De ce Tăriceanu nu va fi niciodată președintele României

5
3565
Calin Popescu Tariceanu
E cam trist CACPT...

Comentariu de CRISTIAN HUBALI

N-aș vrea să realizez o poveste romanțată despre Călin Popescu Tăriceanu, fiindcă n-ar avea nicio valoare în afară de prezența câtorva cifre statistice, care, oricum, îi sunt total defavorabile atunci când vine vorba despre alegerea candidatului ideal pentru alegerile prezidențiale. Acum, evident, vorbim despre cele din acest an. S-a băgat și el, scuzați-mi expresia, ca musca-n zer, din lipsă de altă ocupație, în bătălia pentru fotoliul de la Cotroceni. Mai bine se uita puțin în oglindă, să se analizeze și să constate în doar câteva secunde de ce își va pierde timpul de pomană lătrând prin campanii electorale împotriva unuia și a altuia în calitate de, vezi Doamne, cel mai nepătat politician de la Ceaușescu încoace, cel mai integru, serios, fără a folosi deloc detergent ca să-și șteargă urmele escrocheriilor.

 1. Ce îl deranjează cel mai tare? Că are 67 de ani. Deci e ultima lui șansă de a se mai vedea pe post de domnitor. Nu cred că va mai vorbi cineva de el la alegerile din 2024, când va avea aproape 73 de ani. Deci va fi exclus să bată recordul lui Ion Iliescu. La 73 de ani, va fi cel mult un fel de Meleșcanu împăiat la Ministerul de Externe. Și-a ratat din start această oportunitate de a convinge lumea să-l voteze, fiindcă nu s-a maturizat nici măcar la bătrânețe. A rămas același yesman din tinerețile sale liberale. Execută întocmai ordinele așa-zișilor adversari politici, PSD-iștii, dar de fapt aceștia i-au fost dintotdeauna mentori.
 2. În cariera sa politică, n-a fost niciodată un preferat al mulțimilor. Un lider. O voce autoritară, luată drept exemplu. N-a câștigat nicio primărie de comună, nu de Capitală. N-a fost ales, ci numit. N-a beneficiat de votul oamenilor, ci de funcții datorate cumetriilor sale, diverselor alianțe, cu CDR, PD și PSD. Deviza? „Ia și tu o funcție de ministru, de premier, de președinte de Senat, că ne-ai ajutat în campanii, să ai și tu CV-ul mai bogat”.
 3. Băsescu l-a desemnat premier la finele lui 2004. După o jumătate de an, Călin voia să scrie deja o filă de poveste neagră în istoria României. De ce era intens preocupat? Exact de ceea ce l-a durut și în prezent: controlul Justiției! De pe-atunci îi luase fața lui Dragnea ca să-și asigure eventuala evadare de sub domnia legii.
 4. Chiar de Ziua Păcălelii, în 2007, avea să-și dea arama pe față. I-a demis pe membrii PD și a format un guvern minoritar cu UDMR, susținut chiar de PSD, deși fusese uns de Băsescu în acea funcție.
 5. A dovedit încă din 2006 că e omul rușilor, după ce și-a târât partidul (PNL) în scandalul retragerii trupelor românești din Irak, inițiativă contracarată de președintele Băsescu.
 6. În 2016, PSD-iștii l-au ales președintele Senatului. Un an mai târziu, în tandem cu Dragnea, a revenit la năravurile sale din urmă cu zece ani: modificarea legilor justiției. Știți foarte bine ceea ce s-a întâmplat: scandalul OUG 13, ieșitul în stradă, anularea ordonanței acceptate de ministrul Altă-Întrebare.
 7. A dorit să modifice legile justiției cu un scop: nu i-a păsat de Dragnea, ci de propria piele. Știa că are dosar la DNA din 2016 pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului și că i-au fost respinse toate cererile formulate împotriva rechizitoriului DNA chiar de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție în 2017. A urmat acea operațiune „Noaptea ca hoții”. Din fericire pentru noi, aceasta a eșuat.
 8. A fost un premier inconștient. Ce spunea când America era în criză, în 2008? Că românii vor profita de criza economică pentru a-și cumpăra apartamente ieftine în SUA. În fapt, a urmat, implacabil, tăierea salariilor bugetarilor cu 25%, majorarea TVA de la 19 la 24% și împrumuturi pe bandă rulantă obținute de la FMI.
 9. A crezut în tezele lui Dragnea până în ultima clipă. Nici Năstase Șase-Case, școlit în 1989 în Coreea de Nord, n-a fost într-atât de înflăcărat să sprijine un program de guvernare atât de prost: măriri de salarii din împrumuturi și creșterea consumului fără crearea unor locuri de muncă, fără investiții în infrastructură. Numai când Dragnea a fost arestat, Tăriceanu s-a orientat ca un laș spre Victor Ponta. De fapt, tot spre o altă aripă a PSD, numită Pro România.
 10. Dacă era un politician adevărat, și-ar fi dat demisia din Senat pentru a fi anchetat de DNA. De ce să te milogești de colegii tăi din Senat ca să nu voteze pentru ridicarea imunității parlamentare dacă te consideri om corect și n-ai pus mâna în borcanul cu miere? Șpaga de 800.000 de dolari e însă străvezie. De ce candidează pseudo-liberalul la prezidențiale? Crede că, dacă va câștiga scrutinul, va scăpa de dosar. Sau de dosare. Va sta liniștit cel puțin cinci ani de zile. Dar să nu pățească precum Dan Diaconescu. Și el s-a hrănit cu speranțe deșarte și a ajuns să îmbrace hainele vărgate în loc de costum.
 11. Ar mai fi un lucru. Nu intru în viața personală a oamenilor. Dar trebuie să semnalez ceva. Nu poți fi președinte-model dacă te-ai căsătorit de cinci ori și ai tot jurat în fața Altarului că vei fi cu soția ta până la moarte. Dacă nu reușești să te înțelegi cu soția ta și tot divorțezi, cum vrei să conduci o țară și să-i asiguri stabilitatea? Faci precum în familie: te pupi cu un partid, apoi îl înjuri și îl iei pe altul la îmbrățișat.
 12. Și încă unul. Era să uit de cadoul oferit de Tăriceanu membrilor unor uniuni de creație, printre care Uniunea Scriitorilor și cea a Compozitorilor din România. Conform legii nr. 8 din 2006, acestea beneficiază de un spor lunar de 50% la pensia pe care o primesc conform contribuției realizate în câmpul muncii. Dacă un membru al acestor uniuni are o pensie de 3.000 de lei, mai ia în plus 1.500 de lei de la bugetul de stat. Adică, o pensie specială total nejustificată.

