NESIMȚITUL SĂPTĂMÂNII: Ion Mînzînă, fostul PRM-ist care vrea mai multă clientelă PSD la „cașcavalul” Consiliului Județean Argeș, în plină criză bugetară

2
1225
Ion Mînzînă

Inaugurăm astăzi o rubrică săptămânală, cu care vă veți întâlni în weekend (sâmbăta / duminica): „Nesimțitul săptămânii”. Vom „premia” astfel personajul care s-a „remarcat” în mod deosebit în săptămâna respectivă, prin fapte, decizii sau declarații care sfidează cel mai mult bunul-simț public, rațiunea, responsabilitatea față de societate.

Primul laureat al Premiului „Nesimțitul săptămânii”: Ion Mînzînă (63 de ani), președintele Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș.

Motivația juriului: Consiliul Județean Argeș, condus de Ion Mînzînă și dominat de consilierii PSD, a votat luni, 7 august, creșterea organigramei instituției cu 55 de posturi noi, de la 200 la 255!

Votul PSD-iștilor argeșeni, într-o ședinţă extraordinară a Consiliului Județean, a venit la doar câteva zile după ce premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat – mai mult propagandistic – tăieri de posturi și reducerea cheltuielilor în aparatul bugetar, pe fondul depășirii deficitului bugetar asumat de 4,4% din PIB.

În şedinţa de luni, preşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă a răspuns criticilor formulate de liderul grupului consilierilor județeni ai PNL, Narcis Sofianu.

Mînzînă: „Domnule Sofianu, mai uşor cu astea cu partidul, pentru că faceţi parte dintr-un partid care i-a luat pe toţi colegii dvs, cei fără un loc de muncă, şi i-a angajat prin 2020!”.

Consiliul Judeţean Argeş a adoptat, luni, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre care vizează modificarea organigramei instituţiei.

Proiectul a fost aprobat de consilierii PSD, iar consilieri de la PNL, USR şi Pro România fie nu au fost prezenţi la şedinţa online, fie s-au retras în momentul votului.

Consiliul Județean Argeș a încercat să păcălească populația printr-un comunicat mincinos: „În cadrul dezbaterilor, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, a reiterat asigurarea că această modificare a statului de funcţii nu presupune creşterea fondului de salarii sau crearea de noi locuri, ci doar oferă posibilitatea mutării unora dintre angajaţii Consiliului pe alte posturi, pentru a putea gestiona proiectele pe fonduri europene”.

Comunicatul Consiliului Judeţean a redat și o declarație a lui Ion Mînzînă: „Aveţi posibilitatea, prin mijloacele oficiale, să contestaţi această Hotărâre a Consiliului Judeţean la factorii de decizie. (…) Aceste posturi nu afectează cu nimic fondul de salarii al Consiliului Judeţean Argeş! 
Ceea ce facem acum este să punem în zonă oameni care să lucreze efectiv pe proiectele noastre”.

Preşedintele CJ Argeş a răspuns, astfel, acuzaţiilor PNL, care criticase propunerea venită din partea lui Mînzînă.

Grupul consilierilor judeţeni ai PNL Argeş solicitase în mod public preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare din 7 august “Proiectul de hotărâre privind aprobarea Statului de funcţii al aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Argeş”.

În comunicatul semnat de liderul grupului de consilieri judeţeni ai PNL, Narcis Sofianu, se argumenta: ”În fapt, prin acest proiect de hotărâre, domnul preşedinte Ion Mînzînă, în calitate de iniţiator, ne solicită să votăm propunerea dumnealui de creştere a numărului de angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş cu un număr de 55 de noi posturi, care se adaugă la cele 200 deja existente. Această propunere a domnului Mînzînă ne-a surprins în mod neplăcut, fiind în mod vădit o propunere inoportună şi generatoare de cheltuieli suplimentare consistente, în condiţiile în care la nivel naţional sunt discuţii foarte aprinse ce converg către ideile de restructurare a instituţiilor publice şi de aplicare urgentă a unor măsuri care să aibă ca efect imediat reducerea cheltuielilor bugetare în toate instituţiile publice. Această propunere ne-a surprins neplăcut şi în condiţiile în care noi, consilierii judeţeni liberali, lucrăm la o propunere de restructurare a personalului din cadrul aparatului de specialitate, crezând, cu bună-credinţă, că în aceste perioade de criză domnul preşedinte Mînzînă va fi de acord să renunţe măcar la unul dintre cei cinci consilieri personali”.

Fost senator și deputat PRM, cu ochii mijiți spre China

Ion Mînzînă s-a născut pe 15 octombrie 1959, la Slăvești, comuna Tătărăștii de Jos, județul Teleorman.

A fost senator de Argeș în mandatul 1996-2000, pe lista Partidului România Mare (PRM), formațiunea naționalist-extremistă a lui Corneliu Vadim Tudor.

În următoarele două mandate, 2000-2004 și 2004-2008, a fost deputat de Argeș, tot pe lista PRM.

În 2008 a trecut de la PRM la PC (așa-zisul Partid Conservator al lui Dan Voiculescu, fost PUR, actual PUSL), iar în 2015 a „aterizat” în PSD.

În Parlament, Ion Mînzînă a făcut parte din următoarele grupuri parlamentare de prietenie:

  • 1996-2000: cu China, India și Kuwait
  • 2000-2004: cu China și Armenia
  • 2004-2008: cu China, Vietnam, Cuba și Muntenegru.

Așadar, Ion Mînzînă a fost mereu în Grupul parlamentar de prietenie cu China comunistă. De altfel, ideile sale îl trădează uneori în această direcție, a simpatiei față de dictaturi.

Din 2020, este președintele Consiliului Județean Argeș, din partea PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* CCR apără cu dinții scandaloasele pensii speciale ale magistraților. Pierdem miliarde de euro și din intern, și din extern

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* „Nu, Marcel, nu merge să fugi când vine nota de plată! Voi ați creat dezastrul. Voi, PSD și PNL, patronați de Iohannis!”

* Dosarul „10 August”: „găzarii lui Dragnea”, în frunte cu Cucoș, Sindile și Cazan, au fost trimiși în judecată. Dar după 5 ani?! Se așteaptă prescrierea faptelor?!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României” / Școala de Vară a S.O.S. România este mediatizată de Nașul TV, oficina clanului Șoșoacă

* Raport EFOR: Banii partidelor, primiți ca subvenție de la stat, sunt înghițiți de televiziunile tot mai nesătule. În 6 luni, 12 din cele 25 de milioane de euro primite de partide au ajuns la presă

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat mii de infractori, este ilegală!

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* Despre gâlceava elitei bogate a Bisericii cu lumea. Studiul de caz nr. 2: Facultatea de Teologie din Constanța, din ograda lui jupân Teodosie Putinistul

2 COMENTARII

  1. La CJ Bihor exista în prezent aprox. 80 angajați. Nu știu exact dar știu sigur ca în ultimii 2 ani numărul angajaților a fost redus la jumătate. Ilie Bolojan spunea că nu se justifica mai mulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here