Moarte-șoc, la 20 de zile de la demisia-șoc: Mihnea Vasiliu, fostul șef al Ringier România, a pierit în fața fiicei sale, în holul unui hotel! Avea 57 de ani

0
4317
Mihnea Vasiliu

Mihnea Vasiliu, fostul director general al Media Pro (trustul lui Adrian Sârbu) și ulterior al Ringier România, a murit joi, la vârsta de 57 de ani, după ce i s-a făcut rău în holul hotelului Ramada din Bucureşti.

Vineri, 7 iulie, Mihnea Vasiliu făcea un anunț suprinzător, pe Facebook: demisiona din funcția de director general al trustului de presă Ringier România. „Am ajuns într-un punct al carierei mele în care vreau să explorez noi oportunităţi. Îmi anunţ decizia de a mă retrage din poziţia pe care o ocup în cadrul acestei companii extraordinare. De-a lungul anilor, am avut privilegiul de a lucra cu o echipă de oameni talentaţi. Împreună, am depăşit provocări, am sărbătorit etape importante şi am deschis calea succesului”, scria Mircea Vasiliu pe Facebook, în urmă cu 20 de zile.

Joi, 27 iulie, Mihnea Vasiliu n-a mai putut face niciun anunț. În schimb, o veste sumbră a fulgerat redacțiile din România, inclusiv pe cele din trusturile conduse de el de-a lungul a trei decenii: Mihnea Vasiliu a murit! Șocul a fost mai mare chiar decât la anunțul demisiei. Managerul-de-profesie avea, totuși, doar 57 de ani.

Conform site-ului Gândul.ro, care citează surse judiciare, Mihnea Vasiliu se afla în holul hotelul Ramada din București, unde vorbea cu fiica lui, când i s-a făcut rău.

Mihnea Vasiliu s-a dus la hotelul Ramada pentru a-și vedea fiica şi fosta soţie, care se cazaseră în respectivul hotel.

În timp ce stătea de vorbă cu fiica sa în holul de la recepţie, Mihnea Vasiliu a început să se simtă rău. Iniţial, el ar fi spus că nu are nevoie de intervenţia unei ambulanţe. Dar cum starea lui de sănătate se înrăutăţea, managerul de presă ar fi cerut, la un moment dat, ajutor medical urgent.

Surse medicale au precizat pentru Gândul.ro că echipajul SMURD l-a găsit pe Mihnea Vasiliu fără puls. Timp de o oră şi jumătate s-a încercat resuscitarea sa, dar fără succes.

A condus trusturile lui Sârbu, Vîntu și Ringier

Mihnea Vasiliu avea o experienţă de 31 de ani în managementul mass-media.

A început în 1992, ca CEO (director executiv) al Media Pro România, grupul lui Adrian Sârbu care îngloba operaţiunile de publishing, tipografie, cinema, producţie TV şi distribuţie. Timp de 14 ani, a fost de neclintit din acea funcție.

În 2007 s-a alăturat Grupului Realitatea Caţavencu, ca director adjunct, în „era Sorin Ovidiu Vîntu”. Pe lângă postul de ştiri Realitatea TV, trustul Realitatea Caţavencu mai însemna săptămânalul satiric „Academia Caţavencu”, Radio Guerrila, televiziunea de business The Money Channel, agenţia de presă NewsIn, ziarele „Cotidianul” şi „Business Standard”, precum și Romantica, postul de radio la care s-a mutat Teo Trandafir cu emisiunea sa după plecarea de la Pro TV.

După 4 ani la trustul lui Vîntu, Mihnea Vasiliu a trecut la Ringier România, în calitate de manager general.

În urmă cu aproape trei săptămâni a demisionat din funcţia pe care o deţinea la Ringier România, păstrând misterul asupra motivelor care l-au făcut să ia această decizie după ce timp de 12 ani condusese operațiunile în România ale trustului elvețian.

Principalele publicații ale Ringier România sunt cotidianele „Libertatea” și „Gazeta Sporturilor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul mafiot Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* „În loc să taie pensiile speciale și sinecurile, Ciolacu ne crește nouă taxele. Un parazit nu-și părăsește niciodată gazda de bunăvoie”

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* VIDEO. Fiara dezlănțuită, în cazul „azilelor groazei”, deși era filmată și avea în față un bărbat în putere. „E clar că bieții bătrâni nu aveau nicio șansă, îi zdrobea bruta”

* VIDEO. Comportament bizar al șefei unui „azil al groazei”: a dansat pe stradă cântând „Criminalaaaaa!”. Dezlănțuirea în 7 fotografii

* VIDEO. Avocatul torționarilor din cazul „azilelor groazei”: fostul milițian Pavel Abraham, acuzat că a maltratat protestatari la Mineriada din 13-15 iunie 1990

* Dosarul „Otopeni”: șpăgi de peste 1,5 milioane de euro erau notate minuțios într-un fișier numit ”Viața e frumoasă”!

* SONDAJ. Românii au cea mai mare încredere în Codruța Kovesi. Intenția de vot la partide: PSD – 31%, PNL – 19%, AUR – 18%, USR – 11%

* VIDEO. La o zi după ce a nenorocit Nașul TV, Șoșoacă a adus o amendă și pentru Realitatea Plus! De data asta, complice la fake-news i-a fost conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here