duminică, aprilie 14, 2024
AcasăNewsNenorocire în Coreea de Nord, din cauza crizei Covid. Raportor ONU: "Centru...

Nenorocire în Coreea de Nord, din cauza crizei Covid. Raportor ONU: „Centru de detenție pentru cei care încalcă restricțiile, oameni morți de foame, copii cerșind”

-

Cea mai năpăstuită țară din lume, “raiul comunist” din Coreea de Nord, s-a cufundat într-o catastrofă abisală odată cu apariția epidemiei de Covid. Guvernul de la Phenian a închis ermetic țara, pretinzând că acolo nu poate exista virusul, care ar putea fi adus doar de străini. În spatele zidurilor se petrece o tragedie, spune Tomas Ojea Quintana, raportor special al ONU.

Economia și așa ruinată a Coreei de Nord a intrat în colaps după închiderea frontierelor. Oamenii mor la propriu de foame, iar pe străzi sunt copii care ies la cerșit pentru a face rost de o coajă de pâine, semnalează raportorul.

În acest timp, regimul lui Kim Jong-Un a construit un nou lagăr de detenție unde-i bagă pe nord-coreenii acuzați că au încălcat măsurile de protecție și revenire a infectării.

Frontiera terestră a Coreei de Nord cu China și Rusia a fost închisă. Zborurile internaționale au fost suspendate. Săptămânile trecute, un grup de diplomați ruși a părăsit țara cu o drezină pe care au împins-o peste un kilometru, până au trecut de graniță.

- Advertisement -

Prin închiderea frontierelor s-a suspendat automat și orice ajutor umanitar, inclusiv cel alimentar.

Quintana, oficialul ONU, a declarat: “Au fost raportate decese din cauza foametei, precum şi o creştere a numărului de copii şi vârstnici care apelează la cerşetorie, deoarece familiile nu sunt în măsură să-i susţină. Un nou centru de detenţie pentru persoanele care încalcă măsurile de carantină ar fi fost construit în provincia Hwanghae de Nord“.

Conform schemei COVAX a Organizației Mondiale a Sănătății, prin care se încearcă distribuirea echitabilă a vaccinului anti-Covid către toate țările lumii, Coreea de Nord ar urma să primească 1,9 milioane de doze de AstraZeneca.

- Advertisement -

Aceste doze nu vor ajunge însă decât pentru “esențialii” nord-coreeni: 950.000 de persoane din nomenclatura de partid, Armată, Miliție și forțele de securitate. Populația totală a Coreei de Nord este estimată la peste 25 de milioane de locuitori.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -