Ne uităm la alții cum adoptă sancțiuni, dar firmele rusești o duc bine-mersi în România. Când alimentați la benzinăriile lui Putin, îi dați bani pentru gloanțe și rachete, cu care mâine ne poate ucide chiar pe noi!

17
2201

România se uită la alții, dar nu face nimic. Dualitatea, preacurvia politică, amânarea unor decizii, lipsa de curaj, invitarea altora să facă eforturi și fofilarea noastră tradițională – toate astea sunt tactici vechi PSD-iste, preluate și de PNL.

Cine să ia măsuri grele? Iohannis? Ciolacu? Cîțu? Hunor? Ciucă? Gândiți-va o secundă la cât sunt de alunecoși, ce trecut de melc de ploaie are fiecare. Au și o poză împreună:

întâlnirea melcilor arată ca o ședintă la Cotroceni. Iohannis, Cîțu, Ciolacu, Hunor, Ciucă, nu mai lasați dâre degeaba, luați decizii împotriva lui Putin

Organele de presă, de propagare a minciunilor Rusiei, nu sunt interzise în România. Ele continuă să promoveze tot felul de scelerați locali și internaționali. Marea Britanie (UK), SUA, Germania și alții au luat măsuri împotriva lor. Noi de ce nu, domnule Iohannis?

Maia Sandu tocmai a interzis Sputnik.md într-o Moldovă cu 50% pro-ruși. Ar trebui s-o alegem și în România, ca pe Cuza, pentru că dumneavoastră sunteți prea slab, domnule Iohannis?

Companiile aeriene rusești continuă să aterizeze la Bucuresti. Bulgaria (!!!), UK și alții au luat măsuri ca rușii să se simtă izolați și au interzis companiile ruse Aeroflot și S7. Noi de ce nu, domnule Iohannis?

UPDATE: 26.02 h 19:00 România a interzis survolul și aterizarea avioanelor apartinând companiilor rusești. Un punct (din multe), rezolvat.

Companiilor rusești le-a fost interzis accesul în UK si USA la finanțare pe lira sterlină și pe dolarul american. Au blocat activitatea tuturor băncilor rusești. Noi de ce nu facem asta, domnule Iohannis?

Australia a interzis intrarea persoanelor cu pasapoarte rusești în țară. Inclusiv spioni, FSB-iști, specialiști în intoxicare și oligarhi lingușitori ai regimului criminal. Noi de ce nu, domnule Iohannis?

Avioanele personale ale oligarhilor ruși sunt interzise la aterizarea în UK. La noi de ce nu, domnule Iohannis?

Ambasadorul rus în România, Valeri Kuzmin, s-a remarcat prin obrăznicii oribile, adevărate insulte la adresa istoriei poporului român. La noi acasă! De ce nu-l urecheați, domnule Iohannis? De ce nu-l trimiteți la el în Rusia?

Privim impasibili lobby-ul făcut de ungurul Orban pe lânga Putin. Ungaria este și membru NATO, adica are „două cărți” pe care le joacă. Români, ce credeți că vrea Orban de la Putin? Nu e cumva lobby pentru Transilvania, dacă se ajunge într-o framântare precum cea din Ucraina? Ce credeți că va alege Orban dacă are șansa: Transilvania, protejat de ruși, sau apartenența la NATO?

Observă cineva că în Ungaria nu există infrastructură NATO? Există în România, Polonia, Slovacia, țările baltice, dar NU în Ungaria. De ce nu există dezbatere, domnule Iohannis, despre planurile ungurilor? Avem contra-planuri?

Dacă se retrag mâine americanii din Europa de Est (în caz că vine Trump la putere, de exemplu), rămânem singuri să înfruntăm frația ruso-maghiaro? Unde e politica noastră externă, domnule Iohannis? Îna afară de scutul NATO, mai avem vreun plan? Nu prea…

Păi, și dacă suntem total abandonați în speranța că NATO ne va proteja, cum permiteți retorica anti-NATO, anti-americană și pro-rusă, domnule Iohannis? Nu există interes național mai pur de atât!

Vldimir Putin – Viktor Orban

CTP spunea ieri la Digi 24 că „umbrela NATO este cea mai bună apărare atât timp cât nu suntem atacați”. Așa este! Unde e armata română? 75.000 de militari angajați, dintre care pot lupta ca oamenii lui Zelenski doar vreo 40.000? Cu asta am vrea să ținem piept și să ajutăm aliații? Serios? Unde e strategia? Care e asigurarea viitorului copiilor noștri?

Încă ceva: Serbia! Vecinii de dincolo de Severin s-au transformat în slugile-preș ale rușilor. Foarte grav, nu au condamnat cotropirea Ucrainei. România ar trebui să țină minte și să împiedice atât cât poate aderarea sârbilor la UE atâta vreme cât păstrează această mentalitate. Ungurii îi sabotează activ pe ucraineni în legatură cu NATO și cu UE. Noi de ce nu facem la fel cu sârbii? Nici nu mai vorbesc de diluatul subiect al minorităților, folosit de mulți ca pretext fals. Eu deja vorbesc de lucruri care ating întregul popor român – pro-putinismul sârb.

Aceeași discuție despre China. Nicio țară nu a încurajat nenorocirile, prin pasivitate activă, înțelegeri ascunse și subînțelegeri cumplite, mai mult decât China. Noi am umplut țara de chinezi, cartiere întregi în București, de pildă. Și mafia lor e activă. Ce caută aici? Cine le dă vize și de ce această colonizare asiatică făcută cu oameni care sunt fanatici în suportul pentru regimul comunist de acasă (se știe asta despre chinezi). Ce beneficiu ne va aduce nouă pe termen mediu si lung? Ne-am ferit de minoritatea rusă pentru ca ar fi putut fi folosită ca scuză pentru invazii și am inventat minoritatea chineză? De ce, domnule Iohannis?

Am vândut aluminiul către monopolistul rus. Câta minte a avut Consiliul Concurenței? Sau câtă șpagă s-a dat?

Prostește, fără nicio strategie, România a vândut ALRO Slatina către ruși în condițiile în care Rusia este liderul mondial în producția de aluminiu. Știți cât costă azi aluminiul în România și Europa? Exact cât vrea Putin!

Ce i-ar incomoda pe ruși? Păi, de exemplu, ce face Eduard Burghelia, co-founder la GrowthClub, pe Facebook (click aici), cel care a oferit o lista exhaustivă a investițiilor rusești în România (click aici). Vorbim de cele lăsate la vedere. Mai sunt o gramadă cu acționar-paravan, care nu apar aici.

Îndemnul lui Eduard Burghelia, la care mă alătur bucuros, este: NU mai cumpărați de la ruși! Nimic!

Firmele rusești campioane au rezultate impresionante în România, profituri făcute punând prețuri imense românilor.

Lukoil a avut, în 2020, venituri de 1,23 miliarde de euro și un profit de 30 de milioane de euro. În 2019, veniturile au depășit 1,2 miliarde de euro.

ALRO a avut, tot în 2020, venituri de 482 de milioane de euro și un profit de 61 de milioane de euro.

Lukoil Lubricants a avut venituri de 20 milioane de euro în anul 2020 și un profit de 1,2 milioane de euro.

TMK Artrom a avut, în 2020, venituri de 208 milioane euro și pierderi de 16 milioane de euro.

NIS Petrol a avut, în 2020, venituri de 68 milioane de euro și pierderi de 6 milioane de euro.

Profiturile s-au transformat în gloanțe și rachete. Acum omoară ucraineni. Urmăm noi? Omorâți pe banii noștri?

Pentru cei care se pricep la finanțe, în afara companiilor ascunse prin off-shore-uri cipriote, avem aici și fenomenul comun românesc al ascunderii profiturilor. Pe cifrele astea au platit taxe, dar, probabil, au făcut ce au putut pentru a limita taxele plătite la stat – chestie, iarăși, din păcate, comună în țara noastră.

Uitați-vă de pildă la Lukoil! Profitul declarat înseamnă 2,4% din cifra de afaceri. Afacerea voastră cât face? Evaluați singuri rezultatul.

România greșește grav pentru că nu avem lideri cu anvergură. Pur și simplu refuză să invețe să traducă „Do not feed the bear!”

Am încercat mereu să ne scăldăm în ape călduțe. Ce se întamplă în Ucraina ne arată că strategia asta poate funcționa cu lumea civilizată, dar nu cu rușii.

Putin nu are MILĂ, iar noi cam la asta sperăm în ultimă instanță. Strategie rea, plină de găuri. Pretextele sunt doar un exercițiu de imaginație. Astăzi știm că aspirațiile NATO ale Ucrainei erau doar un pretext, decizia fusese luată de mult timp.

Este păcat că nu învățăm nimic, că ne mințim încontinuu și, în fapt, noi nu ne bazăm la un extrem final pe NATO; sora noastră e, de fapt, SPERANȚA!

Numai că ea mai are o soră geamană: SPERANȚA DEȘARTĂ!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putin cere armatei ucrainene să doboare, prin lovitură de stat, „clica de drogați, naziști și teroriști” care conduce țara

* „Zelenski ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore”. Liderii UE, șocați după convorbirea de vineri cu președintele Ucrainei

* „În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

* Primul român omorât de rachetele lui Putin, în Ucraina, aproape de Transnistria. Andrei Dumbravă avea 32 de ani, o fetiță de 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni

* Tot mai multe arme trimise Ucrainei de SUA, Franța și Marea Britanie. Intră în joc și Polonia, cu un convoi de muniție și un mesaj: „Bine ați venit în iad!”

* VIDEO. Putin amenință Ucraina cu 70.000 de ceceni sângeroși, cunoscuți ca „măcelarii lui Kadîrov”

Rușii au intrat în Kiev, se dau lupte crâncene la câțiva kilometri de sediul Guvernului. Moscova pregătește un desant de 10.000 de parașutiști și „decapitarea” conducerii ucrainene

VIDEO. „Plecați de pe pământul nostru! Vom lupta până la ultimul glonț. Niciunul dintre voi nu se va întoarce viu de aici!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

VIDEO. Ultimul schimb de replici pe Insula Șerpilor: „Predați-vă!” / „Navă rusească, du-te-n p… mea!”. Cei 13 polițiști de frontieră ucraineni au murit eroic în luptă cu rușii

Zelenski: „Am fost lăsați să luptăm singuri. Tuturor le e frică”. Germania se opune decuplării Rusiei de la SWIFT, care ar fi o lovitură mortală

* Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

Eroul de pe Istmul Crimeei: s-a detonat cu pod cu tot, pentru a opri înaintarea rușilor. „Ocupanți ruși, pământul acesta va arde sub picioarele voastre!”

* Maia Sandu joacă tare: Moldova blochează Spunik.md, arma propagandistică prin care Rusia „incită la ură și război” în limba română!

OPINIE. Putin a pierdut deja! SUA și Europa, într-un consens total: Putin e un pericol pentru toată lumea. Urmează dezintegrarea lumii ruse. Tic-tac!

OPINIE. Războiul lui Putin și vinovăția cetățenilor Lumii Libere

Rusia a ocupat centrala atomică de la Cernobîl. Personalul care o deservește a fost luat ostatic

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

„Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

* Vitali Klitschko s-a ținut de cuvânt și a pus mâna pe armă! Fostul campion mondial la box apără orașul pe care-l conduce, Kiev

Donald Trump l-a lăudat pe Putin cu doar o zi înainte de invadarea Ucrainei: „E genial, priceput, fermecător. Își iubește țara”. Acum, Trump e „trist” și dă vina pe Joe Biden!

Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

Colonelul Mihai din Armata română, mare admirator al lui Putin. Și pensionar special la nici 50 de ani…

VIDEO. Delirul rusofil al senatoarei Iovanovici (Șoșoacă): „Cine vrea să apere Ucraina este cel mai mare trădător!” / „Rușii luptă pentru teritoriile lor. Nu au făcut jocurile Ocultei”

Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

* Polonia refuză să joace meciul de baraj cu Rusia, pentru CM 2022! Mesajul tăios lui Lewandowski, cel mai bun fotbalist din lume în 2021

17 COMENTARII

 1. Nu mai cumpărați antiviruși de la Kaspersky! Nu mai intrați în magazinele rusești Berezka! Să-l facem pe Putin să-și mănânce de sub unghii!
  Și fără MOL! Să mai tremure și amicul – vorba vine – Orban!

  • @stefan: oricare altele. Toate se vor transforma (de dragul sigurantei lor, sa ne intelegem) in anti-Rusia. Pur si simplu problema cinicilor businessmani nu este delirul lui Putin ci faptul ca nu mai pot face afaceri cu Rusia.

 2. Daca si de data asta scapa derbedeul inseamna ca toti la un loc suntem niste idioti. Avem sansa unica sa terminam politica acestui scelerat si sa trimitem Rusia in iad. Romanii sunt un popor las, drept dovada 7 milioane au ales calea exilului in loc sa lupte ca ucrainenii pentru tara lor. Asa neo-comunistii, nascuti din doctrina leninista precum Iliescu au facut tara praf. Declaratie din putul gandirii lui Dincu, „trebuie sa ne obisnuim cu rusii la granita”. Idiotul asta este ministrul apararii natioanele a Romaniei, adica in opinia lui Ucraina va capitula in fata Rusie. Dincu si el tot o basina puturoasa trasa din matul fesenismului.

