„Kovesi al Columbiei”, lichidat în plină stradă. Procurorul era expert în lupta contra crimei organizate

0
5281
Alcibiades Libreros Varela, un procuror din "filmul" Laurei Codruţa Kovesi, care şi-a dedicat viaţa luptei cu răul

Un grup de atacatori („sicarios”) l-au împuşcat mortal, pe o stradă centrală din Cali (zona unui mare cartel de droguri şi capitala departamentului Valle del Cauca), pe un faimos procuror specializat în lupta împotriva crimei organizate, au declarat duminică surse de poliția columbiană citate de La Vanguardia.

Potrivit Poliției din Cali, procurorul Alcibiades Libreros a fost lichidat din mers de indivizi aflaţi pe motociclete, atunci când magistratul mergea pe o stradă din cartierul El Limonar.

„Condamnăm uciderea procurorului Alcibiades Libreros Varela de la Direcția Națională împotriva Criminalității Organizate din Cali”, a anunţat public Procuratura Generală din Columbia, pe rețelele de socializare, unde și-a exprimat „solidaritatea” cu familia eroului în lupta antidrog. Mesajul mai adaugă faptul că instituţia echivalentă DNA-ului sau DIICOT-ului din România avansează în „investigațiile pentru găsirea celor responsabili” de uciderea procurorului în vârstă de 58 de ani.

Andrés Villamizar, secretarul de stat pentru Securitate din zona Cali, a deplâns uciderea celui care ar putea fi comparat cu Laura Codruţa Kovesi prin dârzenia şi curajul în lupta cu grupările mafiote.

Villamizar a declarat pe rețelele de socializare că Alcibiades Libreros Varela „a fost un om implacabil în lupta împotriva structurilor criminale”. „Condoleanțele mele către familia sa și colegii săi din Parchetul General”, a adăugat politicianul.

La rândul lui, primarul ales din Cali, Jorge Iván Ospina, s-a alăturat vocilor care au condamnat asasinatul și a cerut oamenilor şi politicienilor „să înconjoare procurorii columbieni și pe toţi bărbații care și-au consacrat viața pentru a contracara acțiunile grupurilor criminale” – un mesaj menit să susţină forţele statului care luptă cu grupările mafiote.

Pe de altă parte, Andrés Tobón, secretarul de securitate din regiunea Medellín (fosta „capitală” a cartelurilor de droguri din vremea celebrului traficant Pablo Escobar), a amintit pe rețelele de socializare că procurorul Alcibiades Libreros Varela a dus mai multe războaie împotriva bandelor de crimă organizată, inclusiv împotriva celebrei grupări mafiote La Cordillera. El a spus că procurorul ucis a fost „neobosit în activitatea sa împotriva structurilor criminale”.

La Cordillera este o bandă infracțională de temut care acţionează în mai multe regiuni ale Columbiei, inclusiv în zonele Risaralda, Caldas și Quindío, care fac parte din „Axa Cafelei”, precum și în Valle del Cauca, unde și-a extins tentaculele de trafic de droguri și ucideri selective, potrivit Poliției din Columbia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mario Iorgulescu, blestemat de tânăra mamă pe care a lăsat-o văduvă: „Să sufere încă 24 de ani! Să se târască în fața copilului meu! Moartea e o pedeapsă prea mică pentru el”

* O bulă imensă de apă caldă marină, de patru ori cât Noua Zeelandă, se apropie de coastă!

* Grig n-a mai ajuns la fetiţa lui de 6 ani. Doi pumni criminali l-au trimis pe lumea cealaltă. Asta-i România reală!

* Acum, să vină alţi 30 de ani, cu o altfel de Românie!

* Sarmale? Şorici? Caltaboşi? Maramureş? Cimitirul Vesel? Chinezii le adoră, dar aleg Albania. PSD ştie de ce

* Spitalul Floreasca, o cloacă PSD-istă. Salvarea corupților, misiunea principală a instituției medicale

* Cele 4 cauze care au dus la arderea femeii în timpul operației. Dosar pentru ucidere din culpă, la Serviciul Omoruri

* Doi primari ai Timișoarei, Ciuhandu și Robu, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a clădirilor din centrul vechi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here