Nicușor Dan: Primăria se va îndrepta împotriva propriei companii municipale, imputându-i 217.000 de lei + TVA pentru repararea acoperișului de la Arena Națională

0
1038

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a anunțat miercuri că acoperișul Arenei Naționale a fost reparat și, în același timp, că Primăria se va îndrepta împotriva uneia dintre propriile companii municipale, urmând să-i impute costul lucrării.

Este o premieră absolută în România inițiativa unei Primării de a se îndrepta împotriva unei companii din subordine. Nicușor Dan vrea să recupereze de la Compania Municipală Tehnologia București suma de 217.500 lei + TVA.

Principalul reproș al primarului este acela că responsabilii companiei cu pricina știau încă din octombrie care sunt problemele, dar n-au făcut nimic.
Nicușor Dan are, din nou, o vorbă “bună” și pentru Gabriela Firea, predecesoarea sa, pe care o acuză că minte. Firea spusese că acoperișul Arenei Naționale este încă în garanție, iar actualul primar spune că garanția a fost de numai 36 de luni, expirând, așadar, în 2014!

Iată mesajul lui Nicușor Dan: “Vestea bună e că reparațiile de urgență la acoperișul retractabil al Arenei Naționale au fost finalizate. Problema apărută la începutul acestei luni a fost deci rezolvată.

Veștile mai puțin bune țin de raportul Corpului de Control cu privire la mentenanța acoperișului Arenei Naționale, raport pe care l-am primit de curând. Principalele concluzii ale raportului, pe scurt:

  1. Nu a existat și nu există încă un contract de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil al Arenei. Au fost contractate doar servicii de mentenanță preventivă.
  2. Compania Municipală Tehnologia Informației București SA (cea care avea responsabilități în gestiunea acoperișului) cunoștea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiș, dar n-a obiectat la folosirea în continuare a acoperișului.
  3. Acoperișul a fost operat cu încălcarea restricțiilor, inclusiv în condiții de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui, iar Primăria a fost nevoită să contracteze servicii de reparații în regim de urgență.

Concluziile mele: cei vinovați vor plăti și Primăria Capitalei va contracta un serviciu de mentenanță corectivă.

Și o precizare pentru public: fostul primar Firea a mințit din nou, afirmând că suntem în perioada de garanție pentru stadion. Această garanție, care includea mecanismul acoperișului defectat, a fost de 36 de luni, deci a expirat de mult timp. Primăria Capitalei va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informației București SA suma de 217.500 lei + TVA, contravaloarea reparației acoperișului“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here