 3. Au avut aici slugi de incredere,doar l-au ajutat pe taika ilici-bolsevicul sa preia puterea dupa uciderea dictatorului ceausescu! Petromul,vandut de Adrian Nastase ,tot sub ilici,unor rusi din spatele OMV Austria…si cetatenie romana vanduta rusilor din Moldova lui dodon, pe timpul lui dragnev,ca sa poata infiinta aici tor felul de firme,plasate in zone selecte din Bucuresti:calea Dorobanti e plina de firme rusesti ,cu vanzatori moldoveni,de la ambasada Turciei ,pana in fata liceului Caragiale…

 4. Cu opinia dvs,ca ne pot ucide si pe noi,aici,nu pot fi de acord!Suntem sub protectie NATO si americana 100%,nici un obuz nu poate fi lasat sa intre pe teritoriul nostru ,s-au flancat trupe in jurul granitelor noastre ,in Polonia ,iar Norvegia este pusa in garda pe flancul nordic pentru a reactiona imediat ce rusii vor sa vizeze tarile baltice!

  • @ Lia: cu tot respectul, exact asa de linistiti erau si ucrainenii pana de curand. Obuzele, rachetele, dementa imprevizibila a unuia ca Putin nu poate fi aduce nimic bun. Ca ar fi reactie, da! Dar e reactie la ceva foarte rau, din nou, uiota-te cum distruge Ucraina bucata cu bucata. Marea Neagra e a lor, Turcia nu e de incredere, Serbia e cu ei, Ungaria sta la panda sa ia Transilvania. Francezii sunt slabi, 3 rachete in Paris si se regrupeaza imediat. Singurii de incredere sunt americanii si britanicii (culmea!). Ca sa le tii piept ai nevoie de 300.000 de oameni si tehnica mil;itara si asta in prima faza. Oricum vor rade orasele. Cifra asta poate fi atinsa in 3-6 luni. Pana atunci ne fac zob, mai ales daca ataca si dinspre Ucraina. Noi nu stam bine deloc. Iar ungurii sunt fffff periculosi aici, asta e si sensul linguselilor si partizanatului lui Orban fata de Putin. Multumesc pentru comentariu!

 5. Pai trebuiau presedintele si pemierul sa inchida ambasada Romaniei si consulatele din Rusia, abaia apoi de la Kiev. Pina sa se hotarasca unii sa inchida spatiul aerian romanesc a facut-o intai Rusia pentru avioanele romanesti ca reactie la ce a auzit.
  Culmi ale ipocriziei romanesti. Federatia romana de sah in loc sa anunte noi nu participam la Olimpiada si congresul de sah de la Moscova, se anunta solidari cu decizia FIDE, ca mai tirziu s-o dea la cotit, ca daca asa au zis sefii.
  In loc ca guvernul sa fi fost cel ce ia masuri pentru a primi refugiatii, s-au organizat romanii in niste gesturi extraordinare, iar Ciuca si Rafila s-au plimbat si ei pina la Siret…
  Vad ca romanii isi spun speranta in NATO, nu in armata romana. Pai altii sa apere tara? De ce si-ar trimite americanii sau englezii copiii si barbatii sa apere Romania, daca romanii nu si-o apara!!!
  Occidentul a promis integritatea Ucrainei cind au renuntat la arsenalul nuclear. Pai din 2014 incoace Ucraina nu mai este intreaga. Numai asta si ar trebui sa dea de gindit.
  Coloana a V-a ruseasca in Romania este extrem de puternica, dar sunt coloane a V-a peste tot in lume.

  • @stefan: bravo! parca scrii cu creionul sufletului meu! multumesc pentru comentariu! PS am sa citez cateva dintre vorbele tale, esti foarte clar si concis in expunerea unor idei mari. Bravo!

 6. F bun articol, ca si precedentul! Felicitari!

  Asa este: #NuAvemPresedinte

  Trantorul tradator si las ratacit prin Cotroceni intre doua sejururo de lux in strainatate a introdus contraselectia in PNL, si rezultatul e ca in fruntea partidul sunt numai ciolaci, ca si cand semi-analfabetul fara profesie si somer pana la 37 de ani din fruntea psd nu ar fi de ajuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here