Fostul șef al Gărzii de Mediu: Structuri interlope din politică protejează Mafia arderilor ilegale care sufocă Bucureștiul

0
749
Octavian Berceanu a fost „curățat“ de la Garda de Mediu și focurile s-au reaprins instantaneu în jurul Bucureștiului

Reapariția episoadelor de poluare extremă care sufocă Bucureștiul, imediat după demiterea de către premierul Florin Cîțu a lui Octavian Berceanu din fruntea Gărzii de Mediu, nu este accidentală, pentru că arderile ilegale de deșeuri sunt protejate politic de la cel mai înalt nivel. Aceasta este mărturia lui Octavian Berceanu, cel care în doar câteva luni de mandat a eliminat mai multe focare de poluare și a dat mai multe amenzi decât în ultimii 20 de ani la un loc.

Problema transformării României în groapa de gunoi a Europei și a arderilor ilegale de deșeuri este una de natură politică în primul rând, afirmă Octav Berceanu, citat de G4Media.ro. Acesta argumentează cu un raport întocmit tocmai de Interpol. Politicieni aflați la vârful puterii și instituții ale statului protejează Mafia gunoaielor, sacrificând cu bună-știință sănătatea a milioane de locuitori.

„Este vorba de grupuri infracționale, crimă organizată. Sunt structuri interlope din politică, din structurile statului

Citând raportul Interpol, Berceanu descrie situația din jurul Bucureștiului: „Arderile provin acum și de la deșeuri medicale. Este o infracțiune. Este vorba despre grupuri infracționale, crimă organizată, care se ocupă cu așa ceva. A înflorit această afacere. Sunt structuri interlope, din politică, din structurile statului… în mare parte sunt acoperite de oamenii cu gulere albe din politică. Și este părerea Interpolului“.

În mandatul lui Berceanu, arderile ilegale au fost stopate după o luptă foarte grea și îndelungată, în care acesta a apelat la controale non-stop, inspectorii fiind însoțiți și de mascați adesea, pentru a înfrunta clanurile organizate. Bandele de infractori, care știu că sunt protejate pe linie politică și de instituții ale statului, sunt agresive și îndrăznețe, ceea ce complică mult acțiunea inspectorilor.

„Fumul se duce spre București, iar politicienii nu vor să vorbească despre asta. Vorbim despre toxine care ne modifică ADN-ul și, deci, cancer“

Berceanu a fost pus de USR în fruntea Gărzii de Mediu astă-primăvară, iar acțiunile sale au stârnit furie în rândurile „oamenilor de afaceri“ și reclamații din partea liderilor politici din teritoriu – inclusiv de la PNL.

Este celebră înregistrarea unui astfel de „om de afaceri“ din Dolj, care a transmis live pe Facebook descinderea lui Berceanu la un depozit ilegal de deșeuri ascuns într-o curte: „Ăsta bărbosu’ zice că e șefu’ la Garda de Mediu. Vine el să răstoarne situația!“. Pe 22 septembrie, după demiterea sa de către Florin Cîțu, Octavian Berceanu a spus: „(…) Este vorba de grupuri de interese din zona infracțională, din zona deșeurilor, acolo se învârte totul. Am făcut sesizări penale pentru depozitări ilegale de deșeuri, iar membri importanți ai PNL-ului sunt implicați direct“.

Acum, fostul șef al Gărzii de Mediu explică nenorocirile la care este expusă populația Bucureștiului de Mafia politică din spatele arderilor ilegale de deșeuri: „Să scoată la lumină scandalul din Sintești, au transferat deșeuri un pic mai departe. La fața locului ni s-a spus că sunt comisarii de la mediu, dar nu i-am văzut. Mai sinistru este că aceste arderi sunt de 4 mii de ori mai toxice decât arderile de lemn. Fumul se duce spre București, iar politicienii nu vor să vorbească despre asta. Vorbim despre toxine care ne modifică ADN-ul și, deci, cancer“.

Ultima oară când Bucureștiul s-a sufocat la propriu, acum aproape două săptămâni, noua șefă a Gărzii de Mediu – care e, de fapt, aceeași de dinaintea lui Berceanu – a spus că „n-a bătut vântul și de aceea a rămas poluarea deasupra orașului“.

Mafia politică subdimensionează deliberat Garda de Mediu pentru a împiedica inspecțiile

Tot politicienii subdimensioneză deliberat Garda de Mediu, pentru a îngreuna și mai mult controlul – atât cât este – celor peste 80.000 de focare de arderi ilegale din toată România, spune Berceanu: „Avem capacitatea să ne redresăm. DIICOT-ul să se uite atent. Să avem oameni dedicați, comisari de mediu care să lucreze cu procurorii. Sunt peste 80 de mii de puncte de verificat și 450 de comisari. Garda de Mediu este subdimensionată cu bună știință. Pentru deșeurile medicale ar trebui ca statul să facă 3 incineratoare, ca ele să nu mai devină marfă de contrabandă. Capacitatea noastră este redusă însă acum a devenit un business profitabil. Stații care să măsoare poluarea, aparatură să dovedească cine poluează cu adevărat“.

La Madrid s-a desfășurat un forum european pentru calitatea aerului cu sute de participanți din tot continentul la care a venit și președintele Organizației Mondiale a Sănătății. Din România n-a venit niciun primar și niciun politician, spune Berceanu: „Seminarul a fost bun. Instituțiile au prezentat date. A participat și președintele OMS. Niciun primar de la noi. Ni s-a prezentat o aplicație cu calitatea aerului în Europa. La România a apărut o pată gri, pentru că noi nu prezentăm date. Din păcate, clasa politică neagă existenta unor fapte, a unor realități din teren. Atât timp cât o parte din clasa politică se bucură de acești bani și DIICOT-ul nu reușește să intre profund în această problemă, suntem încă în perioada post-decembristă în care ne mințim“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

* Raluca Turcan îl acuză pe Florin Cîțu de „comportament de tip interlop”. Acum două luni îl susținea frenetic să ia șefia PNL

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă! „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here