marți, martie 5, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaRușii au intrat în Kiev, se dau lupte crâncene la câțiva kilometri...

Rușii au intrat în Kiev, se dau lupte crâncene la câțiva kilometri de sediul Guvernului. Moscova pregătește un desant de 10.000 de parașutiști și „decapitarea” conducerii ucrainene

-

Rușii au intrat în Obolon, suburbie a Kievului, iar în cursul dimineții de vineri se poartă bătălii feroce cu apărătorii ucraineni la circa 9 kilometri nord de sediul Guvernului, relatează surse oficiale. Serviciile de informații americane și ucrainene scriu că planul Moscovei este trimiterea a 10.000 de parașutiști care să „decapiteze” conducerea statului.

Ziua de vineri va fi „cea mai grea”, a anunțat un oficial guvernamental ucrainean. Forțele armate ale țării încearcă să țină în loc tăvălugul rusesc. Serviciile de informații americane și cele ucrainene au avertizat că planul invadatorilor, în a doua zi de lupte, este încercuirea Kievului, capturarea unui aeroport și aducerea a 10.000 de parașutiști însoțiți de blindate ușoare.

Ministrul Apărării cheamă toți locuitorii apți de luptă să confecționeze cocteiluri Molotov

Aceștia ar urma să intre în Capitală, să-l captureze pe președintele Zelenski și să-l forțeze să semneze un tratat de pace. În Ucraina ar urma apoi să fie reinstalat un regim-marionetă al Moscovei, cum a fost până în 2014. Așa s-ar pune capăt și războiului.

Anton Herașcenko, consilier al ministrului de Interne de la Kiev, a declarat că unitățile blindate rusești presează dinspre Cernihiv, de la nord-est, și dinspre Ivankiv, dinspre nord-vest, încercând să încercuiască orașul.

- Advertisement -

În zorii zilei, tancurile rusești erau la 32 de kilometri de Kiev. Spre ora 10.00, acestea ajunseseră la mai puțin de 10 kilometri.

Ministrul Apărării i-a chemat pe toții locuitorii capabili să lupte să-și confecționeze cocteiluri Molotov pentru a lovi invadatorii. Toți ceilalți sunt îndrumați spre adăposturile improvizate la metrou.

Unica șansă a Rusiei să scape de un război lung, sângeros și foarte dificil: capturarea conducerii statului, pe care s-o silească să semneze un tratat de pace

După ce orașul va fi încercuit, trupe speciale rusești vor căuta să captureze un aeroport – probabil Sikorski sau Borispil , pe care să fie adus un număr mult mai mare de forțe, circa 10.000 de parașutiști.

- Advertisement -

Misiunea trupelor aeropurtate va fi intrarea în oraș, căutarea și găsirea lui Zelenski, a miniștrilor și a parlamentarilor, apoi să-i pună să semneze un tratat de pace.

Serviciile de informații arată că aceasta este șansa Rusiei de a ieși din ceva se pare că se poate transforma într-o afacere sângeroasă, costisitoare și foarte complicată. Forțele terestre ale lui Putin ar fi nevoite, dacă nu izbutește acest plan, să lupte pentru a cotropi toată Ucraina, afundându-se într-un război de gherilă extrem de dificil.

Prima tentativă a Rusiei de a-și îndeplini acest plan a eșuat joi. În prima zi a invaziei, circa 20 de elicoptere de atac au susținut o echipă de șoc debarcată pe Aeroportul Internațional Antonov, la circa 20 de kilometri de Kiev, dar Garda Națională ucraineană a reușit să recucerească aeroportul după lupte crâncene, înfrângând trupele speciale rusești și risipindu-le în împrejurimi.

Rușii aruncă în aer clădiri din Kiev, urmărind să producă panică în populație și un exod al locuitorilor care să împiedice mișcările armatei ucrainene

Atacurile dinspre Crimeea și Donbas au avut rolul de a bloca trupele ucrainene și a le împiedica să vină și să întărească apărarea orașului.

Vineri dimineața, la ora 4.00, rușii au lansat noi bombardamente asupra Kievului, lovind de data asta, la grămadă, clădiri guvernamentale și cartiere de blocuri.

În oraș, raportează surse guvernamentale, au pătruns echipe de sabotori ruși. Aceștia au misiunea să arunce în aer clădiri și obiective de infrastructură pentru a induce panica în populație. Rușii urmăresc crearea unui exod al locuitorilor care să blocheze drumurile și să împiedice forțele armate ucrainene din Kiev să se miște. În cursul dimineții, numeroase explozii puternice s-au auzit în oraș.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Plecați de pe pământul nostru! Vom lupta până la ultimul glonț. Niciunul dintre voi nu se va întoarce viu de aici!”

* OPINIE. Putin a pierdut deja! SUA și Europa, într-un consens total: Putin e un pericol pentru toată lumea. Urmează dezintegrarea lumii ruse. Tic-tac!

* OPINIE. Războiul lui Putin și vinovăția cetățenilor Lumii Libere

* După 30 de ani, rușii sunt din nou la gurile Dunării: joi seara au cucerit Insula Șerpilor, după ce au făcut măcel

* VIDEO+FOTO. Armata ucraineană a distrus tancuri și a doborât elicoptere rusești. Armele livrate de SUA se dovedesc foarte eficiente

* Atacuri furibunde ale rușilor, Mariupol este bombardat cumplit. Totuși, britanicii spun că armata Ucrainei rezistă, iar invadatorii n-au reușit să cucerească încă niciun oraș important

Rusia a ocupat centrala atomică de la Cernobîl. Personalul care o deservește a fost luat ostatic

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

DOCUMENT. Discursul video în care Putin a anunțat invadarea Ucrainei a fost înregistrat încă de luni, când a semnat decretul privind independența regiunilor Donețk și Lugansk

„Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

VIDEO. Din Transnistria se lansează rachete asupra Ucrainei! În teritoriul separatist moldovean staționează trupe rusești

Panică la Kiev, coloane interminabile cu mașini care fug spre Vest. Rușii au intrat în Ucraina din 4 direcții, sute de tancuri vin dinspre Belarus spre Kiev

Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

Colonelul Mihai din Armata română, mare admirator al lui Putin. Și pensionar special la nici 50 de ani…

* VIDEO. Delirul rusofil al senatoarei Iovanovici (Șoșoacă): „Cine vrea să apere Ucraina este cel mai mare trădător!” / „Rușii luptă pentru teritoriile lor. Nu au făcut jocurile Ocultei”

Mircea Lucescu: „Nu plec din Kiev. Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia la Donețk, în 2014”

Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -