Nicușor Dan a stopat masacrarea arborilor din București sub pretextul „toaletării”, modă lansată de Firea în 2018 și care a dus la uscarea a mii de copaci

3
712

Devastarea arborilor din București sub pretextul “toaletării”, în fapt un război pe viață și pe moarte declarat de fosta administrație Firea vegetației, a fost stopată de noul primar Nicușor Dan. Acesta a oprit avizele de “toaletare” pentru sute de copaci care urmau să fie transformați în “țepe”, după modelul brevetat de drujbarii Gabrielei Firea din 2018 încoace.

Edilul Capitalei a explicat pe Facebook că a luat măsura pentru a că “nu vreau să mai aibă loc” abuzurile, iar ordinul a intrat în vigoare miercuri, 21 aprilie.

Primarii PSD au umplut Capitala de „țepe” după 2018, dând undă verde mutilării barbare a mii de arbori, pentru a-i putea apoi înlocui cu alții achiziționați la preț „de lux”

Până la iarnă – perioadă în care, dealtfel, sunt și recomandate toaletările de arbori –, la Primărie se va organiza Direcția de Mediu, care va emite avizele și va monitoriza operațiunile.

În ultimii ani ai administrației PSD în București a fost o adevărată întrecere socialistă între primarii de sectoare și cel general pentru distrugerea vegetației. Începând din 2018, mii de arbori maturi de pa marginile drumurilor și din parcuri au fost transformați în “țepe”, tăindu-li-se absolut toate ramurile. După trecerea drujbarilor PSD, parcurile arătau de-a dreptul sinistru, adevărate “păduri ale spânzuraților”.

Specialiștii în peisagistică au avertizat degeaba că dacă li se taie toată coroana, arborii urmează să moară în decursul a câțiva ani. Acest lucru s-a și întâmplat, primarii grăbindu-se apoi să scoată copacii pe care-i uscaseră astfel deliberat, în loc plantând fie alții achiziționați la suprapreț (uneori, cu de peste 10 ori prețul de pe piață) sau betonând, pur și simplu, zona.

Anunțul lui Nicușor Dan

„Pentru a proteja vegetația din București și a respecta dreptul bucureștenilor la un aer curat, am oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori.

Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări și nu vreau ca ele să mai aibă loc. Decizia a intrat în vigoare ieri, deci din 21 aprilie astfel de intervenții asupra copacilor vor fi absolut punctuale. Oricum, în mod obișnuit, în această perioadă de vegetație nu se fac toaletări decât punctual, acolo unde există vegetație uscată și poate fi un pericol pentru cetățeni sau pentru mediu.

Până în sezonul de iarnă când sunt permise astfel de acțiuni, vom organiza Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenție asupra vegetației să fie corect justificate, iar monitorizarea avizelor emise să fie atent făcută.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Războiul a luat sfârșit: PNL și USR-PLUS merg mai departe cu Guvernul Cîțu! Condiție rezonabilă pusă premierului

* Dragnea e cu un picior în afara pușcăriei! Comisia din Penitenciarul Rahova a avizat pozitiv eliberarea anticipată a fostului lider PSD. Decizia finală o iau judecătorii

* Fiul lui Sever Mureșan a fost arestat după ce, beat și drogat, a urcat la volan și a distrus 12 mașini în Brașov. În 2017 a stat agățat 10 ore pe o macara!

* Comisia Juridică a Senatului propune sancționarea Dianei Șoșoacă pentru instigare la ură, extremism, xenofobie, homofobie și sfidarea legilor

* Studiu științific: Ivermectina nu are niciun efect în cazurile medii și severe de Covid

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* S-a ales praful de politicianul Tăriceanu: și-a pierdut și partidul! ALDE și-a ales un nou președinte

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Deputații-șaormari Solomon și Stativă au pierdut procesele în care contestau amenzile Covid, după scandalul din Centrul Vechi. Instanța a stabilit că trebuie disciplinați

3 COMENTARII

 1. BRAVO, Nicușor Dan!!!!!

  LA FEL au făcut cei de la Primărie, ani de zile, și în Constanța, UCIGÂND (!!!!!!!!!!!!!), prin această… (SĂLBATICĂ!) TĂIERE-de-CAPETE/coroane-arboricole, MII de MINUNAȚI-copaci, de pe alei-,-străzi-și-bulevarde, dar și din (MULT-PREA-PUȚINELE!!!!) parcuri ale orașului, Parcul Tăbăcăriei fiind un DUREROS-exemplu în acest sens!

  • Cu toate crengile-GROASE tăiate an-de-an, administrația-locală P.S.D.-istă a… CUMPĂRAT/MITUIT-electoral populația-nevoiașă (!), căreia îi furniza GRATIS lemne-de-foc pentru iarnă, îmbrăcând/împachetând (în mod IPOCRIT!) tot acest ADEVĂRAT-MASACRU al arborilor-urbani în FALSUL-staniol al… imperativei asistențe-sociale!!!
   (De parcă nu erau destule lemne, pe care ar fi putut să le ofere-gratuit săracilor, din comerțul-specific!…)

   • NENOROCIȚII ăia, de la Primăria Constanței, după ce… RĂDEAU copacul imediat deasupra trunchiului, maiii… dădeau și cu vopsea (plus alte otrăvuri!) pe tăietură (nu-i vorbă, căăă… mai puneau și ulei-de-motor-ars la baza arborelui, BESTIILE-NAIBIIIII!!!!!), ca să UCIDĂ bietul pom, SCÂRBELE-SCÂRBELOR ce erau!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here