miercuri, mai 29, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaO nouă ofensivă a Rusiei împotriva Ucrainei „e iminentă“, toate indiciile converg...

O nouă ofensivă a Rusiei împotriva Ucrainei „e iminentă“, toate indiciile converg către această concluzie – raport al Institutului pentru Studiul Războiului

-

O nouă ofensivă majoră a Rusiei împotriva Ucrainei „e iminentă“, avertizează think-tank-ul Institutul pentru Studierea Războiului, din SUA. Toate sursele din Occident, Ucraina și Rusia converg către această concluzie acum, când ne apropiem de împlinirea unui an de la lansarea invaziei. Situația ucrainenilor este complicată de faptul că, din cauza nehotărârii țărilor occidentale în a le furniza arme grele, trupele Kievului au ratat fereastra de oportunitate din această iarnă de a lansa, la rându-le, propria contraofensivă.

În lunile următoare, o ofensivă a Rusiei este „cel mai probabil curs de acțiune“, menționează ISW. O susținere indirectă a acestui raport o reprezintă declarația făcută luni de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, care a declarat că nu există nicio dovadă a faptului că Rusia ar căuta pacea – ba dimpotrivă. Șeful NATO a adăugat că regimul Putin ar putea să lanseze o altă mobilizare în care să cheme sub arme până la 200.000 e oameni și că, în paralel, își crește producția de armament pe plan intern și încheie parteneriate pentru livrarea de arme și muniții cu Iran și Coreea de Nord.

Un înalt oficial militar ucrainean „a declarat în legătură cu aceasta că forțele rusești își consolidează gruparea din Donbass ca parte a unei ofensive anticipate și a menționat că forțele rusești vor trebui să lanseze o ofensivă din cauza presiunii interne tot mai mari pentru victorie”.

Și comportamentul bloggerilor militari pro-ruși de pe Telegram indică același lucru. Aceștia par să anticipeze o ofensivă a trupelor Moscovei: „Bloggerii militari au amplificat o declarație făcută de un canal rusesc de pe Telegram, potrivit căreia ritmul și natura actuală a operațiunilor rusești indică faptul că forțele principale ale ofensivei anticipate și ale progresului promis nu au intrat încă în luptă. Această declarație sugerează că bloggerii militari ruși consideră că forțele rusești nu au activat încă elementele necesare pentru un efort ofensiv decisiv”.

- Advertisement -

O analiză Forbes dezvăluia, zilele trecute, că uzinele de armanent rusești modernizează sute de tancuri T-72 scoase din depozite. Starea acestora e destul de proastă, iar după ce s-au terminat sistemele optice performante furate din Franța prin spionaj industrial și contrabandă, pe tancuri au început să se monteze sisteme optice din anii 1970. Nici acestea nu sunt suficiente, așa că nu se știe cum va continua acest proces de modernizare, deoarece industria rusă nu e îndeajuns de performantă ca să producă sisteme optice – nici măcar copiate după cele franțuzești.

Rezultă că e de așteptat o ofensivă în care Putin și generalii săi vor conta pe cantitate – tancuri, tunuri și infanteriști de calitate inferioară, dar în cantități mari, vizându-se copleșirea apărătorilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pițurcă a dormit din nou în arest, după 41 de ani. De la tovarășii de barbut din comunism la afacerile cu măști din pandemie, alături de un fost SRI-ist. Este a treia aventură penală a lui „Satana”, după ce a fost condamnat și pentru mărturie mincinoasă în favoarea lui Gigi Becali

* La Poliția Română, ca-n Armata rusă! Percheziții DNA: au dispărut uniforme care figurează ca fiind cumpărate, dar n-au ajuns niciodată la polițiști

* Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

* VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

* România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

* Drulă: USR va discuta o nouă susținere a lui Nicușor Dan la primărie în 2024. „În niciun caz nu lăsăm Bucureștiul iar pe mâna Gabrielei Firea”

* Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Măciuca liberală: Silviu Mănăstire, „scula lui Bode”. De la „dosar de politician” la amenințări de tip interlop: „să am timp să mă ocup de niște băieți, ca pe vremuri”, „fără milă și fără regrete”

* Extraordinara lecție electorală a cehilor: și-au ales ca președinte un general parașutist, pro-NATO, pro-UE și anti-Putin, erou al războiului din fosta Iugoslavie. Candidatul care făcea cu ochiul Rusiei a fost zdrobit la vot

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -