Noua tulpină a Covid-19 l-a înspăimântat pe premierul britanic: „E cu 30% mai mortală decât virusul inițial”

0
813
Boris Johnson

Dovezile științifice de până acum, cu privire la noua variantă de coronavirus, apărută în Marea Britanie, sugerează că aceasta ar fi mai mortală decât varianta obișnuită, a anunțat prim-ministrul Boris Johnson, citat de BBC.

Tulpina britanică a virusului a ajuns și în România. Au fost descoperite deja trei cazuri: unul în Giurgiu și două în București (acestea depistate chiar ieri – vineri, 22 ianuarie).

„Pe lângă faptul că se răspândește mai repede, se pare că există dovezi conform cărora noua varianta este asociată și cu un grad mai ridicat de mortalitate. Faptul că NHS (sistemul național de sănătate britanic – n. red.) se află sub această presiune intensă este urmarea impactului acestei noi variante”, a spus Boris Johnson.

Datele au fost evaluate de cercetătorii unei organizații care se ocupă cu studierea bolilor virale respiratorii noi și care consiliază Guvernul de la Londra. Toate informațiile științifice sunt însă preliminare, iar concluziile finale nu există încă.

Studiile anterioare concluzionaseră deja că tulpina britanică a coronavirusului este mai contagioasă. Ea a fost detectată pentru prima oară în Kent, în septembrie 2020. De atunci, ea devenit varianta dominantă a virusului în Anglia și Irlanda de Nord și s-a răspândit deja în peste 50 de alte țări.

Conform cercetătorilor citați de Johnson, noua variantă este cu 30% mai mortală decât varianta inițială a virusului. Datele au fost obținute pe baza analizei matematice a numărului de decese, în medie, a persoanelor infectate cu varianta inițială și a persoanelor infectate cu varianta nouă de virus.

Sir Patrick Vallance, consilierul-șef al Guvernului britanic pe probleme de cercetare științifică, spune, totuși, că datele noi nu sunt încă finale și trebuie să mai așteptăm până la să avem concluzii ferme.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Eram la Scroviștea, cu soțul meu. Stănescu și Dragnea mi-au cerut amnistia și grațierea”. În cartea ei, Dăncilă susține că, dacă ar fi fost la Guvern pe 10 august 2018, represiunea ordonată de Dragnea și Carmen Dan n-ar fi avut loc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here