O bulă imensă de apă caldă marină, de patru ori cât Noua Zeelandă, se apropie de coastă!

3
6915
În nuanţe cu portocaliu şi roşu este masa de apă mai caldă, care se apropie de coasta Noii Zeelande (cele două porţiuni gri)

Fenomenele extreme provocate de încălzirea planetei au cunoscut forme dintre cele mai neaşteptate, dar lista nu s-a terminat câtuşi de puţin. Cu sau fără voia noastră, suntem martorii unor schimbări la nivel global care inevitabil ne vor duce într-o lume pe care nimeni n-o poate prognoza concret acum, dar care cu siguranţă nu va mai fi la fel precum cea a zilelor noastre.

Ultimul astfel de exemplu al mişcărilor „ciudate” la nivelul Pământului vine din emisfera sudică, în regiunea ocupată azi de insulele Noii Zeelande, deşi fenomenul observat de oamenii de ştiinţă nu e înregistrat pe suprafaţă terestră, ci la nivelul oceanului planetar.

E vorba de o masă „extrem de caldă” de apă descoperită în Oceanul Pacific, în regiunea Noii Zeelande, a cărei dimensiune se află în creştere!

Ocupă aproximativ un milion de kilometri pătrați, este de patru ori mai mare decât Noua Zeelandă și a devenit una dintre cele mai calde zone marine de pe planetă (suprafaţa Noii Zeelande este de 268.000 de kilometri pătraţi). Imaginea satelitului realizată luni de platforma climatică Climate Reanalyzer arată clar o zonă a Oceanului Pacific cu o temperatură vizibil mai ridicată.

Profesorul James Renwick, cercetător în domeniul climei la Universitatea din Victoria, a explicat lui New Zealand Herald că, deși temperatura mării nu variază de obicei mai mult de unul sau două grade, în această pungă de apă diferența ajunge la șase grade, un nivel care intrigă foarte mult specialiştii în domeniu.

Înainte de a confirma prezența acestei bule imense de apă „extrem de caldă”, care se apropie de coasta de est a Noii Zeelande, specialiștii au avertizat deja despre un val de căldură pe mare care ar putea topi ghețarii în timpul verii australe (cea din emisfera sudică).

„Furtunile din decembrie au contribuit la amestecarea curenților și temperaturile mării au scăzut de fapt ușor”, a spus meteorologul Nava Fedaeff pentru ziarul din Noua Zeelandă, „dar acestea cresc din nou în multe părți ale țării”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ultima strigare pentru a salva Pământul de la apocalipsă! Europa dă un semnal lumii şi declară „starea de urgenţă climatică”

* Alarmă pe Terra: 11.000 de oameni de ştiinţă declară „urgenţă climatică”! „Suntem otrăviţi! Nu-i normal să fie fete de 11 ani cu cancer pulmonar”

* Planeta şi-a atins limitele, dar lumea nu s-a trezit încă. 2 miliarde de obezi şi 30% din hrană aruncată la gunoi. Dispare anual pe Terra o pădure cât Sri Lanka

* Sub zăpadă, până în mai?! Vortextul polar din această iarnă nu va ocoli România

* „Acum ori niciodată! Timpul discuţiilor s-a încheiat, următorii 5 ani sunt decisivi pentru omenire”

* „Nu mai negaţi că Pământul moare!” Merkel bagă 40 de miliarde de euro în Revoluţia Verde. Proteste masive în toată lumea pentru salvarea planetei de la sufocare

* „Nu am venit aici să negociem cu natura. Nu există al doilea Pământ. Vrem să trăim!”

* „Timpul se termină, luăm măsuri!”. Proteste în toată lumea pentru a obliga politicienii să acţioneze pentru salvarea Terrei

* Tornadă pe piaţa muncii. Raport al Organizaţiei Internaţionale a Muncii despre efectele schimbărilor climatice. Agricultura, cea mai lovită

* Hrana care vine: oul din in şi mazăre, „puiul” din soia şi grâu. Cum se schimbă obiceiul de a mânca din cauza crizei globale provocate de schimbările climatice

* Leonardo DiCaprio, aliatul românilor care vor să salveze Planeta

3 COMENTARII

 1. Deci, daca lumea ar fi mai desteapta ca Dancila, ar sti ca un milion de metri patrati nu e mult (Google rapid si aflati).

  Dar felul in care e sris articolul si autorul care l-a scris (pariez ca autorul nu stie sa converteasca 1mil m patrati in km patrati, sau cm patrati, sau ce vreti voi).

  Hai sa spunem adevarul, Ciocazanu si Cartianu nu sunt ziaristi … ca dovada aricolele lor de la inceputul anului. Sunt ceea ce acuza Antena 3 ca fiind …

 2. Provine de la un vulcan marin. In ultimii 30 de ani a crescut activitatea vulcanilor enorm. Iar numarul cutremurelor a crescut de vreo 100 de ori. Soarele a devenit imprevizibil nemairespectind ciclul de 11 ani.
  Si totusi propaganda verzilor insista ca europenii sunt de vina. Nu chinezii si nu Doamne fereste sa zici ceva de africani. Nu soarele si nu interiorul pamintului.
  Intre timp germanii, foarte sensibili la tema verde, isi trag conducta de gaz de la rusi in loc sa-si faca panouri solare si sa se incalzeasca cu energie regenerabila.
  Si daca nu sunteti la curent nu se mai foloseste termanul de incalzire globala din 2004. Acum se spune schimbare climatica. S-a tot spus de vreo 40 de ani ca se incalzeste, se vor topi ghetarii si va creste nivelul marii cu vreo 50 de metrii. Si cum nici pomeneala s-a renuntat la termenul incalzire globala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here