Nu toți parlamentarii PNL și PSD votează Guvernul Ciolacu! Deputat PNL: „Este o căsătorie toxică, Ciolacu ne-a abuzat permanent” / Deputat PSD: „Nu voi vota nicio formulă de guvern din care face parte Rafila”

11
621
Dan Vîlceanu (PNL) și Patriciu Achimaș-Cadariu (PSD)

Desemnarea lui Marcel Ciolacu în funcția de premier produce tensiuni în cele două partide care vor forma noul guvern, PSD și PNL. Din motive diferite, deputații Dan Vîlceanu (PNL) și Patriciu Achimaș-Cadariu (PSD) au anunțat că vor vota împotriva Guvernului Ciolacu.

Primul liberal care anunță că nu va vota noul guvern este deputatul Dan Vîlceanu (44 de ani), fost ministru al Finanțelor și fost secretar general al PNL, pe când era mâna dreaptă a premierului din 2020-2021, Florin Cîțu.

Surse din PNL susțin însă că Vîlceanu nu este singurul liberal care va vota împotriva Guvernului Ciolacu. La fel vor face alți câțiva parlamentari, printre care – probabil – chiar Florin Cîțu.

Dan Vîlceanu la Realitatea Plus: „Voi vota împotrivă pentru că, după ce Marcel Ciolacu a culminat, în urmă cu trei săptămâni, când a spus că liberalii «au furat ca-n codru în pandemie», mi se pare sub demnitatea mea să-l fac premier. (…) PNL a fost obligat să facă această coaliție. Dacă-i întrebați pe colegii din țară «cum vi se pare să fie premier PSD?», o să vă spună că e blasfemie. Această coaliție este rezultatul dorinței lui Klaus Iohannis, nu a liberalilor. (…) Este o căsătorie toxică, în care domnul Ciolacu ne-a abuzat în permanență; asta nefiind premier, de acum va fi și mai rău”.

Marcel Ciolacu are o problemă și în interiorul PSD. Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu (47 de ani), medic de profesie și fost ministru al Sănătății (în Guvernul Cioloș), a anunțat că nici el nu va vota noul guvern, dar nu din motive politice, ci din cauza actualului ministru, Alexandru Rafila.

Achimaș-Cadariu spune că-i va da vot negativ lui Rafila, la avizarea în Comisia pentru Sănătate și Familie, la noua candidatură pentru funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Ciolacu. Motivul angajat de chirurgul clujean: faptul că Rafila a anunțat că lansează un alt plan de cancer decât cel promovat de Parlament prin lege.

Achimaș-Cadariu a precizat că nu va vota „nicio formulă de guvern din care face parte Alexandru Rafila”.

Și parlamentarii UDMR vor vota împotriva Guvernului Ciolacu, după ce formațiunea maghiară a fost lăsată în afara guvernării.

Totuși, aritmetica parlamentară arată că, și fără voturile UDMR și ale disidenților din PNL și PSD, Guvernul Ciolacu va fi votat cu o majoritate lejeră de Parlament, iar joi seară va depune jurământul la Palatul Cotroceni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Minciuna lui Iohannis: „Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate”. În realitate, românilor li s-a promis „fără PSD” și „fără pensii speciale”, dar au primit PSD și super-pensii speciale! Iar stabilitatea a fost doar politică, nu și în privința prețurilor

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Sindicatele din Educație suspendă greva punând Guvernului două condiții financiare grele, dar „uitând” cele trei măsuri care ar însănătoși sistemul

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* VIDEO+FOTO. Înregistrarea-cheie din TVR: cele 14 secunde în care Olaianos o „gâtuie” pe colega sa Nadine Vlădescu. O ridică în aer și o izbește de perete. Filmul agresiunii în 22 de fotografii

* Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

* PSD-istul Mihai Tudose, acuzat de consiliera sa de la Bruxelles că a hărțuit-o sexual. „Îmi spunea să merg în fața lui ca să-mi vadă fundul. Vorbea vulgar, făcea aluzii: «Îmbracă-te mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși!»”

* Prigojin anunță un viitor sumbru pentru banda lui Putin: „Suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție” / „Rusia va pierde teritorii”

* Trump ținea în dormitor și în baie, lângă WC, munți de documente secrete, inclusiv planuri nucleare! E inculpat pentru 37 de capete de acuzare. Au început să-l abandoneze și avocații

* Viața și moartea lui Silvio Berlusconi. I-a pupat mâna lui Gaddafi, îl admira pe Putin, l-a făcut „nazist” pe Martin Schulz, a triumfat de 5 ori cu AC Milan în Europa. De urmările Covidului n-a scăpat niciodată

11 COMENTARII

    • In mare parte da,caci mult timp multi dintre romani nu au dat doi bani pe vot,acest drept castigat cu pretul vietii si lasat noua in dar,insa nu poti sa blamezi 6,7 milioane de oameni-inclusiv membri de partid -ca nu au putut ghici ce e in mintea acestui ticalos de presedinte,care s-a folosit de toti cei ce i-au acordat incredere ca sa obtina al doilea mandat la Cotroceni!

  1. Prădoiu va prăda și poliția cum a prădat si justiția 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    După ce a deschis larg porțile pușcăriilor se miră că școlile sunt pline de droguri 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. se unesc si cu Saraoski, numai sa poata ajunge la macelarie. Nu mai conteaza, stanga dreapra, bani sa iasa!
    Si sa aiba blana deasa!
    Scarba totala pentru politica romaneasca, huooooo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here