Cât va obține Tăriceanu la alegerile prezidențiale din toamnă? Nu mai mult decât Gigi Becali la candidatura sa din 2004, când galeria Stelei i-a strigat: „Ai făcut doar doi la sută / Și te-a mai bătut și-o tută!”.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Adio, Tezaur de la Moscova! Rușii îl dau dispărut chiar în Moldova, furat de boșevici și de gărzile albe în Revoluția din 1917

Dragnea s-a zbătut să ne umple de Ciumă Roșie. Ucrainenii au găsit soluția să scape de ea: ploșnițe și vagoane murdare

Putin îl scoate din pușcărie pe Dragnea! Își freacă mâinile și Tăriceanu…

Luați-vă catrafusele de la Palatul Victoria, doamna Dăncilă!

Monstrul din Caracal schimbă legislația penală din Ucraina

Să ne păzim singuri de un stat idiot!

5 COMENTARII

 1. MULTINEVESTICEANU vrea sa-i cada-n brate si Români(c)a, dar asta nu-si va pune niciodata pirostriile cu acest „Barba-Albastra”-…IN-MIZERIE, daaaaaaaaaaaaaa ?!

 2. Despre Fundatia Gojdu nimic? Ca si acolo ne-a „ars” tradiceanu, pe noi, romanii!!! Asta s-a facut frate si cu d… l doar sa-i fie lui bine, sper sa vina si ziua platii, si sa-l vad platind prin confiscare si repudiere tot ce-a luat prin inselaciune si servilism absolut!!!!

 3. Aferim, iar dacă căutăm bine, mai sunt unele șopârle de-ale lui, pe-aici pe-acolo, i-ar mai adăuga niște ani, poate mai mulți, la socoteală în instanță. Sper s-o apucăm, ziua aceea !!!

 4. Călin Popescu Tariceanu ,In cârdășie cu Mihai Răzvan Ungureanu când era ministru de externe( un alt parvenit politic ) au renunțat la moștenirea GOJDU de un miliard de euro.Un ticălos de politician acest Tariceanu , un individ care ca politician nu a câștigat nimic a fost ales și-n Conventia Ddmocrstica și in alianță DA cu PDL ADI MAI NOU IN ALIANȚĂ CU PSD.! O jigodie ordinara!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.