Donald Trump l-a lăudat pe Putin cu doar o zi înainte de invadarea Ucrainei: „E genial, priceput, fermecător. Își iubește țara”. Acum, Trump e „trist” și dă vina pe Joe Biden!

1
1645
Vladimir Putin - Donald Trump

Donald Trump (75 de ani), președintele SUA în perioada 2017-2021, a avut două intervenții grețoase în aceste zile cumplite pentru Ucraina, rușinoase pentru Rusia și teribile pentru umanitate.

Marți, cu o zi înainte de invadarea Ucrainei de către armata Rusiei (ținând cont și de diferența de fus orar), Trump l-a lăudat pe Vladimir Putin, remarcându-i „geniul”, „priceperea”, „farmecul” și „patriotismul”.

Joi, la câteva ore după invazie, Trump a declarat că e „un lucru trist” și a dat vina pe actualul președinte al SUA, Joe Biden! Nicio vorbă despre „genialul”, „priceputul”, „fermecătorul” și „patriotul” Putin.

În trecut, Trump a fost acuzat de legături cu Rusia, inclusiv de faptul că rușii ar fi jucat un rol crucial în alegerea sa ca președinte al SUA în 2016.

Trump, marți: „E priceput și genial. Are mult farmec. Își iubește țara”

Marți, Donald Trump l-a lăudat pe Vladimir Putin pentru acțiunile sale în Ucraina. El l-a descris pe liderul rus drept „priceput” și „genial”, relatează Business Insider.

Pe lângă osanalele ridicate liderului rus, Trump a susținut și că Putin a ales să invadeze acum și nu în timpul președinției sale pentru că el a avut o relație mai bună cu acesta decât Joe Biden.

„L-am cunoscut foarte bine pe Putin. M-am înțeles bine cu el. Mă plăcea. Și eu l-am plăcut. El este un tip dur, are mult farmec, dar și foarte mult orgoliu. Dar apropo, își iubește țara, știți? Își iubește țara!”, a afirmat Trump.

Trump, joi: „Este un lucru foarte trist. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat în timpul administrației mele”

Joi, la scurt timp după invazia rusă, Donald Trump a spus că operațiunea militară din Ucraina este „un lucru foarte trist pentru întreaga lume”.

Trump nu-l găsește însă vinovat pe dictatorul Rusiei, Vladimir Putin, ci pe actualul președinte al SUA, Joe Biden! Trump susține că Rusia n-ar fi invadat Ucraina dacă era el președinte la Casa Albă.

„Ei bine, asta este ceva care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat în timpul administrației mele. Nu ar fi avut loc și nici nu ar fi avut loc chiar acum”, a spus Trump, miercuri seară, la Fox News, citat de CNN.

„Este un lucru foarte trist pentru întreaga lume, pentru țară și cu siguranță este foarte trist pentru că mulți oameni vor fi uciși inutil”, a adăugat el.

Biden „nu acceptă sfatul oricui îl laudă pe Putin”

În legătură cu comentariile de marți ale lui Donald Trump, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a afirmat: Administrația Biden „nu acceptă sfatul oricui îl laudă pe președintele Putin”. 

Psaki a precizat că Administrația Biden adoptă o „abordare diferită” față de Administrația Trump, adăugând: „Probabil de aceea președintele Biden și nu predecesorul său a reușit să mobilizeze lumea și comunitatea globală în luarea de măsuri împotriva agresiunii ruse”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Plecați de pe pământul nostru! Vom lupta până la ultimul glonț. Niciunul dintre voi nu se va întoarce viu de aici!”

* OPINIE. Putin a pierdut deja! SUA și Europa, într-un consens total: Putin e un pericol pentru toată lumea. Urmează dezintegrarea lumii ruse. Tic-tac!

* OPINIE. Războiul lui Putin și vinovăția cetățenilor Lumii Libere

* După 30 de ani, rușii sunt din nou la gurile Dunării: joi seara au cucerit Insula Șerpilor, după ce au făcut măcel

* VIDEO+FOTO. Armata ucraineană a distrus tancuri și a doborât elicoptere rusești. Armele livrate de SUA se dovedesc foarte eficiente

* Atacuri furibunde ale rușilor, Mariupol este bombardat cumplit. Totuși, britanicii spun că armata Ucrainei rezistă, iar invadatorii n-au reușit să cucerească încă niciun oraș important

Rusia a ocupat centrala atomică de la Cernobîl. Personalul care o deservește a fost luat ostatic

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

DOCUMENT. Discursul video în care Putin a anunțat invadarea Ucrainei a fost înregistrat încă de luni, când a semnat decretul privind independența regiunilor Donețk și Lugansk

„Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

VIDEO. Din Transnistria se lansează rachete asupra Ucrainei! În teritoriul separatist moldovean staționează trupe rusești

Panică la Kiev, coloane interminabile cu mașini care fug spre Vest. Rușii au intrat în Ucraina din 4 direcții, sute de tancuri vin dinspre Belarus spre Kiev

Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

Colonelul Mihai din Armata română, mare admirator al lui Putin. Și pensionar special la nici 50 de ani…

* VIDEO. Delirul rusofil al senatoarei Iovanovici (Șoșoacă): „Cine vrea să apere Ucraina este cel mai mare trădător!” / „Rușii luptă pentru teritoriile lor. Nu au făcut jocurile Ocultei”

Mircea Lucescu: „Nu plec din Kiev. Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia la Donețk, în 2014”

Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here