Nistorescu îl demolează pe „Varan”: „Moșneagul feroce Dan Voiculescu, sforar de bază în culisele politicii și mass-media, luptă orbește pentru putere”

9
4938
Lanțul de iubire dintre Nistorescu și Voiculescu s-a rupt acum exact doi ani, când publicistul a plecat din studioul unei emisiuni moderate de Adrian Ursu

Ultimul text publicat de Cornel Nistorescu în 2021 a fost un atac de o violență nemaiîntâlnită la adresa fostului său aliat, Dan Voiculescu, Într-un editorial publicat pe Cotidianul.ro, site care-i aparține, Nistorescu l-a desființat, pur și simplu, pe oligarh, descriindu-l așa cum a avut ocazia să-l cunoască îndeaproape. Publicistul nu face economie de epitete și detalii: Dan Voiculescu este un „moșneag feroce” care a rămas „sforar de bază în culisele politicii și mass-media“, folosindu-se de trustul său în pentru a accede la putere și resurse.

Nistorescu explică de ce PSD este „cea mai rentabilă victimă” a lui Dan Voiculescu, acest parteneriat scoțându-l în față acum și pe Marcel Ciolacu, „prim solist în prime-time la Antena 3, iar Gîdea și ceața lui nu depășesc culesul de scape de pe reverele acestuia”.
Fostul patron de la Evenimentul zilei în perioada de glorie a acestui ziar afirmă că „ferocele moșneag conduce ostilitățile” și a fost „principalul sprijinitor al nașterii alianței de guvernare între PNL și PSD”.

O lungă perioadă de timp, Cornel Nistorescu a fost om de casă al Antenei 3, din ale cărei studiouri nu lipsea. Apoi s-a certat cu oamenii mogulului și de atunci nu prididește să-l demaște pe fostul turnător la Securitate. Spune despre Dan Voiculescu că „nu-i ajunge cât încasează Antenele de la Guvern, de la partide, de la companii publice”, acum vrea și bani din subvențiile publice pentru partide.

În acest timp, Nistorescu apreciază că PNL a intrat în agonie ca formațiune politică.

Fragmente din textul demolator al lui Nistorescu la adresa lui Voiculescu

„Moșneagul feroce Dan Voiculescu, rămas sforar de bază în culisele politicii și mass-media din țara noastră, a încasat-o încă o dată.

Bătrîn (televiziunile păstorite de familia lui numesc «bătrîn» pe orice pensionar lovit pe trecerea de pietoni sau implicat într-o știre banală!?) și învins în nenumărate războaie politice, el luptă orbește pentru putere și, implicit, pentru prosperitatea trustului său de presă trecut pe numele fetelor.

I-a învîrtit pe toți. Încă nu s-a născut partidul care să-l păcălească și de pe urma căruia să nu profite cu ajutorul efectului din cunoscutul slogan «Vin și eu cu Antenele!».
Cea mai rentabilă victimă a sa a fost și este PSD-ul. De ani și ani, greii și fluturașii PSD-ului defilează și zboară pe la televiziunile Varanului fără să fie întrebați cu adevărat despre nimic serios. De cînd a reluat colaborarea strînsă cu PSD-ul, Marcel Ciolacu este prim solist în prime-time la Antena 3, iar Gîdea și ceata lui nu depășesc culesul de scame de pe reverele acestuia (…).

Ferocele moșneag conduce ostilitățile. El a fost principalul sprijinitor al nașterii alianței de guvernare între PNL și PSD. O asemenea mișcare deschidea porțile spre vechile poteci de aranjamente cu partidul stîngii românești.

Pe listele PSD a vîrît cîțiva oameni în parlament, pe barba și cu îngăduința PSD, aceștia au creionat un mini grup parlamentar PPU-SL în parlament și, tot cu sprijinul PSD, a încercat să se lipească și la bugetul pe anul 2022.

Nu-i ajunge cît încasează Antenele de la guvern, de la partide, de la companii publice. PPU-SL a cerut și bani din subvențiile publice pentru partidele politice (…).

Este de presupus că includerea cererii PPU-SL în proiectul de buget este una dintre recompensele obținute de Moșneagul feroce și de PPU-SL în urma sprijinului constant și, de multe ori, grețos acordat de Antene celor de la PSD. Adevărul este că nu deschizi unul din nenumăratele canale ale grupului să nu dai de un PSD-ist sau de un amplificator al ideilor de partid. Mai nou, nu există dosar, subiect sau scandal în care tromboanele dirijate de Mihai Gîdea să nu cînte partitura PSD!

De o bună bucată de vreme, Antenele au redevenit prim organ al PSD-ului. Din cauza alianței cu PNL, posturile familiei se reduc acum la rolul de culegători de scame, inclusiv de pe agonicul partid liberal.

Dorința lui Dan Voiculescu de a se mufa la buget cu partidul său liliputan (ca să nu zic inexistent) a eșuat în aplauzele unei mari părți din populație. Asta înseamnă că, pentru cel puțin o vreme, pînă cînd Marcel Ciolacu va fi de acord să modifice Legea 334/2006 ( cea cu subvenționarea de la buget a partidelor politice) firmele grupului păstorite de Moșneagul feroce trebuie să aibă grijă de «vedetele» prăfuite sau anonime ale PPU-SL.

Ferocele moșneag al politicii românești vrea influență, vrea încă funcții pentru oamenii săi și, dacă se poate, bani de la buget pentru aceștia. Nu i-a ieșit.

Sunt gata să pariez că Legea 334/2006 se va schimba și va apărea o portiță prin care să curgă ceva și pentru rătăciții politic din PPU-SL.
(…)

Post scriptum:

Unii, dar mai ales angajații grupului, îi zic «dom profesor» în timp ce televiziunile familiei nu ies din apelativul de bătrîn pentru orice om trecut de 50-60 de ani.
Totuși, Moșneagul nostru feroce s-a născut în 1946 și nu este niciodată invocat de pastorul Mihai Gîdea ca fiind «bătrînul Dan Voiculescu»”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revelionul de coșmar al lui Mălin Bot: a ajuns la urgență cu logodnica sa, care a fost operată la miezul nopții dintre ani

* FOTO+VIDEO. Revelionul TV girat de Rareș Bogdan: „Asta-i marfă de gagică / Du-te fără frică!”. Spaima pensiilor speciale a dat-o pe „Pușca și cureaua lată / Ce bărbat eram odată”

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Șoc în sondajul lui Palada: PSD în picaj, AUR trecut de 20%, PNL prăbușit la 15%, USR are 12%. Partidul lui Orban intră direct pe locul 6

* Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Pentru nenorocirile făcute în anii ’90, îi plătim lui Răzvan Theodorescu peste 5.000 de euro pe lună!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (49) / Portavocea neagră

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Președintele Chinei începe anul cu o minciună enormă și cu o amenințare: după Hong Kong, vrea și Taiwanul! Se anunță război în Extremul Orient

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here