ȘOC: Amiralul Chițac bagă Guvernul Orban în izolare la Vila Lac 1 și propria familie în carantină! Senatorul PNL a luat coronavirus de la un parlamentar francez

3
846
Vergil Chițac - Victor Costache - Ludovic Orban

Coronavirusul ajunge la vârful statului român! Senatorul liberal Vergil Chițac, confirmat ca fiind primul parlamentar infectat cu coronavirus, s-a întâlnit recent cu conducerea PNL, cu membri ai Guvernului și a fost la Senat. Ludovic Orban intră în izolare 14 zile la Vila Lac 1, de unde va continua să conducă Guvernul.

Anunțul de vineri dimineață, privind testul pozitiv cu coronavirus în cazul amiralului în rezervă Vergil Chițac (senator PNL de Constanța), a creat panică într-un partid și două instituții.

Partidul e PNL, instituțiile sunt Guvernul și Senatul României.

Alerta ajunge până la Președinția României, dat fiind că premierul Ludovic Orban, contact direct al senatorului Chițac, s-a întâlnit joi la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Consultările lui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou guvern, nu vor mai avea loc la Cotroceni, ci prin teleconferință.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus, pe teritoriul României, a crescut la 70. Printre acestea: soția și fiul senatorului Vergil Chițac.

Etapele unei posibile infectări în serie

 1. În perioada 17-19 februarie 2020, senatorul Vergil Chițac (PNL) participă la reuniunea Adunării Parlamentare a NATO, la Bruxelles. Din delegația României, condusă de Chițac, mai fac parte Nicu Fălcoi (senator USR) și Luminița Cercel (consilier parlamentar).
 2. La Bruxelles, senatorul Chițac are contact direct cu parlamentari din mai multe țări, printre care și francezul Jeac-Luc Reitzer, care ulterior avea să fie depistat cu coronavirus.
 3. Revenit la București, Vergil Chițac se întâlnește cu premierul Ludovic Orban de două ori: în jur de 4 martie (când se decide candidatura senatorului la Primăria orașului Constanța) și luni, 9 martie, la Biroul Politic Național al PNL, unde are contact direct și cu alți membri ai Guvernului și ai conducerii PNL.
 4. Joi, 12 martie, Ludovic Orban se întâlnește cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni.
 5. Vineri, 13 martie, senatorul Vergil Chițac primește rezultatul testului pentru coronavirus: pozitiv!
 6. Ludovic Orban organizează o conferință de presă, la care stă foarte aproape de ministrul Sănătății, Victor Costache.

„Mă voi izola 14 zile la Vila Lac 1”

Ludovic Orban a susținut o conferință de presă, pentru a anunța primele decizii după ce senatorul Vergil Chițac a fost infectat cu coronavirus.

 • „Vergil Chițac e pozitiv pentru coronavirus.”
 • „Toți membrii Biroului Permanent Național al PNL se vor autoizola la domiciliu, pentru 14 zile.”
 • „Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze.”
 • „Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL.”
 • „Miniștrilor și membrilor Biroului Politic Național al PNL li se vor preleva probe pentru un diagnostic rapid.”
 • „Mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom avea toate atribuțiile exercitate.”
 • „Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii.”
 • „Nu mergem la consultări la Cotroceni, ar însemna să expun persoana președintelui.”
 • „Instituțiile funcționează indiferent dacă liderii lor sunt în izolare. Există toate instrumentele necesare pentru a-mi continua activitatea.”
 • „Ședințele de guvern se vor putea ține peste o perioadă, după ce vom avea diagnosticele.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Deontologul, geostrategul, geofonfleul radu tudor tace malc. Amiralul chitac l-a umplut de respect. Liniste pe pagina geofonfleului radu tudor dupa ce chitac a fost invitat la antena3. Acum antena3 da cu prafuri de dezinfectare prin studiuri. Speram ca geofonfleul si deontologul radu tudor a mers sa-si faca test medical dupa sesiunea de pupat târtiță de amiral in studioul a3.

 2. Asta e, daca esti parlamentar si iti iei limba in gura cu toar’sii frantzuji… l-am vazut pe acest personaj in 2015-2016… mediocru e mult spus! In rest – pensie speciala babana ca a fost militaur, a luptat in multe razboaie crancene!😲… si acum inca o pensie babana speciala de bugetar frecator!!! HAI CU CRIZA – SA VA HALIM!😎

 3. Da’ toar’sii Nastase si Iliescovici, Nicolicea, Draknea, Geoana, Ponta „e” sanatosi? Ca sunt tare, tare ingrijorat…restul cadrelor de partid „e” sanatosi?😎

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here