Nunțile, botezurile și mesele festive se interzic în toată țara, după ce s-a constatat că nimeni nu respectă regulile

0
1146
În foarte multe cazuri, nunțile nu au respectat niciuna dintre prevederile legale. În unele cazuri, petrecerea s-a făcut sfidător, pentru ca nuntașii să arate că nu le pasă de lege. FOTO: oradesibiu.ro

Guvernul a decis marți să fie interzise la nivel național petrecerile organizate la nunți, botezuri și alte evenimente sau aniversări, indiferent că sunt organizate în săli închise sau la exterior. Măsura a fost luată pentru că s-a constatat nerespectarea prevederilor legale de combatere a răspândirii virusului, aceste petreceri devenind unul din motoarele creșterii epidemiei.

Este important de precizat că nu se interzic nunțile și botezurile la biserică. Este vorba doar de petrecerile organizate după aceea. Raed Arafat, secretar de stat MAI și șeful DSU, a explicat: „Este foarte greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează… Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere“. El a promis că se va reveni asupra deciziei în momentul în care numărul de cazuri va înregistra o scădere.

Până acum, regula era ca la aceste evenimente să fie maximum 50 de persoane în spațiile închise sau 100 de persoane dacă se desfășurau în exterior.

În realitate, aproape nimeni nu respecta această restricție. Nu mai departe de sâmbătă, la Oradea, fostul adjunct al Poliției din Bihor i-a organizat fiului său o nuntă cu 356 de invitați! Autoritățile venite la fața locului – polițiști, reprezentanți ai DSU și ai ITM – au fost întâmpinate cu ostilitate de comisarul șef (acum pensionar), care a încercat să le intimideze și să le mintă. S-a făcut dosar penal și patronii localului s-au ales cu 15.000 de lei amendă, dar astfel de cazuri sunt în foarte multe localități din România, iar de foarte multe ori polițiștii locali evită să intervină.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Prea Mitocanul Ignatie, episcopul Hușilor: „Virusul e pitit după colţul bisericilor, așteptând să-i înşface doar pe cei care sunt creştini ortodocşi şi fără buletin de Iaşi” / „Nu o veți putea carantina pe Sfânta Parascheva!”

VIDEO. Soțul judecătoarei „anti-botniță” din Piatra Neamț a adus un autocar cu moldoveni în Piața Universității, ca să nu fie „îmbotnițați”. El a găsit vinovații pandemiei: masoneria, „cârpa”, „musulmanu’”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here