest a lansat la nivel internaţional un proces de reflecţie”.
  • „Guvernul României a iniţiat de atunci un proces de evaluare a oportunităţii mutării ambasadei României la Ierusalim. De aceea, sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, şi Guvernul pe care îl conduc vom muta Ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”.

Când a spus „după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea” şi „în deplin consens”, Viorica Dăncilă a mințit grav. Nu există informații că președintele Klaus Iohannis, un actor constituțional implicat în procesul decizional în chestiuni de politică externă, nu a fost consultat,deci nici vorbă de consens.

Iohannis a intervenit, dar răul era deja făcut

Anunțul intempestiv făcut de Viorica Dăncilă, privind decizia de a muta Ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a fost taxat dur de președintele Klaus Iohannis.

Prin intermediul unui comunicat de presă, șeful statului spune că viorica Dăncilă „demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român”.

Klaus Iohannis e ferm: „Decizia finală aparține Președintelui României”.

CITIŢI ŞI:

Băsescu: „Proasta Dăncilă a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”

Bravo, Dăncilă: Marocul îi închide ușa-n nas lui Tăriceanu! E a doua țară arabă care taxează sever anunțul tembel al premierului român

Iohannis o demolează pe Dăncilă: „Total ignorantă în politica externă. Decizia finală, în privința mutării Ambasadei, aparține Președintelui României”

Dăncilă ia o decizie gravă, împotriva lui Iohannis și a Europei: mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim!

Doamne-ajută! Popa Terheş, exclus din Biserică după ce şi-a vândut sufletul „diavolului” PSD

Florin Călinescu desfiinţează lista PSD la europarlamentare: „Livulică, găselniţa ta cu escrocu’ Terheş e maximă!”

A dat mâna cu Trump şi-a rămas fără viză SUA? „Dragnea este într-o situaţie disperată”

E oficial: Digi 24 pune LACĂT mâine pe cele 8 staţii locale ale postului TV de ştiri

2 COMENTARII

  1. Asa se intampla cand justitia e legata „legal” fedeles prin legi care abroga articole din constitutie ,executivul uzurpa legislativul incalcand art 115 alin 1,2,3,4… emitand ordonante care abroga articole din legi organice si constitutie ,uzurpa atributul presedintelui din art 91 nu rezolva in instanta uzurparea facuta public ,international de Vatican ASTA NU O STABILITI VOI CI NOI CU PRESEDINTELE. Lazar se milogeste de CSM (!!!) sa sesizeze CCR ca executivul uzurpa atributul legislativului incalcand art 115 -delegarea legislativa alin 1,2,3,4… Poate se asteapta o noua uzurpare (ordonanta) care sa rezolve uzurparea cum a rezolvat abuzul in serviciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here