Klaus Iohannis va dezbate cu Moise Guran, Andreea Esca, Radu Tudor, Alice Iacobescu, Liviu Avram, Cristina Șincai, Tudor Mușat

12
36321
Iohannis, Guran, Esca, Tudor, Șincai

Dezbaterea anunțată de președintele Klaus Iohannis pentru ziua de marți, 19 noiembrie, la care vor participa jurnaliști și analiști/politologi, va fi găzduită de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”din București. Anunțul a fost făcut de SNSPA, printr-un comunicat.

Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie – ora, invitații, formatul etc. – vor fi comunicate public „imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment”.

Potrivit surselor G4Media.ro, printre jurnaliștii invitați se numără Moise Guran (Europa FM), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Șincai (RTV), iar printre analiști, politologul Cristian Pârvulescu.

Sursele Ziaristii.com confirmă o parte dintre aceștia, dar adaugă listei noi nume: Andreea Esca (Pro TV), Andreea Berecleanu (Antena 3), Tudor Mușat (B1 TV), Cosmin Prelipceanu (Digi 24), Alice Iacobescu (Europa FM), Liviu Avram (Adevărul) etc.

Nu toți aceștia au confirmat că participă la dezbatere. Unii dintre ei au nevoie de acordul conducerii instituției mass-media pe care o reprezintă. Alții au pus condiții de program, dat fiind că au de prezentat jurnale de știri la televiziunile lor. Organizatorii încearcă să armonizeze programul astfel încât să cuprindă doleanțele cât mai multor posibili participanți la dezbatere.

Dezbaterea va fi transmisă de mai multe posturi de televiziune.

Comunicatul SNSPA

„Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și-a manifestat deschiderea de a asigura un spațiu neutru de desfășurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România, pentru buna informare a opiniei publice și pentru cultura democratică a societății românești.

Având în vedere anunțul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanți ai mass-media și politologi și în urma dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus Iohannis, propunerea SNSPA a fost agreată.

Evenimentul va avea loc marți, 19 noiembrie 2019, într-un spațiu neutru politic, dar, în același timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare «Carol I».

Subliniem încă o dată importanța comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esențiale privind modul în care funcționează instituțiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Președintelui României, precum și direcțiile și prioritățile care pot contribui la viitorul țării.

Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

12 COMENTARII

 1. E o capcana. Pai nu se intilneste cu Veorica-ciuma-rosie si se intilneste cu ziaristii ciumei rosii? E o crucificare nu o dezbatere. Ce o sa auzim de la antenisti? Aceeasi propaganda cu statul paralel? Intr-o dezbatere trebuie sa vina toti participantii cu idei si solutii nu numai Johannis? O sa le puna si Johannis intrebari incomode? Asta daca e dezbatere adevarata nu conferinta de presa.
  Nu stiu de ce a cedat Johannis presiunii ziaristilor care fac jocurile mafiei media. Nu e clar cum stau lucrurile? La ce le trebuie dezbatere? Sa ne schimbam intentia de vot? In favoarea Dancilei? Le displace ziaristilor tendinta actuala a intentiei de vot? Sa le tinem minte pe cirtitele astea din presa cine sunt.

 2. Mă bucur că staful de campanie a ținut cont de propunerea mea… felicitări….!!!!… atât locul unde să se desfășoare dezbaterea,cât și ca moderator dl Moise Guran…. restul nu mai contează….încă odată vă urez succes in dezbatere …și Domnul fie cu voi….

 3. Subiecte de discuție la turul 2

  1.MCV
  Mecanismul de Control și Verificare ne-a fost impus în Europa de Est degeaba. Pașii pe care i-am făcut din anul 1990 nu sunt prea siguri. Europa a greșit deceniul și valoarea comprimată a adevărului.
  L-am pus pe Klaus Iohannis al sașilor ca in 5 ani să avansăm juridic și pur eticist. Nu s-a întâmplat din cauza guvernului PSD care ne-a furnizat numai corupți.

  2. Industria
  Sunt de acord să eliminăm ajutorul social dar musai liberalii PNL trebuie să creeze locuri de muncă de la cei 18 ani ai mei. Nu putem ignora voința poporului român. Dacă au cerut salarii bune și nu li s-a dat dreptate atunci e nevoie de măsuri ale serviciilor armatei împotriva politicului.

  3. Canalizările și autostrăzile
  Depindem de un sistem inferior dovedit. Nu mergem nici înainte, nici înapoi. Comunismul a murit în România. Dar suntem la margine de prăpastie. Între 2008-2013 în timpul Marii Crize la carte scrie că numai infrastructura salvează România. Ne umplem de ridicol, unii ar spune de mânie. Ne supunem legilor, care fiind degeaba aduc amintire de ruinele Romei, a vieții nobile care a fost mereu.

  Seneca

 4. Iata ceee… DISCUTII apar: DE CE ALA…, DE CE NU CELALALT… !!!!!!!!

  Avem si no cateva…i ASTFEL de întrebari:
  – De ce NU este invitat siii… cineva de laaa… „ZIARISTII.COM”: GRIGORE CARTIANU sau LAURENȚIU CIOCĂZANU ????????????!!!
  – De ce sunt invitati… cate DOI (2 !) de la „EuropaFM” si „Antena3” ???!
  – De ce… NU sunt invitati si ziaristi din presa… LOCALA ??????!!!

 5. Ma bucur ca are loc dezbaterea pe teritoriu neutru , ca sunt invitati de la maimulte trusturi de presa ( mi-as dori chiar mai multe ) . Sa se puna intrebari cit mai diverse , sa atinga toate problemele Romaniei si sa reflecte sfera de atributii ce apartin presedintelui tarii . Sper ca dupa acest eveniment lumea sa fie mai edificata , iar comentariile tendentioase sa se diminueze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.