Incredibila epopee a unor diplomați ruși la ieșirea din Coreea de Nord. Au mers cu trenul, autobuzul și cu drezina, pe care au împins-o singuri pe șine

2
1903

Coreea de Nord, muzeul viu al “raiului comunist”, continuă să producă noi povești năucitoare pentru restul lumii. Familiile unor diplomați ruși au fost nevoite să parcurgă o călătorie ca într-un roman de aventuri pentru a reuși să iasă din țară. Rușii au mers cu trenul și cu autobuzul, apoi cu o drezină pe care singuri au pus-o pe șine și au împins-o până au reușit să treacă granița.

Nemaipomenita întâmplare este relatată de BBC. Totul a plecat de la decizia regimului de la Phenian, și așa extrem de închis și restrictiv, de a suspenda complet legăturile cu exteriorul sub pretextul măsurilor anti-Covid.

Versiunea oficială a Guvernului este că virusul a fost eliminat din țară, iar acum numai străinii l-ar putea aduce din nou în Coreea de Nord.

Așa că s-au suspendat aproape toate cursele aeriene înspre și dinspre alte țări, iar traficul feroviar cu China și Rusia a fost tăiat complet.

Diplomații ruși au avut ghinionul să fie programați la plecarea din țară tocmai acum. Așa că au fost nevoiți să plece pe cont propriu, cu tot bagajul în cârcă, într-o călătorie plină de peripeții.

Ultimul kilometru a fost cel mai greu. Drezina a fost împinsă de secretarul Ambasadei Rusiei la Phenian

Grupul a numărat 8 persoane, între care și o fetiță de 3 ani. Rușii au călătorit mai întâi 32 de ore cu trenul. Apoi a coborât și a luat un autobuz antic – cursă de linie – încă două ore.

Ultimul kilometru care-i despărțea pe ruși de ieșirea din țară a fost epic. Diplomații au luat o drezină, au pus-o pe șine, și-au urcat bagajele și copiii și s-au pus pe împins. Între cei care au pus umărul decisiv a fost Vladislav Sorokin, secretarul Ambasadei Rusiei în Coreea de Nord. Așa s-a reușit traversarea graniței.

Sorokin avea să povestească după ce a ajuns acasă: “A trebuit să împing drezina mai mult de un kilometri. Cea mai grea secțiune a fost de la podul peste râul Tumen“.

După graniță, la Hasan, diplomații ruși erau așteptați de colegi de la Ministerul de Externe. Aventura s-a terminat cu bine, cele 8 persoane fiind preluate de un autobuz care le aștepta dincolo de frontieră.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Garda lui Șoșoacă la Lupeni: interlopul Paleșică și un ins dubios, care-l amenință pe Cîțu cu pistolul!

VIDEO. Scene grotești cu isterica Șoșoacă la spital. Răcnete tribale către Vlad Voiculescu, Beatrice Mahler și un bodyguard

* Șoșoacă a participat doi ani la hoțiile Guvernului Năstase! A văzut cum „se vinde țara”, dar a tăcut 18 ani. A dat-o afară PDL, în 2005

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here