În țara fără Covid, doi nord-coreeni au fost executați pentru că „s-au abătut de la linia Partidului” în problema Covid

0
980

La Phenian s-au deschis lucrările celui de-al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, la care participă peste 5.000 de persoane. Potrivit imaginilor transmise de agenția de presă oficială, niciunul dintre cei prezenți la adunare nu a purtat mască de protecție. Nu a fost respectată nicio distanțare fizică. Nu se știe dacă s-au spălat pe mâini…

Actualul congres, convocat de dictatorul Kim Jong Un, este primul după 5 ani şi al 8-lea din istoria Coreei de Nord.

Din punct de vedere propagandistic, imaginile au sens: Coreea de Nord, țară de 25,5 milioane de locuitori, susține că nu a înregistrat niciun caz de Covid-19, astfel încât organizarea unei întâlniri la nivel înalt fără măști este o modalitate de a întări această narațiune, scrie CNN.

Totuși, regimul de la Phenian recunoaște pericolul virusului și a depus eforturi pentru a opri răspândirea acestuia. Aproape toate călătoriile în țară au încetat la scurt timp după apariția virusului în urmă cu un an, iar presa de stat din Coreea de Nord reamintește în mod regulat oamenilor despre importanța campaniei sale anti-pandemice.

De asemenea, se pare că regimul ar fi executat două persoane pentru că nu au urmat liniile directoare Covid-19. Printre ei, un oficial vamal care nu a respectat regulile de prevenție în timp ce importa mărfuri din China.

S-a creat astfel un nou paradox al dictaturii nord-coreene: într-o țară cu zero cazuri Covid, au murit totuși doi oameni pe motiv că s-au abătut de la linia Partidului în problema Covid!

„O serie de probleme grave și crize fără precedent”

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a recunoscut marți că eforturile sale de a reconstrui economia muribundă a țării au eșuat. Acesta ar urma să prezinte un plan destinat dinamizării economiei aflate în colaps, în cadrul celui de al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor.

În deschiderea Congresului, dictatorul nord-coreean a spus că țara sa se luptă cu „o serie de probleme grave și crize fără precedent”, scrie The New York Times.

„Planul nostru de dezvoltare economică pe cinci ani a rămas cu mult sub obiectivele sale în aproape toate sectoarele”, a declarat liderul nord-coreean.

La ultimul congres de partid, în 2016, prima astfel de adunăre din ultimii 36 de an, Kim Jong Un a anunțat obiective ambițioase pentru următorii 5 ani. El a promis să construiască o „mare țară socialistă” până în 2020, care să aibă atât un arsenal nuclear, cât și o economie în creștere.

Însă lucrurile nu au evoluat așa cum spera Kim al III-lea. Ţara suferă din cauza unei gestionări defectuoase a economiei, iar precedentul plan a fost abandonat discret la începutul anului.

Coreea de Nord este supusă, de asemenea, unei presiuni financiare intense. Pandemia de coronavirus şi inundaţiile din vară au pus la grea încercare o economie şi aşa în dificultate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here