Oligarh rus, fost prieten cu Putin: „Armata ucraineană poate ajunge până la Kremlin! Victoria s-ar finaliza undeva la Moscova”

0
10618
Serghei Pugacev

Serghei Pugacev, om de afaceri și fost prieten la cataramă al dictatorului Vladimir Putin, a declarat, într-un interviu acordat publicației Gordon, că armata ucraineană poate ajunge până la Kremlin. Aceasta ar fi cea mai bună opțiune de a pune capăt conflictului cu invadatorii ruși. Prima este una sinistră: pacea ar urma să fie instaurată numai după ce Kievul va ceda Donbass-ul.

Serghei Pugacev (59 de ani) despre prima opțiune: “Prima este aplicarea păcii, ceea ce pare ciudat. Când întreaga lume occidentală îi va forța pe Putin și pe președintele ucrainean Zelenski să semneze un fel de acord tulbure, în care Donbass-ul va merge în Rusia sau în general regiunile Doneţk şi Lugansk vor fi un fel de republici transnistrene, iar totul va fi restabilit printr-o pace comună. Aceasta este cea mai proastă opțiune”.

Pugacev despre a doua opțiune: “A doua este o victorie cu totul fără compromisuri a armatei ucrainene. Nu știu unde se va termina, pe ce linie de demarcație, pe ce graniță… Dar înțeleg puțin despre armată – sunt militar ereditar (bunicul său a fost comandantul unei brigăzi de infanterie pe vremea lui Stalin – n. red.). Din ceea ce văd astăzi, ea (victoria – n. red.) s-ar finaliza undeva la Moscova”.

“Dacă Rusia nu ar fi fost plină cu aceste arme nucleare, atunci pur și simplu SUA ar fi uitat de ea cu mult timp în urmă”

Redactorul-șef al site-ului Gordon, Alesia Bațman, l-a întrebat pe Serghei Pugacev dacă armata ucraineană poate ajunge până la Kremlin. „Părerea mea – poate”, a adăugat oligarhul, fost membru al Consiliului Federației din Rusia.

În prezent, Pugacev locuiește în Franța. A ajuns acolo în anul 2012, când a renunțat și la cetățenia rusă. El crede că, dacă situația critică a Rusiei va fi una majoră, aceasta va amenința serios lumea cu utilizarea armelor nucleare.

Pugacev despre armele nucleare: “Potențialul nuclear este la scară mare. La un moment dat, când totul va merge prost, Putin îl va suna pe președintele SUA, Joe Biden, și îi va spune: «Dacă vor mai merge un metru cu tancurile lor sau mai degrabă cu ale NATO, atunci noi alegem să scuipăm, rachetele vor zbura în direcția voastră». Totul depinde de asta. Credeți-mă: dacă Rusia nu ar fi fost plină cu aceste arme nucleare, atunci pur și simplu SUA ar fi uitat de ea cu mult timp în urmă”.

Pugacev a numit Ucraina “drama pur personală a lui Putin”. Prima lovitură pentru Putin a fost pierderea candidatului pro-rus Viktor Ianukovici în fața lui Viktor Iuşcenko la alegerile din 2004, iar următoarea – Revoluția demnității, care a culminat cu fuga lui Ianukovici la Moscova. “Putin a decis să atace Ucraina din resentimente”, a precizat Pugacev.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Atentatele din Transnistria, opera spionilor ruși conduși de generalul Razgonov, venit în 2019 și pus consilier al președintelui separatiștilor. Rețeaua sabotorilor, divulgată de angajați ai Securității din Tiraspol

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Rusia a tăiat gazul pentru Polonia și Bulgaria. Varșovia: „Ne descurcăm și fără. Nu vom fi afectați”. Bulgarii apucaseră să plătească în avans!

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări care se poartă greșit nu vor supraviețui fizic și mental”

Serviciile secrete occidentale știu în ce buncăr se află Putin! Tiranul rus va fi distrus dacă va ordona un atac nuclear

Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Mama Dianei Șoșoacă îi calcă pe urme celebrei sale fiice-urlătoare. Cu cine a ajuns să se judece medicul ginecolog Alice Florescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here