„Ne așază pe toți în inima unei tragedii”. Anunțul publicațiilor Ringier la moartea fostului lor director general. „A convins Ringier să achiziționeze «Gazeta Sporturilor» și să transforme «Libertatea» dintr-un tabloid într-un ziar relevant”

0
630
Mihnea Vasiliu, între Dan Puică și Cătălin Tolontan

Dispariția fulgerătoare a lui Mihnea Vasiliu, la vârsta de 57 de ani și la doar 20 de zile după ce demisionase din funcția de director general al grupului de presă Ringier România, a fost un șoc nu doar pentru familia sa, ci și pentru „familia sa gazetărească”. Așa s-a născut un mesaj intern care a ajuns la toți angajații trustului elvețian.

Într-un text asumat de redacțiile „Libertatea”, „Gazeta Sporturilor”, „Unica”, „Viva”, „Elle”, „Libertatea pentru femei”, „TV Mania”, „TV Satelit”, „Avantaje”, eJobs.ro și Imobiliare.ro, adică de toate componentele media ale trustului Ringier România, Mihnea Vasiliu este prezentat ca jurnalistul anilor ’90, în trustul Media Pro al lui Adrian Sârbu, devenit manager pentru trei decenii. Ultimele trei decenii din viața sa.

Textul citează și un mesaj intern adresat angajaților de CEO-ul companiei Ringier România, Dan Puică, și de directorul editorial al trustului, jurnalistul Cătălin Tolontan.

Textul găzduit de publicațiile Ringier

„Mihnea Vasiliu, colegul și liderul jurnaliștilor de la «Libertatea», «Gazeta Sporturilor» și din celelalte publicații Ringier, a murit joi, la 57 de ani”

„Informația a fost furnizată joi de mai multe instituții de presă și este corectă.

«Vă dăm o veste dureroasă, care ne așază pe toți în inima unei tragedii. Mihnea Vasiliu, fostul nostru coleg și lider, a murit astăzi, 27 iulie 2023, în București. În vârstă de 57 de ani, el a suferit o moarte fulgerătoare, iar medicii, care au răspuns apelului la 112 dat de cei din locul public unde Mihnea Vasiliu se afla, recepția Hotelului Ramada, pentru ceea ce părea a fi un atac de cord, nu au reușit să-l resusciteze», au transmis colegilor CEO-ul companiei Ringier din România, Dan Puică, și jurnalistul Cătălin Tolontan.

«Raluca Vasiliu, soția lui Mihnea, ne-a rugat să oferim nu doar noi, ci și întreaga presă, spațiu pentru intimitate și doliu», mai spune mesajul intern.

Mihnea Vasiliu a condus, până acum două săptămâni, vreme de 13 ani, compania de presă Ringier din România și cele două site-uri eJobs și Imobiliare.ro.

«Nu am venit să pun lacătul pe uşă la Ringier», a spus Mihnea Vasiliu în octombrie 2010, într-un interviu acordat Paginii de Media, la scurt timp după ce a fost numit. Era momentul în care compania elvețiană de media avea probleme semnificative de profitabilitate și de relevanță editorială.

A fost unul dintre jurnaliștii din echipa care a pornit, la mijlocul anilor ’90, «Ziarul Financiar» și agenția de presă Mediafax, iar mai apoi «ProSport». Mihnea a ținut la presă cu pasiune și loialitate. El a fost reporterul care a redactat știrea de la care a pornit una dintre rupturile esențiale ale României democratice: Ion Iliescu l-a comparat pe Vadim Tudor cu Vladimir Jirinovski. Iar Mihnea, care era la fața locului, a rupt pactul tăcerii, a publicat declarația șefului statului de la acel moment și guvernul «Patrulaterului roșu» și-a pierdut sprijinul politic.

În același spirit rămas intact după decenii de muncă, Mihnea Vasiliu nu a pus lacătul pe ideea de presă la Ringier, ci a adus compania la robustețe editorială și financiară.

În plus, pe fundamentul ambiției sale profesionale și pe ideea importanței presei libere pentru societate, Mihnea Vasiliu a convins Ringier să achiziționeze «Gazeta Sporturilor» și să transforme «Libertatea» dintr-un tabloid într-un ziar relevant, în interesul public.

El și-a respectat promisiunile. Moștenirea lui Mihnea rămâne nu doar colegilor, ci și publicului românesc, compatrioții săi, pe care i-a servit mai bine de trei decenii, neîntrerupt, modest și curajos. Libertatea de exprimare a fost decența sa.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moarte-șoc, la 20 de zile de la demisia-șoc: Mihnea Vasiliu, fostul șef al Ringier România, a pierit în fața fiicei sale, în holul unui hotel! Avea 57 de ani

* EXCLUSIV. Averile judecătorilor care i-au făcut scăpați pe securiștii implicați în asasinarea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. O decizie odioasă, ticăloasă și insalubră a justiție române

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* „În loc să taie pensiile speciale și sinecurile, Ciolacu ne crește nouă taxele. Un parazit nu-și părăsește niciodată gazda de bunăvoie”

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* VIDEO. Comportament bizar al șefei unui „azil al groazei”: a dansat pe stradă cântând „Criminalaaaaa!”. Dezlănțuirea în 7 fotografii

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* VIDEO. La o zi după ce a nenorocit Nașul TV, Șoșoacă a adus o amendă și pentru Realitatea Plus! De data asta, complice la fake-news i-a fost conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

* Cine a descalificat-o pe campioana ucraineană care n-a dat mâna cu rusoaica: Federația condusă de „oligarhul favorit” al lui Putin, sancționat de UE, SUA și Marea Britanie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here